/* onderstaande code is voor standen van Sportlink */

   

De eerste strijd was die van de kleurpotjes, Blauw aan Minnertsga-kant en oranje aan Berlikum-kant. Deze werd in het voordeel beslist Minnertsga. Een ludieke actie van de spelersgroep. Dat beloofde wat.

Vanaf de aftrap zat Minnertsga erbovenop. En vroeg in de wedstrijd leverde dat de openingstreffer van Enno Kingma op. Na een vrije trap van Ydo Hoekstra waar het Berlikumer centrale duo onder door stapte, controleerde Enno Kingma de bal met een dankjewel op de borst en schoot deze langs doelman Djurre Seerden, 1-0. Berlikum stroopte logischerwijs de mouwen op. 

Na enkele kansjes voor Berlikum, ging Enno Kingma na een lange bal van Roan-Hein Joostema opnieuw op avontuur, maar na een mooie solo, ook langs doelman Djurre Seerden, mistte zijn schot vaart en wist Frederik van der Meij de bal voor de doellijn weg te halen. Een ongelukkige charge van Van der Meij leidde tot een totaal onverwachte en onterechte rode kaart. Geel was gezien de overtreding voldoende. Die kaart van scheidstrechter Van der Wal zou de wedstrijd meteen beïnvloeden.

Minnertsga met een man meer hád kunnen resulteren in een aanvallender houding, maar het tegengestelde gebeurde. Soms kan een man meer helemaal niet zo goed kan uitpakken. Die ervaring had Minnertsga tegen Willemsoord ook. Als een aantal spelers gemakzuchtiger wordt, dan speelt niet de tegenstander, maar de ploeg met de numerieke meerderheid al snel optisch met twee man minder. En gek genoeg gebeurde dat. Minnertsga speelde na die kaart minder goed, Berlikum zette een tandje bij en stond achterin meteen ook veel compacter. De ruimtes slibden dicht. De verdediging met routinier Jacob Durk Tuinenga, speelde vlekkeloos.

De steeds nieuwe wisselingen in de achterhoede maken het Minnertsga lastig. De automatismen ontbreken daardoor, en de vaste patronen ook. Rick Poortstra hield met Helder de achterhoede echter bij elkaar. Hij stond als een rots in de branding te verdedigen en won vrijwel alle kopduels. En cornerballen of vrije trappen die hoger werden gemikt waren vervolgens een prooi voor Helder. De nul bleef daardoor gehandhaafd. Maar slordigheidsfoutjes speelden Berlikum min of meer in de kaart. Een terugspeelbal van Jens de Boer werd in de veertigste minuut niet goed ingeschat, en hoewel de net van een blessure teruggekeerde Sieb Driessen tijdig leek om te draaien om de bal voor de voeten van Berlikum-spits Ruben Eijzenga weg te rossen, was deze hem veel te rap af. De een-tegen-een-situatie die daarna ontstond liet de keeper in vorm zien. Helder tikte de inzet van Eijzenga uit het doel.

De tweede helft liet weer een attaquerend Berlikum zien. Remco Anema was vlak na rust na een actie van Eijzenga dichtbij de gelijkmaker, maar Jorn Helder wist de bal opnieuw te stoppen. Een corner van Jarco Kingma belandde op de kruin van Jacob Durk Tuinenga, maar de kopbal spatte uiteen op de paal.

De meeste strijd in dit duel werd uitgevochten op het middenveld. Soms leek er ruimte voor een tegenaanval van Minnertsga, maar die werd of in de kiem gesmoord, of de pass was enkele malen niet afgemeten genoeg. Doelman Djurre Seerden hoefde vervolgens amper nog in actie te komen. De meeste actie speelde zich op de helft van Minnertsga af. Maar ook daar ontbrak de echte scherpte aan Berlikum-kant. Nadat Remco Anema ook nog van het veld werd gestuurd met een rode kaart, enkele minuten voor het einde, doofden de kleurpotten helemaal en definitief.

Minnertsga: Jorn Helder; Roy van Rees (Hilco Plat), Sieb Driessen, Rick Poortstra, Hielke Hoekstra; Ydo Hoekstra, Jens de Boer, Roan-Hein Joostema, Rienk van der Veen (Hendrik Kootstra; Jildert de Vries en Enno Kingma.

riedex.jpg

Wie is online

We hebben 57 gasten en geen leden online

JavaScript draait niet of heeft een fout gerapporteerd.

Log in

Binnenkort

Geen gebeurtenissen gevonden
loader

jubileum boek

Twitter VVM

Ga naar boven