/* onderstaande code is voor standen van Sportlink */

Het sportcomplex De Rolpeal is een grote bouwput door de nieuwbouw van de sportaccommodatie. Ik ben geen architect maar kan bepaald geen bewondering opbrengen voor de nieuwe vormgeving. Maar dat zal de voetbalvereniging Workum een worst wezen, zij kunnen straks gebruik maken van een prachtige nieuwe accommodatie. En dat is hard nodig ook. De vereniging heeft tijdelijk een voetbalveld ingeleverd en dat zal de reden zijn van de late aanvang van 3 uur. Maar dat dan tijdens de rust de veldverlichting maar voor de helft aangedaan wordt (en die was tegen het eind van de wedstrijd hard nodig) was onbegrijpelijk. Ook het scorebord werkte daar niet. Dus het was mede door het gure weer duidelijk behelpen daar in Workum.
Minnertsga startte zonder aanvoerder Roan Hein Joostema die na de 2 onnodige gele kaarten tegen SDS een wedstrijd aan de kant moest. Invaller  Rienk v.d.Veen speelde echter een puike partij.
Minnertsga was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg en Workum kreeg in de eerste helft eigenlijk geen enkele kans. Enno Kingma was er namens Minnertsga in de 15e minuut dicht bij maar zijn schot werd ternauwernood geblokt. Jildert de Vries was op links een plaag voor de defensie van Workum en zijn vaste bewaker had al na 30 minuten een gele kaart te pakken. Jildert zag in de 32e minuut zijn schot maar net naast gaan na de zoveelste soloactie. In de 36e minuut zette Jildert de Vries Rienk v.d.Veen in vrije positie voor de goal maar hij schoot jammerlijk over. Hetzelfde overkwam Jens de Boer even later maar zijn inzet werd geblokt. Kortom, een beter Minnertsga en de goal kon eigenlijk niet uitblijven. In de 44e minuut was het wel raak. De mee opgekomen Rick Poortstra schoot onberispelijk raak vanaf een meter of 16 en keeper Jelmer Dijkstra was kansloos. In de 2e helft liep het echter heel anders. Een corner van Workum in de 52e minuut werd door de lange inkomende Remco Kuipers ingekopt en Jorn Helder was kansloos.  1-1. Dus kon Minnertsga opnieuw beginnen. In de 65e minuut schoot Ydo Hoekstra vanaf een meter of 16 hard in maar ging de bal via de hand van een Workum verdediger net langs de verkeerde kant van de paal naast. Scheidsrechter Bouw uit Peize stond er (deze keer) dicht bij maar deed helemaal niks. Onbegrijpelijk en onterecht. Het was trouwens toch al niet zijn middag. Hij kon het spel maar moeilijk volgen en hij had volgens mij zijn kaarten in de rust in de box laten liggen. Workum ging er in de 2e helft fysiek extra stevig tegen aan en trok regelmatig aan de noodrem. Met name Ydo, Jildert en Rienk moesten het aan den lijve ondervinden maar de scheidsrechter trok geen enkele kaart meer. Jildert was in de 70e minuut dicht bij een treffer maar werd opnieuw neergelegd. En Workum begon er langzaam in te geloven. In de 75e minuut belandde een schot van Workum uit het niet op de onderkant van de lat en had Jorn Helder geluk. Intussen was de licht geblesseerde Johan Boersma vervangen door Rutmer de Vries. Het spel werd er niet beter op en Workum rook zijn kans. In de 81e minuut kwam de vrijgelaten Rick Demmers op rechts in balbezit en zijn laag schot was Jorn Helder te machtig. 2-1 Toen ging bij de mannen van John Hofte de koppies langzaam naar beneden. Het ingezette slotoffensief was te rommelig om succes te hebben en Workum had de score nog groter kunnen maken toen Remco Kuipers in de 85e minuut net naast kopte. Zo liep Minnertsga een duur en zuur verlies op waar dat totaal niet nodig was. Tot de 2-1 heeft Workum nauwelijks uitgespeelde kansen gehad. Gezien het beeld van de wedstrijd was minimaal een punt verdiend geweest. Maar het scoren van de goals gaat ons momenteel wat moeilijker af. Toch zijn er genoeg lichtpuntjes. Bij voorbeeld het prima spel van Jildert deze middag. Dat was een lust om naar te kijken.
Nog een kleine wetenswaardigheid : Bij SDS kostte een bakje 1,25 maar hier in de oude kantine in Workum betaal je al 1,50. Wat mogen wij dan blij zijn dat wij de boel in eigen beheer hebben en een normale prijs van 1 euro kunnen vragen.
Volgende week na 3 uitwedstrijden op rij eindelijk weer eens thuis spelen. Heeg komt op bezoek en het wordt weer tijd voor 3 punten, zou ik zeggen. Heeg had deze middag geen enkel verweer tegen de scoringsdrift van Wolvega (wie wel deze competitie ???) dus zal extra gemotiveerd zijn. We zullen zien.

Groetnis , Nico

En voor de trouwe supporters die nu al voor het eerst dit seizoen op wintersport zijn (jaaaaa, die zijn er) de opstelling:
Jorn, Hilco , Herre,  Rick , Hylke H. Johan (Rudmer) , Ydo, Jens de B, Enno, Rienk (Zemen) en Jildert  .
Reserve : Siep

riedex.jpg