/* onderstaande code is voor standen van Sportlink */

Indrukwekkend, zo mag je de staat van dienst van Wolvega deze competitie wel noemen. Zonder 1 verliespuntje na 10 wedstrijden en met een indrukwekkend doelsaldo. Aangekomen in een grote touringcar en met een staf die bijna even groot is als onze A selectie. Ja, dan voelt het verschil wel groot. Maar ach, wat wil je ook, uit een plaats met bijna 13000 inwoners terwijl wij de 1800 niet eens halen. En na de wedstrijd vraag je je in alle eerlijkheid af, hoe is het toch mogelijk dat deze ploeg pas  ternauwernood is gepromoveerd en nooit hoger dan derde klas heeft gespeeld. Ik heb er geen antwoord op. Na de wedstrijd was wel duidelijk dat een aantal spelers van hen veel hoger kunnen en behoren te spelen dan derde klas.
John Hofte had naast de reguliere langdurig geblesseerden deze middag nog 2 extra afvallers. Roan Hein Joostema en Rienk v.d.Veen waren te geblesseerd om te spelen. Dus werd er gestart met Sieb Driessen en maakte Geart Siegersma zijn debuut in de basis. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Derk Hofman uit Sappemeer. Hij zou een goede wedstrijd fluiten, zat er bovenop maar zou ook een curieuze rol spelen.
Vanaf de aftrap werd direct duidelijk dat Wolvega er geen kunstgras over wilde laten groeien. Snelle balcirculatie en veel diepgang. Minnertsga werd het eerste kwartier overdonderd. Het was dan ook geen verrassing dat de bal al in de 9e minuut in het net lag. Een snelle aanval over links en een strakke voorzet die door Jaco Veenstra binnen werd getikt. Zo leek de wedstrijd op een drama voor Minnertsga uit te draaien. Maar het kreeg toch langzaam vat op de ploeg van Pim Donker. Wolvega had verreweg het meeste balbezit maar in de 23e minuut kwam Enno Kingma een neuslengte te kort na een vrije trap van uitblinker Ydo Hoekstra. Wolvega had in de 28e minuut de 2e treffer moeten maken maar Sjouke Oosterling schoot op 2 meter van het doel recht in de handen van Jorn Helder. Twee minuten later kreeg Enno Kingma een nieuwe kans maar zijn kopbal ging naast. Zo bleef Minnertsga in de wedstrijd ondanks het overwicht van Wolvega. Hendrik Kootstra verving de geblesseerd geraakte Sieb Driessen. Na de rust begon Minnertsga steeds meer van zich af te bijten. En in de 49e minuut was een kopbal van Enno Kingma uit een corner van Ydo Hoekstra Wolvega doelman Grevelink al gepasseerd maar werd de bal door een verdediger voor iedereen zichtbaar met de hand uit het doel geslagen. Voor iedereen maar niet voor scheidsrechter Hofman. In plaats van rood en een pengel besloot hij doorspelen dus. Onbegrijpelijk. Wolvega leek in de tegenaanval de wedstrijd te beslissen maar op 2 meter van het doel miste Jaco Veenstra het lege doel. Dat leek dan op een stukje gerechtigheid. En Jorn Helder liet in de 64e minuut zijn klasse zien toen hij een vrije trap van Wolvega uit het doel ranselde. Zo bleef de wedstrijd boeiend en zag Jildert de Vries zijn bal na een passeeractie net voorlangs gaan. In de 75e minuut was Jildert zijn tegenstander wederom te vlug af maar kwam Enno Kingma een teenlengte te kort om binnen te tikken. Aan de andere kant moest Jorn redden na een magnifieke actie van hun beste man Sean de Ruiter. Die was in de 2e helft toch moeilijk af te stoppen en onze mannen kwamen soms handen en voeten te kort.
Maar Minnertsga bleef er in geloven. Marten Bergsma werd ingebracht voor Enno Kingma en zorgde voor nog meer actie voor keeper Greveling. In de 81e minuut een  scrimmage voor de goal van Wolvega en een mislukte kopbal die wederom via de hand uit het doel werd gekeerd. Maar de scheidsrechter had blijkbaar niet het lef om de bal op de stip te leggen. En dus ook deze keer weer geen fluitsignaal. En uit de tegenaanval kwam uitblinker Sean in balbezit, passeerde 3 man en legde de bal panklaar voor Friso Bakker. Die scoorde eenvoudig en daarmee was het gedaan met Minnertsga. Een prima partij gespeeld en het was heel dicht bij een verrassing maar had het geluk en de scheids deze keer niet mee. Het verdiende meer ondanks dat de beste ploeg deze wedstrijd won. Volgende week dan maar in de bus naar Koudum. Nemen we een extra grote staf mee, dan moet het toch een keer lukken, zou je zeggen. We beginnen in elk geval met nul tegen nul. En voor de intimi onder ons: scheidsrechter Hofman had de handsbal wel geconstateerd meer vond het niet genoeg voor een pengel. Ja, geef mijn portie dan maar aan Fikkie.

Groetnis , Nico

En voor de trouwe supporters die Minnertsga 3 tegen Wardy 2 belangrijker vonden  hierbij de opstelling:
Jorn, Hilco,Geart, Herre,  Rick, Hylke H. Sieb (Hendrik),  Ydo, Jens de B, Enno (Marten) en Jildert .
Reserve : Roy

Hoeke_combilogo_blauw.jpg