Met vier punten uit vier wedstrijden is Minnertsga 3 redelijk aan het nieuwe seizoen begonnen. Vorige week werd er met 2-2 gelijkgespeeld tegen koploper VV Dronrijp 2. Met dit prima resultaat in het achterhoofd reisde Minnertsga vol zelfvertrouwen richting Nijland. Overigens niet te verwarren met het sportcomplex in Leeuwarden.

Stipt 13:20 uur vertrokken de mannen van het derde richting Nijland voor een wedstrijd tegen de hekkensluiter. Eenmaal onderweg gaf leider Willem toe het overzicht ietwat kwijt te zijn. Zijn de shirts en trainingspakken meegenomen? Hebben we wellicht een speler vergeten? Eenmaal aangekomen bleek het laatste het geval te zijn. Gelukkig beschikte onze ex-trainer en spelmaker Klaas over eigen vervoer en kon hij later aansluiten.

Na een uitgebreide warming-up op het trainingsveld mocht het uitstekend onderhouden B-veld worden betreden. Vanaf de aftrap kreeg Nijland meteen zijn eerste kans. Een steekpass vanuit het middenveld leidde tot een vrije doorgang voor de rechter buitenspeler. Het vervolg was minder en de voorzet eindigde achter het doel. Minnertsga was wakker geschud en kon het offensief starten. Dit leidde meteen tot een aantal goede kansen maar het ontbrak vooralsnog aan scherpte voorin. In de 20e minuut opende Remco op Martin en zijn voorzet werd door Gerard vliegend binnengegleden, 0-1. Een uitstekende goal. Minnertsga wilde de voorsprong uitbreiden maar Nijland gaf zich niet zomaar gewonnen en was in de counter een aantal maal gevaarlijk. Dit werd na een halfuur ook in de score zichtbaar. Nummer 11 pikte een afvallende bal rond de zestienmeterlijn op en schoot ‘m met veel gevoel over Jacob heen, 1-1. Het derde liet zijn hoofd niet zakken en ging door met het opzetten van puike aanvallen. Een uitstekende lange bal van Jacob kwam bij Marten terecht. Vanaf een meter of 20 vuurde hij een kanonskogel af die strak in het doel belandde, 1-2. Keeper kansloos. Wereldgoal. Niet veel later gaf ditmaal Martin een lange bal op Marten. Hij speelde zijn tegenstander uit en schoot beheerst raak. Met de 1-3 zo net voor rust kon Minnertsga niet veel beter de kleedkamer ingaan.

Na een aantal omzettingen begon het derde ietwat ongelukkig aan de tweede helft. Met name de nummer 14 van Nijland was gevaarlijk met zijn snelheid. Dit leidde dan ook al snel tot de 2-3. Kort daarna werd er een soortgelijke aanval opgezet maar onze gelegenheidsgrens Ruurd vlagde terecht voor buitenspel. Dit werd echter compleet door scheids genegeerd. De boomlange leider van Nijland zei treffend: “Der sit in ferskil tusken gelyk hawwe en gelyk krije”. Gelukkig schoot nummer 14 ditmaal voorlangs en kon Minnertsga opgelucht ademhalen. Eén van de vele “rushes” van Jens Kaap Jensma mondde uit in een uitstekende voorzet die Gerard eenvoudig bij de tweede paal kon intikken, 2-4. Een doelpunt op een belangrijk moment in een fase waarin Minnertsga iets meer onder druk kwam te staan. Na 20 minuten in de tweede helft voerde Minnertsga nog drie wissels door en niet veel later viel de 2-5. Tsjerk stond goed gepositioneerd op een voorzet van Gerard en kon het laatste zetje geven. De ontlading was groot en de laatste hoop van Nijland leek vervlogen. In de 65e minuut kreeg Syrt de bal in de zestien aangespeeld, kapte zijn tegenstander uit en schoot vervolgens tegendraads met links binnen, 2-6. Het derde kreeg de smaak te pakken en met nog ruim 20 minuten op de klok leek het een monsterscore te worden. Even na zijn goal moest Syrt zich laten vervangen. De knie van zijn tegenstander kwam ongelukkig in zijn edele delen terecht en menigeen weet dat dat behoorlijk pijnlijk kan zijn. Jesper liet zich in de spits gelden. Eerder werd een halve omhaal nog door de keeper gekeerd maar even later was hij op een voorzet van Jens wel succesvol, 2-7. Het slotakkoord was voor Tsjerk. Van dichtbij schoot hij zijn tweede van de middag raak. De keeper kwam nog hard op hem in maar enigszins verbouwereerd was aan zijn “tijgerjuich” te zien dat alles in orde was. Eindstand 2-8. Man van de wedstrijd was, ondanks het ontbreken van een doelpunt, Jens Kaap Jensma. Met zijn snelheid, dribbels en voorzetten was hij een ware nachtmerrie voor de tegenstander.

In de kleedkamer werden de eerste verdiende blikjes genuttigd en er zouden nog veel van die goudgele rakkers volgen. Volgende week staat de uitwedstijd tegen SC Franeker op het programma. Een gewaagde tegenstander met evenveel behaalde punten.

Martin “Crouch”