• Na 2 aflassingen wist et 4e van Foarût met links en rechts wat aanvullingen vanuit andere teams eindelijk een selectie te maken die sterk genoeg moest zijn om naar Minnertsga af te reizen. WdV kon gelukkig ook beschikken over een brede selectie van eigen mensen met dit seizoen opvallend weinig geblesseerden. Compliment aan trainer Goffe die conditie en kracht en techniek evenwichtig weet te verdelen op de donderdagavonden.

    Op een prachtige windstille donderdagavond met de geur van vers gemaaid gras en een oranje avondzon trapten we stipt 19:30 de wedstrijd af. WdV had als strijdplan een listige 4-4-2 opstelling gemaakt met de volgende namen: op goal Jildert. Achterin. Leo, Wdv, Rudmer en Rimmer. Op de midden. Folkert, ex trainer klaas, Guido en Hein. En spitsenduo Bot en Gerrit. Minnertsga begon goed en kwam er voetballend goed uit. De manaldemers kwamen er weinig aan te pas op een paar counters na met een aantal snelle jongelingen. Deze stuiten keer op keer op de muur van ervaring achterin die stond als een huis. Minnertsga kreeg een aantal kleine kansjes. Een goed spelende Hein had veel vrijheid op rechts en kon regelmatig voorgeven. Gerrit en Bot hielden de verdediging goed bezig maar kregen de bal maar niet goed genoeg aangespeeld. Ergens halverwege de eerste helft opnieuw een aanval van Minnertsga over meerdere schijven. De bal belande voor de keeper. Er werd knullig weggewerkt. De kans leek verkeken toen de bal richting de middenlijn hobbelde. Maar daar kwam een aanstuivende Guido aan, die precies timede, op het kleine stuitje wachte, de bal perfect raakte buitenkant wreef, en de bal als een kanonskogel over 30 meter de kruising in joeg. Een wereldgoal. Ook de tegenstander stoof van de bank om voor deze knal te juichen. 1-0. Daarna drong Fourût iets meer aan. Maar goede kansen bleven uit. Uw verslaggever ter plaatste telde 2 schoten op doel. Op de bank was de stemming jolig en werd de een na de andere (slechte) grap gemaakt. Tevens werden er veel suggesties gedaan voor het te schrijven verslag. Na 45 minuten floot de prima leidende Wessel voor rust.

    In de pauze 5 wisselingen voor wat volgens WdV de moeder der alle veldslagen zou worden. Mo, Robert, Tjerk en Syrt kwamen voor Hein, Gerrit, Leo en ex trainer Klaas. Peter bleef uit voorzorg op de bank. De andere wissels werden gesommeerd ook parraat te blijven mochten er strijders het veld vroegtijdig moeten verlaten.

    WdV kreeg gelijk. In de tweede helft een ander spelbeeld. Foarût veelal aan de bal, en Minnertsgsa die met hand en tand het eigen doel verdedigde. Behalve de lange bal er voetballend niet meer uit kwam. Verdedigend speelde het goed en kwam Foarut niet tot grote uitgespeelde kansen. Als er een schot op doel kwam was Jildert steeds alert en behoede ons voor de tegentreffer. Eenmaal dachten de menaldemers doel te treffen. Maar een goed oplettende Rudmer zag de bal zeker 20 cm voor de lijn worden gekeerd. Iedereen werkte zichzelf het schompes en dit leidde er toe dat Foarut tot aan de 95 minuut geen gelijkmaker kon forceren. Toen vond ook scheids Wessel het mooi geweest en floot voor het einde. Een collectief verdiende 3 punter met een gouden randje door de goal van Guido.

    Na de tijd werd er door Rein Sybes in het MFA een aantal biertjes getapt om deze heerlijke overwinning te beklinken. Ook grens RdV was weer van de partij en vlagde soeverein als altijd. Zaterdag hebben we vrij. 20 mei spelen we thuis tegen Beetgum. Er zijn nog kaarten! Tot dan.