/* onderstaande code is voor standen van Sportlink */

Het is algemeen bekend dat in de 2e helft van de competitie het aantal verrassende uitslagen alleen maar groter worden. Dat komt deels door opgelopen schorsingen maar ook door blessures. En dat laatste, daar heeft trainer John Hofte de laatste weken akelig veel mee te maken. Als je 6 man mist van je selectie dan wordt de spoeling wel erg dun. Dan moet je dus creatief boekhouden en dat heeft zo zijn uitvallen. Waar we tegen Berlikum een man meer situatie niet uit konden buiten en niet verder kwamen dan een gelijkspel , stonden we nu tegen een ploeg die in verhouding veel goals tegen krijgt maar daarentegen voorin 2 voetballers heeft staan die in de top 8 van de topscore ranglijst staan. Dat moet je dus indammen, zou je denken. Nou dat hebben we dus geweten gisteren.
De wedstrijd stond onder leiding van de voor mij onbekende heer G.Nijboer.  Verrassend genoeg kwam hij het veld op in een kleur shirt wat weinig afstak tegen de kleur van Minnertsga. Onbegrijpelijk vond ik dat. Deze heren hebben normaal gesproken 3 of 4 kleuren shirts mee die worden aangepast aan de shirts van de spelende ploegen. Blijkbaar had deze de andere 3 nog thuis in de wasmand liggen.
Vanaf het eerste fluitsignaal werd al snel duidelijk dat Anjum snode plannen had. Het drukte Minnertsga ver terug en kreeg daarvoor ook alle ruimte. Binnen 10 minuten moest Jorn Helder al 2 keer met de voet redden op inzetten van Jan Tijtsma en Stephan Overkempe. Dat kon dus niet goed gaan. In de 14e minuut was het dan ook raak. Door een onnodige en te korte terugspeelbal van Roy van Rees kwam Tijtsma eenvoudig in balbezit en die kon zijn mannetje uitkappen en  Jorn Helder kinderlijk eenvoudig passeren 1-0 Ik heb het in eerdere verslagen regelmatig over Sinterklaas gehad. Nou, deze past uitstekend in dat rijtje thuis. En Anjum rook bloed. In de 22e minuut een verkeerde pass op het middenveld en een vliegensvlugge omschakeling van Anjum. Dat bracht opnieuw de volledig vrijstaande Tijtsma in stelling. Mannetje passeren en bam, de 2e lag in het netje. Van rugdekking was totaal geen enkele sprake en dat is dodelijk bij spelers als Jan Tijtsma. Dat hij in de 39e minuut op vrijwel identieke wijze in balbezit kwam, Roy uitkapte en de 3-0 scoorde gaf dat nogmaals aan. Dan zou je van ervaren jongens als Remco e.d. verwachten dat er eens goed geraasd en gevloekt wordt en zaken gecorrigeerd worden, maar helaas, ik heb het niet een keer gehoord in de eerste helft. De enige kans van Minnertsga kwam in de 41e minuut maar de inzet van Jildert de Vries werd een prooi van keeper Lolke Dijkstra. Met de rust was de wedstrijd eigenlijk dus al lang en breed gespeeld. Dat Remco v.d.Mossel met hamstringklachten in de box moest blijven kon er ook nog wel bij. Zijn vervanger was neef Cristiaan die het zeker niet slecht deed. De 2e helft liet ook een heel ander beeld zien. Ineens was er wel rugdekking als Tijtsma of Overkempe in balbezit kwamen en was het gevaar van beiden ineens geminimaliseerd. En aanvallend kwam Minnertsga er veel beter uit.
In de 57e minuut passeerde Jildert de Vries zijn directe tegenstander en gaf goed voor. Ydo Hoekstra leek te scoren maar de bal belandde keihard op de lat. En in de 65e minuut werd een schot van Rienk v.d.Veen maar net getoucheerd door een Anjumverdediger en belandde de bal net naast de paal. John Hofte bracht Rutmer de Vries nog in voor Ydo Hoekstra en Jens Visser voor Rienk v.d.Veen. Er werd nog wel druk gezet en kwalitatief was de 2e helft in elk geval een stuk beter maar het heilige vuur was er duidelijk uit. Tot meer dan wat halve kansen kwam Minnertsga niet meer. In de 87e minuut kreeg Jan Tijtsma een publiekswissel en dat was volledig terecht. Hij legde in zijn eentje in de eerste helft de verdediging van Minnertsga in de luren                    en lachte in zijn vuistje. Minnertsga had echt beter moeten weten.
Het krijgt volgende week koploper ’t Fean op bezoek en dat wordt zeker niet makkelijk. Die zijn natuurlijk gebrand op revanche na de thuisnederlaag tegen ons.
We zullen zien hoe een koe een haas kan vangen.

Groetnis, Nico

En voor de trouwe supporters die gisteren het mooie weer verkozen boven een zeperd in Anjum de opstelling:
Jorn, Frans, Roy, Hendrik, Enne, Herre, Remco (Christiaan), Ydo (Rutmer), Jildert, Rienk (Jens) en Sander.

vloon.jpg

Geen gebeurtenissen gevonden