• Foarút 4 – Minnertsgea 3

  Zaterdagmiddag klokslag half 3:

  Opstelling:
  Keeper Bot
  Hein, WdV Geert, Robert
  Jacobus, Guido, Jacob, Folley
  Mo en Sander
  Wissels: Yusuf, Mos en Rudmer

  Grens en assistent leider Ruurd
  Assistent assistent leider Gerard
  Assistent assistent assistent leider Peter

  Foarút had vrijdagavond de 35+ wedstrijden overgeslagen om compleet en fit op het strijdtoneel te verschijnen. Wij hebben qua compleetheid en fitheid niks te klagen, dus ook daar stond een gretig 7-tal met diverse wissels. Deze zaterdagmiddag huilden de wolken aan één stuk door en aan het einde van de wedstrijd werd er gekozen voor een romantische schemerlicht. In Minnertsga hebben we inmiddels zulke goeie velden, dat we het drassige zware veld met grassprieten van 10 centimeter waarop de bal moeizaam rolt, niet meer gewend zijn. Het koste lang voordat we ons in de wedstrijd voetbalden. In de 32e minuut kwamen we dan ook terecht op een 1-0 achterstand. Verder was het voor de neutrale toeschouwers, die er overigens niet waren, niet om aan te gluren. Daarvoor ging er veel mis en waren beide achterhoedes degelijk, waardoor er geen enkele goeie kans aan beide kanten werd gecreëerd.
  In de 2e helft kwam Yusuf voor Robert, Mos voor Mo en Rudmer voor Hein.
  Rudmer kwam rechtsreeks uit Opeinde waar hij een helft had gevoetbald met het 2e en Mos zat na maanden blessureleed weer bij de selectie. Beide hadden gelezen over de strijd om een keer mee te mogen met het derde en wilden net voor de winterstop hun plek voor het zomeruitje richting Ameland veilig stellen. Snel na de aftrap wist Mos Geert te vinden op links en uit zijn voorzet wist een verdediger van Foarút zich geen raad en schoot hem in eigen doel. Zes minuten daarna werd een speler van Foarút uit het oog verloren en wist een corner simpel binnen te knikken. Sowieso waren de spelers uit Menaem constant gevaarlijk bij stilstaande situaties. Minnertsga kwam er in de 2e helft wel enkele keren gevaarluik uit, en in de 70e minuut kwam een voorzet vanaf links van Geert terecht bij Sander die zijn enigste kans van de wedstrijd met links wist binnen te schieten. Verder zat hij redelijk in de rechterzak van de verdediger, behalve bij een judoduel op de middenlijn, dat won Sander met een ippon. De laatste 15 minuten van de wedstrijd golfte het op en neer, maar in het duister werd er niet meer gescoord. Eindstand 2-2.
  Een wedstrijd waarin Minnertsga 3 het moest hebben van hard werken en de fitheid. Op het drassige veld was echt goed voetbal en mooie aanvallen vrijwel niet mogelijk. Gelukkig is iedereen heel gebleven en is er een verdiend punt mee teruggekomen richting Minnertsga.
  Volgende week de kraker tussen de nummer 2 en nummer 1, Zeerobben – Minnertsga. Komt dat zien, komt dat zien!