/* onderstaande code is voor standen van Sportlink */

De KNVB had de competitie eruit gegooid maar het veld was sneeuwvrij dus kon er geoefend worden. Franeker za was de tegenstander. Niet alle spelers hadden daar echter evenveel zin in zo zou wel blijken tijdens de wedstrijd. Maar John vond dit een prima gelegenheid om wat extra ritme op te doen en ook om de jeugd een kans te geven Hij had dus een bank vol A speler naast zich zitten.
Het klassenverschil was tijdens dit duel niet waar te nemen. Franeker deed niet onder van Minnertsga en kreeg in de eerste helft de beste kansen. Het was aan Jorn te danken dat Minnertsga al niet halfweg de eerste helft al op achterstand kwam. Verdedigend was het zeer matig wat Minnertsga liet zien en ook in de opbouw werden er veel fouten gemaakt en verkeerde passes gegeven. Echt grote kansen werden er dan ook niet gecreëerd. Franeker zou vlak voor de rust op voorsprong komen. Jorn redde prima op een schot maar uit de rebound wist Willem van Duijnen koppend te scoren. Na rust bracht John al zijn wisselspelers in en stond het bij Minnertsga veel beter. Met name de positie van Ydo centraal bracht meer lijn in het spel. Marten was dicht bij een treffer maar hij schoot het leer hard tegen de lat aan. Franeker kreeg nog een uitgelezen kans toen het een penalty kreeg maar de bal werd over het doel geschoten. In de laatste minuut maakte Minnertsga toch nog gelijk toen een voorzet door Marten met een puntertje in het doel werd gewerkt. Ondanks de kou was het zeker een nuttig duel en zal John zeker nog wel even kunnen nadenken en puzzelen over de vorm en positie van diverse spelers. Want de competitie is nog lang niet gestreden en achterover leunen is er al helemaal niet bij.
Volgende week uit naar WTOC. Die ploeg moet ook vechten voor lijfsbehoud en zal zeker, nu Trynwalden aan een opmars is begonnen, dubbel gemotiveerd zijn om de 3 punten in eigen huis te houden. De kop ervoor dus en de bealch derop.

Groeten Nico

vriewsijk.jpg