/* onderstaande code is voor standen van Sportlink */

De ploeg van scheidend trainer Oane Westra maakt een wisselvallig seizoen mee en zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Toch verrasten ze vriend en vijand door de laatste competitiewedstrijd uit bij Dokkum met 2-0 te winnen. En voor Minnertsga blijft WTOC altijd een lastig te nemen horde . Thuis werd het gelijk en in Oudwoude staat de 12e brigade (veelal op klompen)  aan de lijn en uit het verleden weet ik nog goed dat die zich soms danig kunnen roeren. Toch was dat gisteren niet zo, dat was verrassend. Zouden ze dan toch last gehad hebben van de afgelopen winter ?? We zullen het nooit weten. John Hofte heeft zijn broek meer dan vol met puzzelen over de opstelling. Naast de karrevracht bekende afwezigen kwam daar zaterdagmorgen uit Leeuwarden het bericht bij van Ydo Hoekstra. Ziek zwak en misselijk, van onderen en van boven. Dus moest pa Wiebe Hoekstra na afloop van de wedstrijd van de A’s in Leeuwarden als taxichauffeur fungeren om de Minnertsga bank in Oudwoude aan te vullen. Ach, voor Laurens wel mooi om de plek van broer Ydo over te nemen. En zijn tijd komt nog zeker wel. Zo kon er dus toch gespeeld worden op wat ooit een grasveld was. Het leek redelijk goed bespeelbaar maar vanaf de kant leek het net of voorzitter Wierd Kooistra even met een spuitbus met Rounup over het veld was geweest. Het was zo geel als safraan. Maar er kon gespeeld worden en dat heeft WTOC zeer hard nodig om niet nog verder in wedstrijden achter te lopen. Scheidsrechter was Dhr. Huizinga. Hij floot goed en had er echt zin in. Hij wist na de 90 minuten niet van ophouden en ons leek het dat hij wel 10 minuten extra doorging. Maar dat zal dan wel aan de in de war zijnde wereldklok gelegen hebben. De eerste helft startte Minnertsga prima en al in de 4e minuut kreeg Hendrik Kootstra een dot van een kans. Hij schoot echter hoog over. In de 12e minuut passeerde Jildert de Vries zijn tegenstander maar kwam Rienk v.d.Veen een teenlengte te kort om de voorzet in te tikken. In minuut 15 was het wel raak. Goed doorzetten van verrassende basisspeler Marten Bergsma en een diepe bal op de mee opgekomen Enne Joostema. Hij was sneller dan zijn directe bewaker en schoot de bal beheerst achter keeper Geoffry Hoiting. 0-1. Dat was de eerste domper van WTOC en de 2e kwam daar direct achteraan. Nestor en aanvoerder Berend Jan Prins moest geblesseerd het veld verlaten. Minnertsga bleef de regie in de 1e helft stevig in handen houden en WTOC creëerde eigenlijk geen grote kansen. Daarnaast elimineerde Jorn Helder bekwaam kleine kansjes van m.n. Sybren Bosma. Minnertsga zocht om de 2e treffer om zo met een gerust hart de 2e helft te beginnen. Remco v.d.Mossel schoot in de 38e minuut net naast. De grootste kans kreeg Bart Stroosma echter in de 45e minuut maar zijn kopbal kwam via keeper Hoiting tegen onderkant lat maar ging niet in het doel. In de 2e helft tapte WTOC duidelijk uit een ander vaatje. Het zette veel meer druk en Jilles Bosma kreeg 2 mogelijkheden achter elkaar maar het leverde geen treffer op. Marten Bergsma schoot in de 56e minuut na een goede actie net naast. Zo bleef het maar een benauwde kleine voorsprong en onze gedachten ging naar eerdere wedstrijden waarbij WTOC in de laatste 10 minuten nog tot grote daden kwam. Maar gelukkig kwam het deze middag niet zo ver. Met name Jaap de Bruin had het vizier niet op scherp staan en miste hij miste tot 2 keer toe een grote kans. Daarnaast keepte Jorn in de 2e helft weer super en was m.n. bij de corners van WTOC weer van uitzonderlijk lange klasse. Aan de andere kant kreeg Minnertsga natuurlijk door de speelwijze van WTOC voorin de ruimte. Het deed daar lange tijd veel te weinig mee maar in de extra tijd kregen Jildert de Vries en de ingevallen Geert Andringa nog een 100% kans maar keeper Hoiting kwam als overwinnaar uit de strijd. Zo eindigde dit duel in een benauwde 1-0 overwinning en daarmee kreeg WTOC m.n. gezien hun 2e helft te weinig. Maar ja, WTOC was in Minnertsga de meest gelukkige partij en dat was deze middag precies andersom. Het kan verkeren.
Volgende week de thuiswedstrijd tegen Grijpskerk. Dat werd deze middag thuis afgedroogd door (titelkandidaat) Kollum en zal dus zeker proberen uit een ander vaatje te tappen. We zullen zien. Dan nog een hele kleine anekdote tot slot. Meerijder en altijd gezellige gast is Frits Jensma (Kaap voor intimi) Hij wil altijd heel graag de entree betalen en wij accepteren dat met grote maar frisse tegenzit. Frits is ook altijd heel bedeesd en voorzichtig in zijn uitspraken naar anderen (dat weet iedereen) maar hij zou bij het kaarthokje bijna even over de scheef gaan. Met 4 man moest er een tientje betaald worden maar de lokethouder vroeg 20 Euro (hij vergiste zich dus) Frits gaf al 20 Euro maar kreeg toen in de gaten dat de man zich had vergist. Toen kwam er een (duidelijk gespeelde) kanonnade waar de kaarverkoper een hoogrode kleur van kreeg. Al op leeftijd en dan dit aan moeten horen. Het kan verkeren.

Groetnis, Nico Zonderland

En voor de fans van Minnertsga die Oudwoude werkelijk veel te ver is de opstelling  Jorn, Roy, Sieb, Bart , Enne, Herre, Remco, Hendrik (Geert A), Marten , Jildert en  Rienk (Rutmer de V).
Reserve : Laurens Hoekstra

riedex.jpg