/* onderstaande code is voor standen van Sportlink */

Het spreekwoord 3 maal scheepsrecht is vanaf vandaag veranderd in 4 maal scheepsrecht. Want de 3 laatste uitwedstrijden tegen respectievelijk Oudehaske SDS en Workum werden geen van allen gewonnen terwijl dat er, gezien het aantal gecreëerde kansen, zeker in zat. Ja zelfs had gemoeten. En dat zou in deze wedstrijd thuis tegen Heeg net zo gaan.
Promovendus maar met 9 punten op een gedeelde 11e plaats, dat zou toch moeten kunnen, zou je denken. Maar ook stilletjes in het achterhoofd speelde de gedachte dat het scoren ons de laatste 3 wedstrijden zo moeilijk af ging. Maar met het thuisvoordeel was de ploeg van John Hofte vol zelfvertrouwen.
De wedstrijd stond onder leiding van nieuwkomer Harry Wassenaar uit St Jacobiparochie. Hij zou een verdienstelijke pot fluiten.
Vanaf het eerste fluitsignaal was het eenrichtingverkeer en het regende kansen in de eerste 25 minuten. Jildert de Vries was weer ongrijpbaar op de vleugel en gaf Enno Kingma al in de 4e minuut een niet te missen kans. Die kans kreeg Ydo Hoekstra ook in de 6e minuut. Maar keeper Marten keepte een wereldpartij en anders had hij altijd nog het houtwerk achter de hand. In de 9e minuut schoot Roan Hein Joostema keihard tegen de paal en in de 11e minuut waren er 2 kansen in een scrimmage maar bracht opnieuw de paal redding. In de 20e minuut een prima aanval door de midden en Enno Kingma kapte zijn man perfect uit. Maar zijn schot in de hoek werd miraculeus gered door keeper Wijnja. Drie minuten later opnieuw een scrimmage voor de goal, de bal werd door een verdediger van de doellijn getrapt en Roan Hein komt op 5 meter van de goal in schietpositie. Maar ook zijn schot was de keeper al gepasseerd maar toch nog op de lijn geblokt. Kortom, het regende kansen en het was meer dan een wonder dat er al niet een bal of 4 in de goal lagen. En…..je voelt het al aankomen. Heeg komt in de 28e minuut zo ongeveer voor het eerst over de middellijn en het is Watte Broersma die Jorn Helder met een lage schuiver passeert. 0-1. Maar lang kon Heeg niet genieten van de voorsprong want in de 35e minuut werd Ydo Hoekstra gehaakt in het strafschopgebied en scheidsrechter Wassenaar wees terecht naar de stip. Roan Hein Joostema liet keeper Wijnja kansloos 1-1. Toch zou Heeg voor de rust wederom op voorsprong komen. De ploeg van de aimabele trainer Arjen Hoekstra was snel in de omschakeling en in de 41e minuut werd weifelend (dus niet goed) ingrijpen van onze verdediging koelbloedig afgestraft door Jelmer Kiestra. Hij schoot door de benen van Jorn Helder binnen. 1-2. Toch had Roan Hein vlak voor de rust na een doorkopbal van Enno Kingma de 2-2 op de schoen maar redde keeper Wijnja. Na de thee werd het spel er niet beter op. Roan Hein zag zijn schot in de 54e minuut nog gekeerd door keeper Wijnja maar verder leek Minnertsga steeds meer tegen zichzelf te vechten. Te gehaast en onrustig met steeds meer irritatie en balverlies. De vleugels werden veel te weinig benut en daardoor zakte ook het aantal doelrijpe kansen. En Heeg vond het wel goed zo. Toch zou Minnertsga op prachtige wijze gelijk maken. Jildert de Vries passeerde in de 70e minuut zijn directe bewaker Klaas Jan Ringnalda en schoot op magnifieke wijze hoog in de touwen. 2-2 Heeg was even het spoor bijster en had alle geluk van de wereld dat het met 11 man de wedstrijd uit kon spelen. Jildert de Vries werd namelijk omtrent door midden getrapt door vaste bewaker Ringnalda maar die kreeg slechts geel. John Hofte bracht Marten Bergsma nog in voor de leeg gespeelde Rienk v.d Veen en ook Geert Siegersma kreeg nog zijn minuten . Dezelfde Marten Bergsma had in de 77e minuut een schietkans maar zag zijn inzet naast gaan. Heeg kreeg nog een grote kans maar Hoekstra schoot in buitenspelpositie naast. Neen, de grootste kans kreeg Enno Kingma nog in de 88e minuut maar het was wederom zijn middag niet. Op een meter op 8 vrij voor keeper Wijnja werd zijn (te slap) schot gestopt door de keeper en werd ook de laatste kans om zeep geholpen. Al met al een zeer tevreden Heeg en 11 gefrustreerde spelers van Minnertsga die het speelveld verlieten. Met in de achterzak dat ene schamele puntje. Wat er natuurlijk 3 hadden moeten zijn. Met bovendien de wetenschap dat de eerstkomende 2 wedstrijden tegen Wolvega en Oeverzwaluwen zijn. Beide ploegen zijn nog zonder verlieswedstrijden. Maar misschien dat de underdog positie voor ons wel verrassend werkt, wie zal het zeggen. Je weet nooit hoe een koe een haas vangt.
Dan nog een hele kleine anekdote. Sybe gaf deze wedstrijd in het programmaboekje het woord derby mee. Zou hij dan toch in de veronderstelling zijn dat Heeg tussen Ried en Slappeterp ligt, wie zal het zeggen ?

Groetnis , Nico

En voor de trouwe supporters die nu al in gedachten met de winterslaap bezig zijn de opstelling:
Jorn, Hilco (Geert), Herre,  Rick, Hylke H. Rienk (Marten),  Ydo, Jens de B, Enno, Roan Hein en Jildert .
Reserve : Jens

muta.jpg