Afgelopen zaterdag mochten we de wei weer in. En wat hadden we er zin in met 15 man sterk. Een selectie om van te watertanden.

Tegenstander was Beetgum 2 en die stond onder de bezielende, positief coachende en altijd vrolijke leiding van Pieter van Althuis.

Een aantal van ons 3e hadden vrijdagavond ook al gevoetbald bij de 35+. Oftewel wat een fitte gasten toch.

Opstelling die WdV uit de hoge hoed had getoverd was:

Rimmer Wijngaarden op de goal en z’n heit Sjoerd op de linksback. Prachtig. Achterin verder WdV laatste man en Hein op voorstopper en Roberto rechtsback. Rechts op de midden stond Jacobus, verdedigende middenvelder Rein S, aanvallend op de midden Geert en linksmid was Folley. Voorin Jacob en Tjerk.

En dan nog de goedgevulde bank met ex-trainer Klaas, Gerard, Outger en Herman. Ruurd hanteerde weer de vlag en Peter was er voor wat ondersteuning.

Het publiek zag een prima start van Minnertsga 3. Met z’n allen druk zetten en soms doserend weer inzakken op de goede momenten. Het leverde een dikke kans op voor Tjerk die in de handen van de keeper kopte. Na een 20 minuten kregen we een corner en Folley zette deze hard voor en de verdediger van Beetgum kreeg ‘m verkeerd op zijn bovenbeen en hij vloog zo de kruising in. 1-0.

Minnertsga ging door onder aanvoering van de nimmer moe wordende en strijder voorop Rein om Beetgum bij z’n kladden te pakken. Na een half uur viel dan ook de verdiende 2-0. En wat voor goal. Er werd druk gezet en de verdediger van Beetgum 10 meter voor de middenlijn kon niet anders dan terug naar de keeper. Het werd een streep van zo’n 35 meter zo over de keeper heen, de goal in. Een wereldgoal van E.d. Beetgum was even van de leg en Minnertsga zette door. Rein wist bij de 2e paal de 3-0 binnen te tikken en een vrije trap op 20 meter werd door Geert niet heel erg strak ingeschoten, maar de keeper was niet voorbereid op de stuit en zo gingen we rusten met een comfortabele 4-0 voorsprong. Wat een weelde.

De 2e helft ging Willem eruit voor Outger, Klaas erin voor Robert en later Gerard voor Jacobus en Herman voor Sjoerd. Minnertsga bleef de bovenliggende partij al pakte Rimmer ook nog een paar goede ballen. Het 3e kreeg ook voldoende kansen, vooral Jacob was als wrottende spits op zoek naar een doelpunt. Regelmatig bleek de laatste bal of voorzet net niet goed, waardoor het nog lang 4-0 bleef. Tjerk had nog een mooie hakbal in de handen van de keeper, Gerard kopte nog op de paal en Herman z’n solo vanaf de middenlijn bleef haken in de 16.

10 minuten voor tijd legde Jacob de bal goed terug en Gerard schoot met links hoog in, de bal werd er nipt uitgeronseld door de keeper en Tjerk kon de bal binnenhouden en terugleggen op Klaas. Daar was eindelijk een voorzet op maat en Gerard tikte de bal door de benen van de keeper heen binnen. 5-0 en dat werd ook de uitstand.

De prachtige trainingen onder leiding van Goffe op donderdagavond 19.30 op echt gras kunnen nog wat drukker bezocht worden, want je ziet de basis die daar wordt gelegd er steeds meer uitkomen!

Volgende week mag het 3e uit naar Blauw Wit om 17.15 (WAT) te voetballen. Wellicht wordt deze wedstrijd nog verzet of het 3e beland na deze pot de sted ien. Het kan allemaal.

Dit zult u vast in de komende weken wel lezen op de site.