• Het verslag beginnen we met een anekdote.
  Donderdag kwam Tjerk met een plastic zakje met z'n voetbalschoenen op de training wat betekend niet nazitten, maar gelijk naar huis. Hij wist de winnende goal in het afsluitende potje te maken en haastte zich huiswaarts. Echter zijn voetbalschoenen bleven achter in de kleedkamer. Hij was weg gegaan met alleen zijn plastic zak ;-)

  Zaterdagochtend 6.02 melde captain Rein zich ziek af bij lijder WdV. De mannengriep had toegeslagen en hij was dus meer dood dan levend. Veel sterkte en beterschap boegbeeld. Ook waren er 2 binnen de selectie niet aanwezig ivm hakkie takkie weg zakkie. Het was dus puzzelen geblazen.
  De selectie bestond uit keeper Jacob F, achterin Robert, WdV, Meino, Rimmer, op de midden Folley, Roy, Sander en Peter en voorin Mo en Bot. Op de wissel, Pieter Babbels (tevens grens), Gerrit (tevens verzorger), Hein Lieuwe, Gerard en Jacob W.

  Het veld was bijna onmogelijk te vinden. Wij moesten op een veld 4 en kleedkamer 17. Nu is het complex groot bij de Sweltsjes, maar na 2 rondjes en navragen moesten we naar MKV lopen. Daar zoeken en ook daar geen veld 4 en kleedkamer 17. Nog verder en inmiddels een hele warming-up verder kwamen we 11.50 bij de korfbalvereniging in de uiterste hoek van Leeuwarden aan. Tegen het treinspoor aan lag nog een veld en dus snel kleden en een hele korte warming-up en toen moesten we los. Gerrit was nog niet gesignaleerd en Jacob belde, want die kon het ook niet vinden en stond aan de andere kant van het spoor. Gerard wist met kunst en vliegwerk iedereen naar de juiste locatie te begeleiden en zo konden we 12 uur los. Gosse, Guido en Kamstra kwamen te supporteren. Super. En ook Rimmer (op de roze wolk) zijn kersversie vriendin en dochter van Teun Fohn was er te kijken.

  We begonnen prima. De trein die dendert door net als voor de winterstop. Een prachtige voorzet van Folley werd tegendraads door Mo ingekopt. Een super start. Jacob was aangekomen en kwam er gelijk in voor Mo, want Jacob moest nog naar afzwemmen en zo kon hij toch nog even een half uur ballen.
  Het eerste half uur liep het als een spoor en we kregen nog een levensgrote kans, maar Peter wist een meter voor de goal de bal naast te punteren. Zij kwamen het laatste kwartier wat beter in de wedstrijd en ook zij kregen de bal een meter voor de goal over. Een gelukje die we dan dus maar wegstreepten tegen elkaar. We gingen rusten en geen thee hier in deze uithoek. Peter, Robert, Rimmer en Jacob gingen eruit. Peter en Jacob kwamen er ook achter dat de douches hier ook niet waren aangesloten en dus de Wim Hof methode ingezet. Of eigenlijk snel de kleren aan en thuis later maar douchen.

  De 2e helft met weer veel strijd op de midden en man of the match Roy wist als een dieseltrein alles op de rails te houden. We gaven eigenlijk geen kansen weg. Bot wist zich voorin tussen twee verdedigers door te worstelen en schoot beheerst de 0-2 tegen de touwen. Daarna volgende een fase waarin we het spoor even kwijt waren. Voorin hielden we de bal lastiger vast en de ruimtes werden te groot. Een vrije trap vanaf 30 meter zeilde met de wind mee over Jacob heen en viel binnen. 1-2. En dus nog een 20 minuten billenknijpen. Sander viel nog uit met een liesblessure en daarvoor kwam Rimmer er weer in. Dus hij moest de vriendin alleen achterlaten op het bierbankje waar de wissels zaten. Een inspeelbal op Bot werd door hem teruggelegd op Folkert die was doorgelopen en hij schoot zuiver de bal in de hoek. 1-3 en dus een ontlading en opluchting. Gerard kwam er nog in voor Bot en we gaven eigenlijk niks meer weg en dus konden we met een prachtige overwinning kleedkamer 17 op zoeken. Het blikje bier of colaatje smaakten best en toen vloog een ieder uit naar of het 1e, de kantine om BMJ vr2 aan te moedigen of naar huis om een warme douche te scoren.

  De trein van het 3e staat dus na de winterstop nog goed op de rails en het liep als een spoor!