/* onderstaande code is voor standen van Sportlink */

   

In de eerste helft hield Jorn Helder de ploeg op de been met magistrale en veel reddingen. En al coachend hield hij ook het verdedigingsblok met Frans Schiphof, Bart Stroosma, Sieb Driessen, Roy van Rees en Enne Joostema scherp. Dat moest ook, want Kollum had in de eerste helft een duidelijk overwicht. 

Als je zelf de kansen niet gemakkelijk verzilverd – die ene glaszuivere treffer in de eerste helft niet meegerekend – dan krijg je vaak het deksel op de neus. Want dan scoort vaak de tegenstander. Dat was wat Kollum in het tweede deel overkwam. 

Er waren amper mogelijkheden voor Minnertsga in de eerste helft, een half schot van Remco van der Mossel of het buitenkansje van Ydo Hoekstra, die bijna profiteerde van een verkeerd terug gekopte bal van Kollum. Hij kwam tussenbeide, maar stond er niet goed genoeg voor om te scoren. Aan de andere zijde, voor het doel van Jorn Helder waren er diverse kansen van Randy van Malsem, Joop Pijnacker en Anne Jan de Boer. Het knappe van Minnertsga was dat de doelpogingen nooit van dichtbij waren. Bovendien wist doelman Jorn Helder niet van wijken. 

Behalve die ene keer dan halverwege de eerste helft. Frans Schiphof stond ver van zijn tegenstander stond, liet zich verrassen door een steekbal, waardoor Benjamin Zondervan hem voorbijsnelde. Hij startte na die pass zeker drie meter achter Schiphof, maar lag zomaar drie meter voor. Hij gaf de bal op maat voor topscoorder Joop Pijnacker, die er wel raad mee wist. Maar … de treffer werd afgekeurd na overleg met grensrechter Wim Abma. Die nam het advies van Abma over en kende een vrije trap voor buitenspel toe op de plek waar Zondervan de voorzet gaf. 

Kollum raakte gefrustreerd. Minnertsga haalde met grote moeite met 0-0 de rust. Na rust deed zich eerst nog hetzelfde beeld voor. Minnertsga stond onder druk, maar kwam ook vaker onder die druk vandaan. En daarbij had de wissel Hylke Bruinsma een belangrijke rol. Hij is fysiek sterk en kopsterk en won meteen een aantal kopduels, zodat er ook aanvallend iets meer druk van Minnertsga-kant kwam. En daar profiteerde de voorstel lijn van. Remco van de Mossel schoof meer in, en Jildert de Vries, die in het eerste deel op een eilandje vertoefde en amper een bal aangespeeld kreeg, kreeg een cruciale rol in de tweede helft.  

Wellicht vanuit het niets voor Kollumer begrippen, kwam de eerste treffer op het bord voor Minnertsga. Jildert de Vries speelde zich in de 66e minuut na een prima blok van Minnertsga goed vrij en zette Herre de Vries vrij voor het doel. De middenvelder schoot de bal onder de mistastende goalie Andries Dijkstra door, 1-0. De rapen waren gaar, en Kollum ging meteen fors de aanval in. Dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. Gerard van Zonneveld wist een gat in het centrum van de defensie te vinden en schoot de bal hard langs Helder, 1-1. Het was amper vier minuten na de treffer van Minnertsga. 

Kollum had één zaak voor ogen: zo snel mogelijk de driepunter binnen slepen, maar het liep in de val, want Jorn Helder werd niet meer gepasseerd. Minnertsga rook kansen, en was op het middenveld de baas. Doelman Andries Dijkstra ging vervolgens in de 77e minuut in de fout bij een vrije trap van Ydo Hoekstra, waar hij onder door stapte en Remco van der Mossel er als de kippen bij was om op de doellijn de 2-1 binnen te koppen. 

Het werd nog mooier voor Minnertsga dat de rijen achterin met een blok van soms vijf man, met een sterk drietal in het centrum Bart Stroosma, Sieb Driessen (terug van een blessure) en Roy van Rees, prima sloot achterin. 

Voorin bleek dat Jildert de Vries bij één-tegen-één situaties meteen ook gevaarlijk voor het doel is. Bij een uitval acht minuten voor tijd, pikte hij de bal op, schermde deze af voor aanvoerder Wiebe Postma, passeerde hem fraai op snelheid en schoot vervolgens de bal hard in de korte hoek langs doelman Dijkstra, 3-1. Het publiek veerde op en bejubelde de treffer terecht. Het vele loopwerk van de spits vergde veel, maar hij was de gevierde man. Even later kreeg hij wel last van kramp. Maar van opgeven wilde hij niet weten. 

Het was maar goed dat hij bleef staan, want bij de laatste mogelijkheid in de slotminuut spurtte hij weer weg van zijn tegenstander en doelman Dijkstra en schoof de bal in een verlaten doel, 4-1, terwijl de kramp erin schoot. De buit was binnen en Kollum likte zijn wonden. 

Opstelling: Jorn Helder; Frans Schiphof, Sieb Driessen, Bart Stroosma, Enne Joostema, Roy van Rees; Hylke Hoekstra (Hylke Bruinsma), Ydo Hoekstra en Herre de Vries; Remco van der Mossel en Jildert de Vries.

SJ

Hoeke_combilogo_blauw.jpg

Wie is online

We hebben 92 gasten en geen leden online

JavaScript draait niet of heeft een fout gerapporteerd.

Log in

Binnenkort

dec
22

22.12.2018 13:00 - 17:00

dec
28

28.12.2018 16:30 - 23:30

dec
31

31.12.2018 13:30 - 17:00

jan
5

05.01.2019 14:30 - 15:00

loader

jubileum boek

Twitter VVM

Ga naar boven