Een bewogen week, anders kan ik de afgelopen week niet omschrijven. Het roddelverslag van de wedstrijd uit tegen Grijpskerk heeft vele tongen losgemaakt. En ik weet het, het verslag had ook weinig te maken met een wedstrijdverslag van een voetbalwedstrijd. Het waren voornamelijk onzinnige randzaken die de aandacht kregen en dat viel niet bij iedereen goed. Een ingezonden brief van onze zeer gewaardeerde lid Geerd Faber op het gastenboek was onder andere het gevolg. Hij gaf op een prima manier weer dat onzinnige verhalen over een smoezelige  auto en dat soort randzaken de verslaglegging een Telegraaf achtig beeld geven. Veel onzin met een laag waarheidsgehalte. Ik heb mij dat bij het schrijven niet genoeg gerealiseerd. Zelfs mijn voorzitterschap hing aan een zijden draadje door die onbezonnen actie. Ook ons 3e elftal was not amused. Zij zouden op het veld wel even wraak nemen. De thuiswedstrijd tegen Berlikum 3 leek hun daar een prima gelegenheid voor. Maar goed, nu dus toch maar de wedstrijd. WTOC was deze keer onze gast en dat is voor Minnertsga altijd een moeilijke tegenstander geweest. Vorig jaar hadden ze net de eerste periode gepakt (met Minnertsga toen 2e met 1 punt minder) toen ze bij ons op gezoek kwamen. Uiteindelijk wonnen wij toen met 2 tegen 1. De ploeg van Oane Westra haalt dit seizoen wisselende resultaten. Maar ook met opzienbarende uitslagen. Met name in de laatste 10 minuten pakken ze regelmatig uit. Zo werd vorige week een 4-2 achterstand in de laatste 8 minuten omgezet in een 5-4 overwinning. Ik heb daarom scheidsrechter Visser uit Deinum voor de wedstrijd gevraagd om maar na 80 minuten af te fluiten maar dat was volgens hem geen optie. En het werd Minnertsga deze middag ook bijna fataal.  Hij floot trouwens zoals we van hem gewend zijn een prima wedstrijd. In de eerste helft was Minnertsga de bovenliggende partij. WTOC zakte in en hanteerde veelal de lange peer naar voren. Na 2 hele goeie kansen van Enno Kingma was het Jildert de Vries die in de 20e minuut met een prachtige beweging zijn directe tegenstander het bos in stuurde en prima voorzette. Enno miste maar achter hem stond Ydo Hoekstra die beheerst de bal tegen de touwen joeg. 1-0. Jildert de Vries was er in de 30e minuut zelf ook dicht bij maar keeper Geoffry Hoiting kon ternauwernood redden. WTOC bleef echter via Nycle Smeding en Jaap de Bruin dreigend maar echte grote kansen kregen ze niet. Toch werd het vlak voor rust nog gelijk toen matig ingrijpen van onze achterhoede Nycle Smeding de kans gaf om in te schieten. En via beide palen pakte Jorn Helder de bal maar hij was al over de lijn geweest. 1-1. Na rust bracht John Hofte Remco v.d.Mossel in voor Hylke Hoekstra. In de 49e minuut kreeg Minnertsga een penalty toen Jildert de Vries werd gevloerd in de 16. Enno Kingma schoot prima binnen ondanks dat keeper Hoiting naar de goeie hoek ging. 2-1. Daarna nam Minnertsga de wedstrijd in handen en creëerde de ene na de andere kans. Een vrije trap van Ydo Hoekstra werd maar net door Geoffry Hoiting uit de hoek gebokst en het wachten was op de 3e treffer. Maar de kansen van Enno, Jildert en Ydo werden niet benut. Zelfs alleen voor keeper Hoiting werd het net niet gevonden. Op de een of andere manier putte WTOC daar moed uit want in de laatste 10 minuten drukte het Minnertsga steeds meer naar achteren. Het was met name de aalvlugge Sybren Bosma die te veel ruimte werd gegeven en moeilijk was af te stoppen. Hij was het ook die bij een uitval in de 81e minuut de kans gaf aan Jilles Bosma. Die liet Jorn Helder kansloos en schoot de gelijkmaker binnen. 2-2 En in de laatste 8 minuten waren er nog kansen over en weer. En de beste kansen kreeg WTOC nog in de laatste minuut toen het 2 keer uit een corner vrij in kon koppen maar Jorn Helder redde beide keren. Anders had Minnertsga helemaal met lege handen gestaan. WTOC was na afloop uiteraard tevreden met het ene punt en Minnertsga had een dubbel gevoel. De wedstrijd volledig beheersen maar de kansen niet afmaken en de wedstrijd in het slot gooien. En dan ook nog bijna verliezen, het had heel goed gekund. Ja, dan  moet je dus nog blij zijn met een punt. Tot slot nog een kleine wetenswaardigheid. Bij WTOC loopt ene Wierd Kooistra rond die geen wedstrijd van WTOC mist. Hij doet de verslaglegging van WTOC,  is voorzitter van de club en is vele jaren voorzitter geweest van Plaatselijk Belang van Westergeest. Heeft in 2016 een koninklijke onderscheiding gekregen, is redelijk op leeftijd en zijn baard is grijs tot aan de oren. Als je die opsomming hoort zou je denken dat het mijn broer is. Het kan verkeren. Dronk na de wedstrijd nog gezellig een biertje (op speciaal verzoek in een fluitje) mee. Ja dat is dan misschien het enige verschil met mij.
Volgende week een vrij weekend en over 2 weken de kraker tegen Berlikum

Groetnis, Nico Zonderland

En voor de fans van WTOC die niet mee waren gekomen de opstelling van Minnertsga: Jorn, Frans, Sieb, Bart , Enne, Herre, Hylke H. (Remco) Hendrik, Ydo , Jildert en  Enno,
Reserve : Henri, Jorrit en Jildert G.

riedex.jpg

08.12.2017 19:00 - 22:00