/* onderstaande code is voor standen van Sportlink */

Voor de wedstrijd van Minnertsga tegen leider ’t Fean werd er nog regelmatig gesproken over de memorabele overwinning van Minnertsga uit bij ’t Fean (0-3)
Daar speelde Minnertsga zijn beste wedstrijd van het seizoen en kwam daarmee toen aan de leiding. Maar “tiden ha tiden” en de situatie met de selectie van John Hofte is momenteel geheel anders door de absentie van een aantal spelers. Dat zaterdag tot overmaat van ramp ook nog bekend werd dat onze topkeeper Jorn Helder zijn goal niet kon verdedigen i.v.m. een enkelblessure, maakte het optimisme bepaald niet groter. Dus moest de deze week voor het eerst vader geworden Jildert Glazema de honneurs waarnemen. De ploeg van Mark Bosma (de aimabele trainer die bij ons na de wedstrijd vrijwel altijd als laatste uit de bestuurskamer komt) maakt een topseizoen mee. Het is 1 brok degelijkheid en kent weinig zwakke punten. Het heeft dit seizoen nog maar 1 wedstrijd verloren. Het was dus deze middag extra gebrand om dat verlies thuis goed te maken. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Spinder uit Drachten. Hij zou een prima wedstrijd fluiten en hield de kaarten op zak.
De eerste 20 minuten leek het er helemaal niet op dat de wedstrijd voor Minnertsga zo dramatisch zou verlopen. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en aan beide kanten waren er kleine kansjes. Maar tussen de 23e en 27e minuut voltrok zich een drama waardoor de wedstrijd ineens geen wedstrijd meer was. In de 23e minuut een diepe bal van ’t Fean op Jens Hamstra en een volledig onnodig uitkomende Jildert Glazema. Jens zag dit en lobde de bal eenvoudig in het lege doel. 0-1  Twee minuten later een voorzet van Joost Nieuwenhuis en de geheel vrijgelaten Wietse Vrij die bij de 2e paal eenvoudig kon inkoppen. En 1 minuut later een, overigens makkelijk verkregen, vrije trap op de zijkant van de 16 die door Wietse Vrij ineens werd ingeschoten. Jildert probeerde de bal over het doel te tikken maar de bal viel in eigen doel. 0-3. En die tegenslag is de ploeg van John Hofte niet meer te boven gekomen. Het wilde wel maar ’t Fean heerste op alle fronten. Minnertsga claimde nog wel een pengel in de 44e minuut toen een verdediger van ’t Fean de bal met de hand keerde, maar ook dat zat er niet in. Ik kwam maar een paar minuten te laat uit de bestuurskamer en toen was de stand al 0-4  door een goal van Andre v.d.Molen. Toen wilde ik wel dat de scheids zou zeggen, het is mooi genoeg zo. De 2e helft is ook nooit meer een wedstrijd geweest. De wissels van John Hofte gaven dat ook duidelijk aan. Als Ydo Hoekstra en Herre de Vries beiden tegelijk in de 63e minuut worden gewisseld leek dat verdacht veel op het werpen van de handdoek. Dat ’t Fean nog een slotakkoord in gedachten had zorgde alleen maar voor meer zout in de wonden. Want tussen de 87e en 90e minuut scoorde het nog 3 keer. Twee keer was het Jens Hamstra en de 6e was een eigen goal van Roy van Rees. En in alle gevallen zag het er verdedigend belabberd uit. Normaal gesproken zijn die laatste 3 goals voor de statistieken maar ze doen deze keer wel pijn. Een goede rekenaar komt net als ik dan snel tot de conclusie dan 6 van de 7 goals gescoord zijn binnen 7 minuten. Dat zou een vermelding kunnen opleveren in het Guinness Book of Records. (toch maar liever niet).  Er geldt dus voor John en zijn mannen ook maar 1 motto: uithuilen en opnieuw beginnen. Volgende week zaterdag komt Dokkum op visite en dan beginnen we zoals altijd met 0-0 . Als we vanaf minuut 1 er met het mes tussen de tanden in vliegen hebben we alle kans om de zeperd van deze middag van ons af te schudden. Die instelling miste ik deze wedstrijd. De gelatenheid straalde er vanaf. Een mooie taak van John om daar deze week aan te werken. Ik heb er in elk geval nog volop vertrouwen in.
Ik had graag anders gewild maar meer kan ik er deze keer helaas niet van maken.

Groeten
Nico Z.

De opstelling van deze middag:
Jildert, Frans, Roy, Bart, Enne, Hendrik, Hylke (Jens), Herre (Siep), Ydo (Geert), Rienk en Jildert

Hoeke_combilogo_blauw.jpg

Geen gebeurtenissen gevonden