• Een dag voor het derde (h)elftal voor een teambuilding weekend vertrekt naar het Ameland had het de allerlaatste wedstrijd van het seizoen. En WdV onze lijder wou het goed afsluiten en kwam met de volgende 1-4-3-3 opstelling.
    Jildert de 0 Glazema op de goal en achterin Rudmer, WdV, Peter en Rimmer. Middenvelders waren Hein, Guido en Syrt. Voorin Folley, Remco en Gerard. Wissels waren Pieter Babbels, Jacob W, Mo en Klasimiro.

    Beetgum begon fit en fel en wij konden de strijd aangaan en proberen weinig weg te geven. Dit werkte wel, maar we creerden daardoor zelf erg weinig. Dus dat de ruststand 0-0 was, was dan ook een logisch vervolg.
    In de rust zette WdV de boel om. Gerard en Remco eruit en vooral dat we 4-4-2 gingen spelen. Jildert bleef op de goal en achterin Rudmer, Peter, Babbels en Rimmer. Op de midden kreeg Guido versterking van WdV en Mo en Hein op de midden. Voorin Klaas en Folley.

    Dit werkte erg goed en Beetgum kwam er maar moeizaam aan te pas. Mo stuurde Folley weg, maar die stifte vanaf de 16 en raakte de bal slecht. Rudmer haalde de achterlijn, maar de voorzet belande op de jeu de boule baan. En toen kwam een meesterlijke steekbal van Klaas op Folley en die speelde de keeper uit en dus kwamen we perfect op 1-0. En we gingen door. Syrt en Jacob kwamen voor de moegestreden Hein en Folley. We kregen op 20 meter een vrije trap en Peter wou m nemen, Guido had daarvoor al gemist en dus ging Mo achter de bal en die faalde niet. Fantastisch in de hoek en zo kwamen we op 2-0. Beetgum probeerde alles, maar kwam er niet doorheen. Jacob schoot nog vanaf 40 meter, maar deze bal belande viel na 10 meter al neer. Wessel floot een prima pot en zo konden we na 90 minuten de overwinning en de zomerstop vieren.

    Nu zitten we aan de stamtafel en kijken we uit naar ons weekend weg. We bedanken Goffe voor de trainingen, Ruurd voor het vlaggen en alle andere vrijwilligers waardoor wij zorgeloos in de vereniging ons prachtige hobby kunnen uitoefenen. En lijder WdV bedankt voor het tactisch inzicht, waardoor we vandaag ook weer 3 punten bij konden schrijven. Tot in september allemaal!