/* onderstaande code is voor standen van Sportlink */

   

Het verlies van NOK in de eerste wedstrijd in en tegen Workum was geflatteerd maar wel verdiend, zo stond in het programmaboekje te lezen. En ook werd in dat zelfde boekje het laatste seizoen (2015-2016) nog even aangehaald dat NOK tegen Minnertsga speelde (beide keren winst voor Minnertsga). Tel daarbij op de winst van Minnertsga tegen Willemsoord en Minnertsga zat in de favorietenrol.  Dat werd mij ook nog eens bevestigd bij aankomst in de bestuurskamer. Allemaal leuk en aardig maar het moet altijd nog maar even. En na afloop kon ik alleen maar constateren dat het geleverde van zeer matig niveau was. Minnertsga moest door blessures wat schuiven in de verdediging en dat kwam de automatismen en  kwaliteit niet ten goede. NOK liet vanaf de allereerste minuut zien dat het niet van plan was zich zomaar neer te leggen bij een verliespartij. Dat resulteerde in een eerste helft waarin met name Minnertsga heel veel balverlies leed en niet in zijn spel kwam. Bovendien moest het al in de 23e minuut Frans Schiphof missen met een opgelopen knieblessure maar invaller Hilco Plat deed het naar behoren. De betere kansen waren in de eerste helft voor NOK maar ook werd al snel duidelijk dat bij NOK het scoren de grootste bottelnek was. Het vertrek van hun topscoorder Sven Schram naar Balk deed zich duidelijk voelen en de kansen die het kreeg werden gemist of vakkundig onschadelijk gemaakt door Jorn Helder. Minnertsga kreeg wat halve kansen via Rienk v.d.Veen en Enno Kingma maar dat was het dan ook. De tweede helft was al niet veel beter. NOK begon met een grote kans voor Remco Andela maar Jorn redde prima. En met name aanvoerder Rinke Hoekstra vuurde zijn mannen nog eens aan. Tel daarbij het regelmatig geklungel in de verdediging op en het wachten was op een achterstand voor de ploeg van John Hofte. Ydo Hoekstra maakte het helemaal bont door op de rand van de 16 voor eigen goal maar eens 2 man te willen passeren maar gelukkig voor hem werd ook die open kans door NOK niet benut. John Hofte wisselde Rienk v.d.Veen voor Niels Jensma. Dat leverde wat meer dreiging op. Maar het veelvuldige balverlies was ook in de 2e helft aan de orde van de dag. Jorn Helder hield zijn goal echter met een paar goede ingrepen schoon al was de chaos soms groot. Langzaam begin je dan te denken dat deze wedstrijd helemaal geen winnaar krijgt en verdient. Enno Kingma en Jildert de Vries, die volgens de kenners veel te dicht op elkaar speelden, werden maar nauwelijks in stelling gebracht en met name Roan Hein Joostema en Ydo Hoekstra konden hun stempel niet op de wedstrijd drukken. Toch was het nou net laatstgenoemde die de wedstrijd open brak. Op weg naar het strafschopgebied passeert hij in de 70e minuut zijn tegenstander en zijn schot in de uiterste hoek leek niet onhoudbaar maar ging half onder keeper Meine de Jong door en plofte in de uiterste hoek. 0-1
Vanaf dat moment was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. NOK probeerde het nog wel maar Minnertsga kwam nog nauwelijks in de problemen. En het werd nog iets zuurder voor NOK toen in de 90e minuut Roan Hein na een aantal schijnpasseerbewegingen Enno Kingma vrij zag staan. Die prikte de bal door de benen van keeper de Jong en bracht zo de eindstand van 0-2 op het scorebord.
Zo eindigde een zeer matige pot voetbal in een nauwelijks verdiende overwinning. Maar de wetten in het voetbal zijn keihard. Als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel en sta je met lege handen. En over een aantal weken is ieder het vertoonde spel weer vergeten. Voor John Hofte echter de schone taak om deze ploeg echt aan het voetballen te krijgen want daar kan nog heel wat aan gebeuren.
Dat ondergetekende en mede passagier Oege ook nog eens de verloting wonnen en beiden met een heuse taart weer richting Minnertsga gingen was de welbekende maar overigens zeer verdiende slagroom op de taart. Die ons trouwens van harte werd gegund door het bestuur van NOK.
Volgende week de streekderby tegen Berlikum. Deze begint om 5 uur en we beginnen met een stand van 0 tegen 0
Tot volgende week.

Groetnis Nico    

En voor al die trouwe supporters die ons 2e team met al die oude toppers niet wilden missen en dus thuis zijn gebleven de opstelling:
Jorn, Frans (Hilco) , Roy, Rick, Hylke H. Rienk (Niels J.)  Ydo, Jens de B, Enno, Roan Hein en Jildert .
Reserve : Rudmer

riedex.jpg

Wie is online

We hebben 31 gasten en geen leden online

JavaScript draait niet of heeft een fout gerapporteerd.

Log in

Binnenkort

Geen gebeurtenissen gevonden
loader

jubileum boek

Twitter VVM

Ga naar boven