/* onderstaande code is voor standen van Sportlink */

   

 

De inzet voor Minnertsga was minstens een versteviging van de derde plaats. Leovardia kon sowieso niet langszij komen, omdat Minnertsga vier punten los is van de Leeuwarders. 

Minnertsga had al snel op voorsprong kunnen komen. In de eerste minuut schoof Imro Schotanus de bal te kort terug op zijn doelman. De bal kon net niet worden onderschept door Jildert de Vries. De thuisclub haalde opgelucht adem. 

Leovardia drukte Minnertsga terug in de beginfase. Dat resulteerde in diverse hoekschoppen en kleine mogelijkheden. 

Strafschop

De wedstrijd werd opengebroken met een strafschop. Een twijfelsituatie tussen Sieb Driessen en Bart Stroosma deed Leovardia-aanvaller ontsnappen. Hij kon zo op Jorn Helder doorlopen, ware het niet dat Driessen besloot aan de noodrem te trekken door zijn shirt vast te pakken. Het kostte de verdediger een gele kaart. De penalty van Vic Rozendaal die volgde, zette Minnertsga in de negentiende minuut op een 1-0 achterstand. Rozendaal is tot dusver ook de topscorer van 3B met 14 treffers. 

Leovardia zette daarna de aanval in op het doel van Helder, omdat het de aansluiting met Minnertsga wilde bewerkstelligen. In die overmoed van de Leeuwarders counterde Minnertsga nog tweemaal naar goede kansen, een voor Enno Kingma en een voor Remco van der Mossel, maar beiden wisten geen treffer te produceren. 

Na rust kwam Leovardia goed uit de startblokken, terwijl Minnertsga toch leek te gokken op een uitval. De thuisclub vond een stabiele doelman Jorn Helder op hun pad, en ook de verdediging gaf geen grote kansen meer weg. 

Pas laat in het duel, in de 82e minuut werd die achterstand toch nog weggepoetst door Enno Kingma. Bij Leovardia was er enige frustratie, omdat de bal niet over de lijn leek toen een van de spelers van de thuisclub de bal uit het doel sloeg. Bij de toekenning van een penalty had dat ook nog rood opgeleverd. 

Minnertsga maalde niet om die discussie. De treffer werd gehonoreerd, en het duel eindigde daardoor onbeslist in 1-1. 

Herfstkampioen in de derde klasse B werd ’t Fean uit Surhuisterveen. Het volgende duel van Minnertsga is op 27 januari, uit tegen de koploper. Kollum is derde van de top drie in deze klasse. Die ploeg kwam zaterdag niet in actie. 

Nog even voor de statistiek. Doelman Jorn Helder staat met 14 tegentreffers op de nummer drie minst gepasseerde keepers in deze klasse. ’t Fean kreeg slechts 10 doelpunten tegen en Grijpskerk deed het ook beter met 12 treffers tegen. Topscorers tot dusver zijn Enno Kingma en Jildert de Vries met elk 5 treffers. In totaal scoorde Minnertsga tot dusver 22 keer. 

 

Hoeke_combilogo_blauw.jpg

Wie is online

We hebben 85 gasten en geen leden online

JavaScript draait niet of heeft een fout gerapporteerd.

Log in

Binnenkort

dec
22

22.12.2018 13:00 - 17:00

dec
28

28.12.2018 16:30 - 23:30

dec
31

31.12.2018 13:30 - 17:00

jan
5

05.01.2019 14:30 - 15:00

loader

jubileum boek

Twitter VVM

Ga naar boven