Na de kansloze vrije val van vorige week in en tegen Zwaagwesteinde kwam John Hofte gisteren met een ploeg in het veld die 2 klassen beter voor de dag kwam dat vorige week. Kind van de rekening daarvan werd debutant Twijzel. De ploeg van Dick Groen, die dit jaar aan zijn eerste seizoen bij de Twijzelaren (klopt dit wel ???) bezig is, startte het seizoen prima met een gelijkspel tegen ’t Fean en winst in Dokkum. Maar doordat men bij Twijzel nog bezig is met een nieuw kunstgrasveld moesten de thuiswedstrijden bij Kootstertille gespeeld worden. En dat werd de afgelopen week niks door de vele regenval. Dus was het ook een beetje koffiedik kijken hoe het duel met Minnertsga zou verlopen. De aimabele Dick Groen (jaaa ,van AVC een aantal jaren terug) heeft de beschikking over een vrij jonge ploeg. Wietse van de Walle op nummer 9 is de enige 30 plusser in de ploeg maar wel heel belangrijk met zijn ervaring. Zie hem maar als een soort Rein Sybe Faber. (maar natuurlijk wel minder) En daarnaast niet te vergeten de pas 23 jarige Johannes van der Meulen die op die jonge leeftijd al op 99 doelpunten staat. Kortom John Hofte kon weten dat het niet gemakkelijk zou worden. Hij kon gelukkig deze wedstrijd weer beschikken over Jildert de Vries en Hylke Hoekstra. Langzaam begint de ziekenboeg weer wat leeg te lopen. Scheidsrechter was Dhr. Ale van Tuinen. Minnertsga begon vliegend aan de wedstrijd. Al in de 3e minuut kreeg Jildert de Vries een dot van een kans na een pass van de mee  opgekomen Enne Joostema. Maar de bal ging langs de verkeerde kant van de paal. Twijzel liet in de 12e minuut zien dat ook snode plannen had en zeker kwaliteiten bezat. Bij een corner speelden zich 2 man vrij maar de inzet vrij voor Jorn Helder ging gelukkig voor Minnertsga meters naast. Beide ploegen waren in de eerste helft qua veldspel aan elkaar gewaagd maar  de beste kansen waren voor Minnertsga. Enno Kingma werd door Jildert de Vries (ik heb weer genoten van Jildert) in de 20e minuut met een tikkie opzij prima vrijgespeeld maar keeper Jacob Bremer keerde de inzet van Enno. In de 28e minuut was Ydo Hoekstra dichtbij maar zijn inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal. Twijzel beet soms ook zeker van zich af. Nummer 3 Mack Wichaisuek begon een solo vanaf eigen helft en werd pas vlak voor het strafschopgebied door Siep Driessen gestopt. Dat ging wel ten koste van een gele kaart. Enne Kingma zette in de 39e minuut prima voor en daar leek Ydo Hoekstra te scoren. Maar opnieuw ging zijn inzet net naast. Al onderweg naar de thee kwam uit het niet Wiebe Aardema alleen op Jorn Helder af maar die toucheerde de bal voldoende om geen tegengoal om de oren te krijgen. Die kreeg Twijzel voor de thee nog wel. In de 45 minuut kwam Enno Kingma vrij, omspeelde de keeper en schoof de bal in het doel. Een Twijzelverdediger kwam net te laat 1-0. Na de rust kwam Minnertsga duidelijk beter uit de box vandaan. In de 49e minuut speelde Ydo Hoekstra Herre de Vries prima vrij. En op pakweg 25 tot 30 meter afstand poeierde Herre de bal als een streep in de uiterste bovenhoek. 2-0 Een beauty zoals hij dat alleen maar kan. (maar m.i. nog veel te weinig laat zien) In de 56e minuut werd het 3-0 na goed werk van Enno en Ydo op rechts. De voorzet van Ydo werd prima ingeschoten door Hylke Hoekstra .Ja, dan denk je, “kat in bakkie” en een tegenstander die knock out is. Maar niks was minder waar. Twijzel gooide alle remmen los en Minnertsga liep alleen maar achteruit. In de 62e minuut moest Jorn een schot richting eerste paal nog uit het doel rossen na overigens een situatie voorafgaand waar een duidelijke overtreding op Jorn aan vooraf ging. Maar laat dat de enige misrekening zijn van de verder goed fluitende Ale van Tuinen. Twijzel bleef aandringen en in de 66e minuut kreeg Wietse van der Valle een vrije kopkans maar de bal ging over. In de 70e minuut was er geknoei bij de achterlijn van de verder prima spelende Enne Joostema. En Johan v.d.Meulen was er als de kippen bij om zijn 100 ste goal te maken en zo zijn 4e ster te bemachtigen. (Proficiat Johan) En 3 minuten later een uitval van Twijzel en het was Wiebe Aardema die vrij de 3-2 kon intikken. Toen pas kwam het besef bij Minnertsga dat het zo faliekant mis zou gaan. Er werd vanaf die goal veel eerder gestoord en afgejaagd zodat de vroege opbouw van Twijzel werd verstoord. En het leek ook dat Twijzel zijn laatste energie had verbruikt. Minnertsga kwam niet meer in gevaar. De ingebrachte Zemen Desbele kreeg nog een kansje maar schoot net voorlangs. Nee de laatste actie was voor Enne Joostema die in de 90e minuut zijn eerste goal maakte 4-2.  Zo hield Minnertsga de 3 punten in eigen huis en dat was verdiend. Dan tot slot toch maar weer eens een kleine anekdote. Op de spelerslijst van Twijzel stond ene Mack Wichaisuek. Dan denk je eerst, zal wel een Poolse gastarbeider zijn. Maar nee, het bleek een Thai te zijn. (jaaaa iemand uit Thailand). Maar wel met de bijnaam Mac-Intosh. En dat lijkt dan weer verrekt veel op een  Amerikaan. Terwijl hij gewoon bij Twijzel voetbalt en dus een Twijzelaar is. Om het dus echt ingewikkeld te maken, maaaaaaar wel een prima voetballer. Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd. En wel tegen de ploeg van Douwe Zondervan: Rijperkerk. Die ploeg leed een kleine nederlaag tegen Kollum en zal dus gebrand zijn op een beter resultaat. We zien wel.

Groeten Nico

En voor de thuisblijvers die onder prachtige weersomstandigheden met de inzet van 2 voetballende ploegen een mooie pot voetbal hebben gemist, hier dus maar de opstelling:
Jorn, Frans, Sieb , Bart , Enne, Hylke H (Roy )  Herre, Hendrik (Jens V), Enno, Jildert (Zemen) en Ydo.

muta.jpg

08.12.2017 19:00 - 22:00