Onderhoud

Onze gemeente de Waadhoeke laat er geen gras over groeien. Ondanks de coronatoestanden was de gemeente deze week met alle beschikbare machines bezig de sportvelden te bewerken en klaar te maken voor het zomerseizoen. Zo ook ons B-veld en het kaatsveld. Met wat we altijd gewend waren met de gemeente Het Bildt kunnen wij niet anders constateren dat de Waadhoeke de boel goed voor elkaar heeft en dat er maximaal aan onderhoud gedaan wordt. Klasse.

Ook is men druk bezig met de harmonisatie van onderhoud en inventarisatie van de conditie van de sportcomplexen binnen onze gemeente. Een onderdeel daarvan was dat er een inventarisatie van de dug-outs die in onze gemeente heeft plaats gevonden. Daarbij kwam men een aantal verenigingen tegen die nog altijd de aloude betonnen of stenen dug-outs hadden. En natuurlijk staat ons nog vers in het geheugen het ongeluk wat in 2014 in Twijzel gebeurde en waarbij een meisje om het leven kwam toen de dug-out instortte. Onze voetbalvereniging had soortgelijke dug-outs op het B-veld staan. Die zijn toen na dat ongeluk direct aan een inspectie onderworpen door een bouwkundige. Maar de gemeente pakt de huidige situatie simpel en adequaat aan. Alle stenen en betonnen dug-outs worden vervangen door kunststof dug-outs. De kosten hiervan worden gedragen door de gemeente.

Westra uit Franeker had de opdracht van de gemeente gekregen en heeft deze week korte metten met de bouwsels. Het betonnen dak werd hergebruikt en wordt als fundering gebruikt voor de nieuwe dug-outs. De nieuwe dug-outs liggen bij Westra klaar om binnenkort geplaatst te worden. Bijgaand een paar foto’s van de werkzaamheden op de velden en bij de dug-outs.

Al met al allerlei positieve activiteiten op de velden terwijl die aan de andere kant die velden noodgedwongen angstig leeg blijven omdat er i.v.m. de corona niet op gesport mag worden.
Een onwezenlijke situatie waar we met zijn allen enorm aan moeten wennen. En waar we naar verwachting voorlopig nog wel mee te maken houden. We moeten het er mee doen, we hebben geen enkele keuze.