Eindelijk paste het weer bij het tijdsbeeld van het jaar. Het zonnetje scheen met een flauw briesje. Er stond weer een geweldige selectie op papier, dus we hadden er zin in. Bij aankomst op de sportfinne zag je al de hongerige blikken. Dat dan ook nog de voorzitter in de kleedbox komt om de manschappen opzwepend toe te spreken doet natuurlijk extra goed. Een aderlating was wel dat onze topspeler en Leijder WDV opgeroepen was voor het tweede elftal. We ondervinden dit wel vaker dat het tweede elftal de topspelers uit het derde haalt, maar wat wil je ook met zo’n selectie. Ex-trainert Klaas heeft dit goed opgepakt en zette tactisch een zeer sterk elftal neer.

Ruim een kwartier eerder dan het eerste elftal, was het derde al bezig met de warming up op het B-veld. Dan weet je gewoon dat de wil er is om te winnen. Er werd gevoetbald vanuit een 4-4-2 opstelling waarbij de tegenstander werd opgevangen 10 meter van de middenlijn op de tegenstander zijn helft. Rein Gert Bot dirigeerde de voorhoede behendig, zodat de afspeel mogelijkheden van de tegenstander werden geminimaliseerd.

Op doel, of naast de laatste man, stond J. Faber een goede wedstrijd te keepen. Er werd ouderwets vanuit achteruit opgebouwd. Dan zie je ook meteen de looplijnen, die uitvoerig zijn getraind met Goffe, terug komen in de wedstrijd. Behendige een tweetjes worden afgewisseld met diepteballen in de hoek. Enne Joostema was een baken van rust op het middenveld en was vaak aanspeelbaar. Voor rust had Minnertsga een veld overwicht, dat niet werd omgezet in een veelvoud aan kansen. Vaak strandde de aanval op de laatste pass. Maar Franeker had wel de handen vol aan de aanvallers Tjerk en Bot, wat resulteerde in 3 vrij trappen op de rand van de 16. Jammer genoeg gingen deze kansen net naast het doel en werd de doelman niet getest. Tegen het einde van de eerste helft werd het toch 1-0. Een terugspeelbal van de Franekers werd onrechtmatig in de handen genomen door de keeper. De vrijetrap daaruit volgend werd door iedereen gemist behalve door een altijd oplettende Bot bij de tweede paal. Aanvallend had Franeker niks in te brengen door een solide defensie waar een messcherpe Messyrt en Robert de vleugelspitsen uit de wedstrijd speelden.

In de tweede helft kwam Hein erin en speelde als rechtsback net zo voortreffelijk. Franeker had andere spitsen ingebracht die wat behendiger waren, maar deze werden geëlimineerd, waar Age als voorstopper zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde. Een sterker spelend Franeker leidde niet tot kansen. Leijder WDV was inmiddels ook binnen de lijnen gekomen. Dit resulteerde in een aanval uit het (Goffe’s) boekje. Een aanval over meerdere schijven die eindigde bij een inkomende WDV, die de bal prachtig meenam en voortreffelijk afrondde.

Daarna begon Franeker meer de druk op te voeren. Minnertsga kon niet meer makkelijk de opening vinden. Sinnema, net binnen de lijnen gekomen, dacht een goaltje mee te pikken. Maar hij fungeerde zowat als linker links links back, daarnaast Jacobus als links links back en weer daarnaast Messyrt als links back, of waar eigenlijk niet. Keer op keer botste Franeker op de muur van een defensie waar Enne de longen uit zijn lijf heeft gelopen om alle gaten op het middenveld te dichten. In het slot van de wedstrijd beging de verdediging tot tweemaal toe in een minuut, een domme overtreding op Bot. Het moet de frustratie zijn geweest. De tweede duwfout werd begaan in het strafschop gebied.  WDV benutte dit buitenkansje en schoot hard tegen de touwen. Een 3-0 overwinning was terecht. Messcherpe Messyrt werd uitgeroepen tot man of the match. De tweede overwinning achter mekaar, wat resulteert in 13 punten uit 13 wedstrijden. Nu kan er weer omhoog worden gekeken richting de play-off plekken.

Opstelling:

Robert  Pieter   Age        Messyrt