/* onderstaande code is voor standen van Sportlink */

Er zijn van die zaterdagen dat het allemaal niet echt mee zit. Gisteren trof ik er zo een. Langs de zijlijn van de wedstrijd van Minnertsga tegen Rijperkerk kregen we het bericht dan Bauke Joostema in de wedstrijd van het 2e tegen Stiens een beenbreuk had opgelopen. En bij de hoofdmacht waren er deze middag zware blessures van Sieb en Marten. Voor laatstgenoemde was het dus zijn laatste optreden in de hoofdmacht van dit seizoen. Jammer want het ging zo goed met Marten. Daarmee worden de personele problemen dus aanzienlijk groter en is er creativiteit geboden. John miste gisteren Jildert de Vries i.v.m. zijn opgelopen hersenschudding. En dat was duidelijk te merken in de wedstrijd tegen de ploeg van Douwe Zondervan.
Scheidsrechter was Dhr. Blom. Die hebben we veel vaker gehad en ik was altijd zeer tevreden over zijn optreden. De man met de luide stem en het typische doooorgaan.  Maar gisteren had hij een offday want hij floot naar mijn mening zeer warrig en vooral inconsequent. Maar dat mag een keer. De eerste helft was best wel aantrekkelijk met 2 ploegen die er voor gingen. In de 11e minuut schoot Diederik Andringa van Rijperkerk voorlangs. Veel groter was echter de kans van Roy van Rees. Hij kwam op rechts vrij op keeper Redmar Jorna af maar schoot de bal over het doel. Even later ging een kopbal van Rienk v.d.Veen uit een vrije trap van tegenvallende Ydo Hoekstra net naast. In de 19e minuut had Minnertsga op voorsprong moeten komen. Rienk v.d.Veen pakte de bal af van een verdediger en gaf Marten Bergsma een niet te missen kans. Helaas schoot Marten te gehaast net langs de verkeerde kant van de paal.  De eerste domper kwam al in de 20 minuut. Siep Driessen moest geblesseerd uitvallen en Hendrik Kootstra was zijn vervanger. De eerste grote kans van Rijperkerk kwam in de 29e minuut maar Jeffrey v.d.Galien schoot over het doel van Jorn. In de 36e minuut kwam de 2e domper. Marten Bergsma raakte bij een kopduel ernstig geblesseerd en Zemen moest uit de kleren. Bij de spelhervatting was er een zeer curieus moment. Rijperkerk gaf zoals te doen gebruikelijk de bal terug aan Minnertsga maar deed dat met een dusdanige verre trap dat de bal over de ver voor zijn goal staande Jorn Helder heel ging. Gelukkig voor alles en iedereen keerde de paal de bal. Rijperkerk begon veel beter aan de 2e helft. Minnertsga grossierde in veel foute passes en kon eigenlijk geen vuist meer maken. Toch viel de treffer van Rijperkerk zo uit de lucht vallen. Een diepe peer naar voren die normaal gesproken voor de uitkomende Jorn had moeten zijn. Maar hij twijfelde en twijfelde  en liep terug maar toen was het kwaad al geschiet. De meegelopen Diederik Andringa kreeg zijn teen tegen de bal en die huppelde langs Jorn het lege doel in 1-0
Minnertsga was duidelijk van slag en Rijperkerk had in de fase de wedstrijd al kunnen beslissen. Een verre trap (of pass misschien ) belandde bovenop de lat van het doel van Jorn en in de 73 minuut schoot Mark Hendriks voorlangs. Het laatste kwartier zette Minnertsga toch nog aan en zette Rijperkerk onder druk. Met een levensgrote kans van Rienk v.d.Veen. Maar helaas zat Rienk gisteren totaal niet in de wedstrijd en miste de bal jammerlijk. Zemen brak even later nog door maar was keeper Jorna eerder bij de bal. Zo leek het 1-0 te blijven maar in de laatste minuut schoot Mark Hendriks de bal nog via de paal in de touwen. 2-0.  Rijperkerk won op basis van de 2e helft de wedstrijd verdiend en Minnertsga mag zijn hand in eigen boezem steken. Het begon te laat met het slotoffensief, het miste 3 grote kansen en speelde gewoon niet goed. Met name de jongens die de kar moeten trekken waren niet in goeden doen en dan is het verhaal snel verteld. Douwe heeft geen wonderploeg maar doet goede zaken. Voor Minnertsga is het te hopen dat de blessures en pijntjes meevallen want Berlikum staat voor volgende week op de rol.
Nee, het was niet echt een smetteloze middag. De voortekenen waren al niet goed toen wij het  wedstrijdboekje kregen. Die was van de wedstrijd Rijperkerk tegen Dokkum. En daar komen we echt niet vandaan. Daarnaast heette onze leider Ruurd de Vries ineens Sytse de Roos. Hij lijkt er niet eens op. Ook de pupil van de week was er niet. Wat overbleef was trouwens een mooie spreuk die ook in het wedstrijdboekje stond : Immen op bleate fuotten moat gjin stikels stekke.
Volgende week de derby tegen Berlikum. Nieuwe kansen met nieuwe prijzen. Maar dan moet het wel beter dan in deze wedstrijd. We zullen zien.

Groetnis
Nico

En voor de thuisblijvers die op voorhand geen vertrouwen hadden in een goede afloop de opstelling:
Jorn, Frans, Bart, Sieb (Hendrik), Enne, Rienk, Herre, Ydo ,  Roy, Remco en Marten (Zemen)
Reserve : Christiaan v.d.Mossel

vriewsijk.jpg