• Deze week op naar Oentsjerk waar Trynwalden 4 op ons wachte. Vroeger berucht om het zwarte kunstgras, maar nu een prachtig nieuw plastic veld. En daar stonden wij de hele week op ingepland. Dus donderdag dan zelf ook maar als voorbereiding op het hoofdveld in Minnertsga trainen. Maar ze hadden ons voor het lapje gehouden en we mochten op veld 4 achteraan op deze accommodatie. Een zwaar sappig veld en waar de lijnen er door een dronken persoon erop waren gezet waarschijnlijk (zie foto).

  2 afzeggers (Gerrit en Babbels), maar nog een grote selectie die er zin in had. De lentezon die scheen en het was goed toeven zo tussen de bomen. Ook wat ziektegevallen deze week. Op de Tilledyk heersten onstekingen met de één de keel en de andere de blaas..... raar
  Over naar de opstelling. Jildert op de goal, achterin Rimmer, WdV, Rein en Leonardo. Yusuf, Guido, Geert en Mo en voorin Jacob en Gerard.

  We begonnen prima met balbezit en rustig de bal rond laten gaan. Sommigen moesten erg wennen aan het veld en sommigen ook de hele wedstrijd.. of niet Geert. Na 4 minuten kwam Mo door en hij schoot van de zijkant hard op de keeper en deze liet los en daar stond Pipo Gerard Inzaghi om de bal binnen te schieten. Verder nog een schot van ver die net naast ging en hier en daar wat speldenprikken, maar we hadden voornamelijk moeite met het zware veld. Achterin gaven we niets weg, want daar heersten onze lijder WdV en Boegbeeld Rein.

  2e helft speelden we met Jildert, Hein, Wdv, Rimmer en Rene. Syrt, Guido, Jacob en Geer en voorin Bot en Jacobus. Later kwam Yusuf er weer in voor de geblesseerde Guido.
  Onze tegenstander hadden last van kramp al in de eerste helft en ook de tweede helft viel er nog wel eens een neer. Wij kwamen op 0-2 door een prachtige goal van Bot. Scheef randje 16 schoot hij m over de keeper in de kruising. Een opluchting aan de kant, waar vrouw Rimmer, Klaas en de zoon en onze Roberto voor het support zorgden. Top jongens. Rein was de waterzak vergeten en moest 2 keer het veld in voor verzorging en zijn aai over de bol deden wonderen.
  Net voor tijd kreeg Jacob de bal mee (met de hand) en gaf voor op de buitenspelstaande Yufuf die kon binnentikken. Hun grens stond nog half bij de middenlijn en dus kon de scheidsrechter niet anders doen dan de 0-3 goedkeuren. Hij floot trouwens prima en ook de tegenstander was harstikke aardig en er was geen incident of niks. Keurig dus.

  Weer een mooie overwinning waar Jildert niet veel te doen heeft gehad, maar toch was het soms zwoegen.
  Dreeg dus en dan is de overwinning fijn, want het is maart en Minnertsga 3 heeft de 1e positie weer te pakken op de ranglijst. Volgende week weer op ons mooie hybride B-veld (tegen Berlikum), waar de lijnen er zo strak als een snaar op staan!