/* onderstaande code is voor standen van Sportlink */

   

Allereerst even onze excuses voor het feit dat de site al meer dan een week niet meer in de lucht is en dat vele trouwe lezers het wedstrijdverslag moeten missen. De vooruitzichten in deze zijn niet zo hoopvol maar we houden u op de hoogte. Gelukkig is het nu te lezen via Facebook. Dat is een kleine pleister op de wonde.

Dan de wedstrijd tegen Zwaagwesteinde. Die ploeg verraste vorige week met een overduidelijke 0-5 overwinning op het debuterende Waskemeer en liet daarmee al zien dat het grootse plannen heeft voor het seizoen 2017-2018. 

En ik zal kort zijn, ook tegen Minnertsga speelde de ploeg van Klaas Zandberg een prima partij voetbal. Ze hadden een dermate groot overwicht dat Minnertsga nooit in zijn spel kwam en bij vlagen werd overklast. Onder leiding van aanvoerder  Marco van Leyen, die duidelijk liet zien dat hij op hoog niveau heeft gevoetbald. Het spel prima verdelen en altijd aanspeelbaar. En dat ontbrak er bij Minnertsga aan, wel hard werken maar geen enkele kans krijgen om de wedstrijd te doen kantelen. We misten gisteren ook duidelijk een regisseur. De uitslag van 4-0 was dan ook totaal niet geflatteerd.  

Al direct vanaf het eerste fluitsignaal van de weer prima fluitende heer Blom liet Zwaagwesteinde zien wat het van plan was. Het zat overal bovenop, gaf Minnertsga geen enkele ruimte en al in de 4e minuut moest Jorn Helder reddend optreden bij een schot van Dennis Stienstra. Het duurde echter tot de 24e minuut voordat Zwaagwesteinde op voorsprong kwam. Geklungel in de achterhoede leverde een vrije trap op voor Zwaagwesteinde. En hervattingen uit stilstaande momenten zouden Minnertsga de das omdoen deze middag. De vrije trap werd prima ingekopt door de mee opgekomen Henk v.d.Wal.  1-0. En 1 minuut later had de 2-0 op het score kunnen staan toen opnieuw Dennis Stienstra inschoot. Maar Jorn redde met de voet. In de 31e minuut was er een identieke situatie als bij de eerste goal. Een vrije trap van Lieuwe de Roos en weer kon Henk v.d.Wal vrij inkoppen. Maar nu keerde Jorn de inzet. Maar het was uitstel van executie. In de 34e minuut een corner van Masai v.d.Weg die via de voet van de bij de eerste paal staande Ydo Hoekstra in een keer achter Jorn in het doel belandde. 2-0. En 2 minuten later opnieuw een corner van v.d.Weg en nu was het Wymer de Vries die geheel vrij in kon koppen 3-0 Waar waren onze lange mensen zou je je afvragen. Nou, in elk geval niet op de goeie plaats, dat was wel duidelijk. En dat we 3 keer een goal om de oren krijgen uit een stilstaande situatie, geeft te denken. Minnertsga stelde er bitter weinig tegenover. Het werkte hard maar kwam totaal niet in zijn spel. Het creëerde geen enkele uitgespeelde kans. In de 2e helft stond het positioneel wat beter en had Minnertsga wat meer balbezit. Maar ook nu leverde dat geen enkele kans op. Zwaagwesteinde had in de 58e minuut de 4-0 moeten scoren maar de tropische verrassing Ronaldo Jansen kan goed voetballen maar heeft duidelijk wat minder scorend vermogen dan zijn naamgenoot uit de stad van de Sint.  Zijn inzet ging voorlangs. John bracht in de loop van de 2e helft zijn wisselspelers Marten Bergsma, Hylke Hoekstra en Hilco Plat nog in voor Sander, Roy en Siep. Maar dat veranderde niks aan de veldverhoudingen. Het was uiteindelijk Dennis Stienstra die in de 77e minuut de eindstand van 4-0 op het scorebord bracht. En daarmee was alles gezegd. Minnertsga kwam duidelijk te kort en scoorde een collectieve onvoldoende. De enigen die wat dat betreft noch aan de positieve kant van de streep zaten waren Frans en Jorn. Verder was deze zaterdag gewoon een klotedag. Weinig supporters mee, bakken regenwater en guur weer waardoor de wedstrijd alleen vanaf 1 zijde van het veld te bewonderen was. Ja en dan hebben ze daar in de Westerein van die mooie grote en dichte dugouts die het zicht van alle kanten verhinderen. Kortom, een wedstrijd om heel snel te vergeten. 

Volgende week thuis tegen Twijzel, die dit weekend door een afgelasting niet in actie kwam. Het spel zal zeker beter moeten om kans te maken op een goed resultaat. Maar daar heb ik best wel weer vertrouwen in. We zullen zien.                       -

 

Groeten Nico

 

En voor de vele thuisblijvers die het klote weer niet wilden trotseren de opstelling: 

Jorn, Frans, Sieb (Hilco Plat), Bart , Enne, Roy (Hylke H.)  Herre, Hendrik, Enno, Sander (Marten B.) en Ydo. 

 

riedex.jpg

Wie is online

We hebben 86 gasten en geen leden online

JavaScript draait niet of heeft een fout gerapporteerd.

Log in

Binnenkort

Geen gebeurtenissen gevonden
loader

jubileum boek

Twitter VVM

Ga naar boven