Minnertsga 3 mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen Leovardia 6. Een wedstrijd in de onderste regionen van 5e kelderklasse.

Onze lijder WdV had in de kleedkamer een speech voorbereid waar Barack Obama in het niet viel. Gesteund met teksten, kreten en looplijnen gekalkt op een flipover werd er meer “krieg” verwacht en ook bij vallen op de grond gelijk opstaan en doorgaan. Daarna werden de spitsen onderworpen over het onderwerp goed staan bij balverlies en de middenvelders met diepgang zonder bal. U raad het wel, dit werd meegenomen in de wedstrijd en we zagen ook één en ander terugkomen. Hulde.

Op de goal stond deze keer Jildert Glazema, achterin Rimmer, WdV, Gosse en Roberto.

Het middelveld werd bezet door Meint, Hein Lieuwe, Jacobus en Syrt en voorin Tjerk en Folley. De wissels waren deze keer Hein, Gerard, Gerrit D En Rein S.

Vaste grensrechter Ruurd was er natuurlijk ook. Scheidsrechter deze keer was Gerrit Jan.

We waren nog maar net los en Leovardia kon de bal langs Jildert schieten. 0-1. Maar de speech had geholpen en de kopjes gingen niet naar beneden.

Veel inzet, maar geen grote kansen meer. Folley had wat leuke acties, maar het strandde vaak in schoonheid buiten de 16. Een vrije trap werd helaas door WdV geschamd in plaats van het laatste zetje te geven. De rust werd dan ook bereikt met die 0-1 achterstand. Tijd voor wat wissels. Robert, Folley en Meint werden bedankt voor hun inzet en later kwam Gerard nog voor Tjerk.

De tweede helft werd er uit een ander vaatje getapt en werd er goed druk gezet. Al vrij snel werd de bal tegen een hand aan geschoten en Gerrit eiste resoluut de bal op.

En hij faalde niet. 1-1. Rein S zorgde voor gevaar door veel diepgang in zijn spel te leggen, echter vergat hij vaak zijn verdedigende taken. Met kunst en vliegwerk hielden we de stand lang op een gelijke stand. In de 80e minuut liet Jildert een bal glippen en Leovardia kon binnenschieten. Echter stonden er twee buitenspel en tot hun frustratie naar de scheids toe die toch op één lijn stond ging de treffer niet door.

Drie minuten later werd Rein S op rechts diep gestuurd en de voorzet tussen de verdediging en keeper in kon door Gerard tegendraads worden binnen geschoten. 2-1.

Net voor tijd kreeg Leovardia een terechte penalty. Hein tikte de speler onderuit en het werd 2-2. Zonde, en dus een punt voor beide teams.

Dit was ook het einde en de neutrale toeschouwer was de grote overwinnaar in dit vermakelijke duel. Helaas waren die er niet.

Volgende week mag in de B-categorie gewoon gespeeld worden en gaat de reis verder met een wedstrijd tegen concurrent FVC 2.