Douwe Zondervan

Donderdag 11 april j.l. is Douwe Zondervan overleden. Helaas veel en veel te vroeg want Douwe was nog maar 56 jaar oud.
Douwe is bij de VV Minnertsga 3 jaar onze hoofdtrainer geweest, van 2012 tot 2015. Een markante trainer en in mijn ogen een toptrainer. Eigenzinnig maar wel heel duidelijk. Voor mij persoonlijk ook als mens een fijne persoonlijkheid waar ik tot aan zijn overlijden veel contact mee heb gehad.
En Douwe zou Douwe niet geweest zijn als hij voor zijn overlijden duidelijk had gemaakt wat hij wilde. Hij wilde geen bloemen maar zei: “geef maar een kleine bijdrage voor een ballenfonds”. Daarmee wilde Douwe de jeugd van alle verenigingen waarbij hij ooit heeft gewerkt steunen. En zo is het ook gebeurd.
Trudy nam kortgeleden contact met mij op met de mededeling dat de ballen voor alle verenigingen klaar lagen. Het betreft de verenigingen Rijperkerk, GAVC, Minnertsga, Be Quick Dokkum, Veenwouden, FVC en Leeuwarder Zwaluwen. Zij wilde de ballen graag zelf, in ons geval samen met haar dochter Lyanne, overhandigen.
En wat is er dan leuker om dit bij een wedstrijd te doen van onze allerjongste jeugd. Dat kwam goed uit want net met de herfstvakantie speelden al onze jeugdploegen een lichtwedstrijd tegen ploegen uit de regio. Dus kwamen Trudy en Lyanne afgelopen woensdagavond met de ballen op de club.
Bijgaand een paar foto’s die door Goffe gemaakt zijn bij de overhandiging van de ballen. De vereniging is er superblij mee en heeft grote waardering voor deze geste.
Wij willen Trudy en Lyanne, Sander en Marlou heel erg bedanken dat zij dit als een laatste wens van Douwe hebben gedaan. Een super gebaar waarmee Douwe in onze herinnering zal blijven.

Nico Zonderland
Voorzitter voetbalvereniging Minnertsga

Op de foto achter van links naar rechts :
Dochter Lyanne, voorzitter Nico met Thys Faber op de arm, Arjen Kerlien namens de jeugdcommissie, Marre Sloots als mem van Thys en secretaris van de VV, Pieter Wiersma als leider van de JO7 en Trudy.
Op de foto op de voorste rij: de 5 prachtige bevlogen voetballertjes van de JO7 met elk een bal in de hand.

Leider Pieter Wiersma legt aan de voetballertjes van de JO7 uit waar de ballen vandaan komen. Ze zijn een en al aandacht.