/* onderstaande code is voor standen van Sportlink */

   

Er zijn van die wedstrijden waarvan ik naderhand weinig zin heb om een verslag over te schrijven. De wedstrijd Oudehaske tegen Minnertsga is er zo een. Want we gingen na de wedstrijd met een enorme kater terug naar Minnertsga en het ongeloof over het 3-0 verlies bleef heel lang hangen. Langzaam kwam echter ook het besef dat de enorme kater alleen maar op het conto geschreven kon worden van onze eigen ploeg. Als je in 90 minuten in staat bent om zo’n dikke 10 grote kansen om zeep te helpen, ja dan verdien je de overwinning ook niet . En als je daarnaast ook nog eens een onbegrijpelijke black-out van de scheidsrechter krijgt te verwerken, ja dat is het even niet jouw middag.

Dus in verkorte versie de wedstrijd dan maar. 

Onder leiding van scheidsrechter Ale van Tuinen werd er afgetrapt op het met veel bladeren bezaaide platgetrapte kunstgras van Oudehaske.

Minnertsga nam direct het initiatief in de wedstrijd en Oudehaske leunde achterover en gokte op de counter. Oudehaske kwam er niet aan te pas en voetballend speelde Minnertsga een goeie eerste helft. Kreeg in het eerste half uur 4 opgelegde kansen maar Herre de Vries en met name Enno Kingma hadden het vizier niet op scherp staan. Oudehaske kwam niet verder dan een vrije trap van Rick Mulder die door Jorn tot corner werd verwerkt.

In de 33e minuut sloeg het noodlot echter toe. Een corner van Oudehaske en de vrijgelaten Robbert Bouma die voor Jorn opduikt en raak kopt. 1-0. Dat was even schrikken. Dan volgt er een kwartier dat Minnertsga extra druk zet om de gelijkmaker te forceren. En het kreeg voor de rust nog eens 4 open kansen om te scoren. Enno kwam 2 keer alleen op keeper Hendrik Meester af maar miste beide keren. En een kopbal van hem was de keeper reeds gepasseerd maar werd van de lijn gekopt. Oudehaske kwam alleen tot 1 inzet van Dennis Speelman maar die werd door Jorn Helder eenvoudig gekeerd . Zo stond het met rust dus 1-0 waar het de wedstrijd normaal gesproken al in de tas had moeten zitten. De 2e helft hetzelfde beeld. Rick Poortstra bleef in de box achter met een achillespeesblessure en werd vervangen door Hendrik Kootstra. In de 56e minuut een 100% kans van Jildert de Vries maar keeper Meester redde meesterlijk. Dan even later de veelbesproken 58e minuut. Een prima actie van Jildert de Vries die voorzette en Ydo Hoekstra vrij zag staan. Die kopte laag in maar de bal ging via de vingertoppen van Meester tegen de paal. De terug spattende bal rolde over  de lijn richting keeper die met een snoekduik de bal probeerde te keren. Maar hij dook met bal en al over de lijn. Goal dus, dat zag iedereen.  Scheidsrechter van Tuinen stond op de rand 16, zou eerst fluiten, zou nog een keer fluiten, maar bedacht zich en liet doorspelen. Een onbegrijpelijke beslissing die uiteindelijk bepalend zou zijn voor de wedstrijd. Het laatste half uur kregen we alle beslissingen mee maar dat leverde ons geen punten op. Het spel werd er ook niet beter op. Veel lange halen naar voren in de trechter van Haske-verdedigers.  Een grote open kop kans van Rienk v.d.Veen ging rakelings naast en in de 85e minuut kreeg Jildert misschien nog wel de grootste kans maar redde keeper Meester meer dan meesterlijk met een snoekduik. Dan 3 minuten later een uitval van Oudehaske met een schot van Rick Mulder dat van richting werd veranderd door Ydo Hoekstra. Jorn Helder was ineens volledig kansloos 2-0 . En dat Dennis Speelman in de laatste seconde van de wedstrijd nog de 3-0 binnentikte betekende nog wat extra zout in de wonden. Scheidsrechter van Tuinen liet niet eens meer aftrappen, hij had de wedstrijd voor Minnertsga toch al lang en breed verbruid. Met verder goed fluiten maar zo’n blunder scoor je helaas geen punten, het was de keiharde werkelijkheid. 

Voor John Hofte en zijn mannen is het uithuilen en volgende week de draad weer oppakken. En misschien (een kleine tip) wat afwerkoefeningen op de training. Baadt het niet, het schaadt ook niet.  

Nog een kleine wetenswaardigheid. Volgens mij waren er meer supporters uit Minnertsga langs de lijn dan Haskes. Dat was een hele kleine pleister op de wonde.

En wat mij betreft super. Zo ken ik onze supporters weer. 

En Enno…….de kop ervoor, dan volgende week die eerste ster maar.  

 

Groetnis , Nico          

    

En voor de trouwe supporters die het slechte weer aan zagen komen en dus thuis bleven hierbij de opstelling: 

Jorn, Hilco , Herre,  Rick (Hendrik), Hylke H. Rienk, Ydo, Jens de B, Enno, Roan Hein en Jildert  . 

Reserve : Geart en Jens

 

muta.jpg

Wie is online

We hebben 56 gasten en geen leden online

JavaScript draait niet of heeft een fout gerapporteerd.

Log in

Binnenkort

Geen gebeurtenissen gevonden
loader

jubileum boek

Twitter VVM

Ga naar boven