• Minnertsga – Jorn Helder pakte opnieuw de heldenrol in de slotfase van de tweede helft. Een noodgreep om mee in de aanval te gaan bij een 0-1 achterstand, leverde letterlijk weer een punt op voor Minnertsga, zoals dat eerder gebeurde tegen Hardegarijp.

  Zwaagwesteinde was na twee behoorlijke nederlagen beducht voor elke tegenstander. Dat zij eerst heel afwachtend speelden, was daarom logisch. Minder logisch was dat Minnertsga in dat spel meeging.
  Minnertsga stelde het initiatief naar voren in de achterste linie steeds met de nodige breedtepasses uit. Dat lijkt op controle. De mogelijkheden om de opbouw te zoeken, waren er ook maar mondjesmaat via Ydo Hoekstra en Jildert de Vries.

  Het was opvallend dat Hidde de Vries vaak helemaal op rechts vrijstond, maar bijna nooit de bal kreeg. En hij kan ook op de plek bekend als buitenaanvaller. Daar lagen wel mogelijkheden, omdat zijn tegenspeler Jan Eisma niet de lucht had of het type was dat dan meeloopt.
  Meer werd Niels Jensma opgezocht, hij was vaak de rapste, maar ditmaal niet gelukkig in zijn acties tegen de Readtsjes. In de uitwedstrijd maakte hij nog een prachtige goal met een tegendraadse schuiver vanaf rechts. Ook Enno Kingma stond vaak geïsoleerd.
  Zwaagwesteinde zal na twee grote nederlagen vooraf hebben afgesproken niet te ver uit de verdedigende stellingen te komen. En zo ging veel tijd verloren met afwachten en op zekerheid rondspelen.
  Zwaagwesteinde werd echter steeds brutaler, zag dat Minnertsga vaak niet het lef had om aan te vallen en koos zelf de aanval. Over links en rechts. Voordat er werd gescoord was er al een schot op de paal. Minnertsga was gewaarschuwd. Een aantal corners aan Minnertsga-kant leverden tussendoor niet het gewenste resultaat op. Enkele vrije trappen over de middellijn, werden vaak naar de achterste linie teruggeschoven, zodat Zwaagwesteinde zich rustig kon hergroeperen.
  In de slotminuut van de eerste helft wist Zwaagwesteinde te scoren. Een uitbraak over links, waar Zwaagwesteinde een op het oog houterige speler had staan, maar wel één die wel degelijk kon voetballen, Jan Eisma. Hidde de Vries was veel van zijn aanvalsacties de baas, maar de fysiek sterke speler werd de aangever van het eerste doelpunt.
  Eisma ploeterde zich naar de achterlijn en kwam met een strakke voorzet, die bij de eerste paal hard werd binnen geknald door Sven Rozema. Bijna niet te verdedigen, 0-1. Al snel floot de arbiter voor de rust. Duidelijk foeterende spelers liepen naar de kleedkamers. De afwachtende houding werd niet beloond en had juist Zwaagwesteinde voordeel gebracht.
  De tweede helft begon met twee invallers. Sjoerd Hendric Kerlien en Laurens Hoekstra kwamen erin voor nieuwe impulsen. Die kwamen er ook zeker, want met name Niels Jensma, wist de verdedigers bij diepteballen op snelheid af te troeven, maar daarmee hield het op. Twee keer tikte hij de bal iets te ver voor zich uit, waarna deze over de achterlijn verdween. Maar duidelijk werd wel, dat Minnertsga op jacht naar de gelijkmaker was.
  Nadat Frans Schiphof uitviel, kwam de rentree van Roan-Hein Joostema, na een lange blessure. Veel kon hij eerst niet uitrichten. Tot hij enkele ballen met een ingooi voor het doel kon slingeren. Tweemaal kopte Enno Kingma die inworpen door, maar was er niemand bij de tweede paal om in te tikken. Ondertussen tikte de klok wel door naar de tachtigste minuut.
  Mulder zette Roan-Hein Joostema naast Enno Kingma in het centrum van de aanval en gokte op alles of niets. Dat was een goede zet. Het tweetal stichtte onrust bij Zwaagwesteinde, dat ook onzeker begon te spelen. Na een mooie pass van Laurens Hoekstra, kwam Roan-Hein Joostema alleen voor de doelman, maar de bal ging naar Enno Kingma, die ook riep en ook in goede positie stond. Maar het bleek niet goed voor de verdiende gelijkmaker.
  Ondertussen verrichtte Jorn Helder drie heldendaden op rij, door driemaal zekere doelpunten met puik keeperswerk te voorkomen. Het is duidelijk waarom mensen langs de kant hem nog een lucratief contract van drie jaar willen aanbieden.
  In de slotminuten besloot Helder bij een corner mee te gaan. Bij de eerste ging de bal weer corner. Jorn Helder ging bijna op de doellijn staan van Zwaagwesteinde. Bij de volgende corner schoot Jarco de bal voor, waarop de lange Jorn Helder zich nog eenmaal uit alle macht uitrekte, waardoor de bal uit het zicht van de tegenstander, laag bij de tweede paal terechtkwam, en Enno Kingma deze binnen werkte. 1-1.
  Missie geslaagd. Zwaagwesteinde in alle staten. De cornerbal zou al achter zijn gedraaid en Jorn Helder zich ertussen gedrukt hebben. De arbiter was resoluut, Helder bleef de held. Het punt werd andermaal uitbundig gevierd. Dat er ook weleens een driepunter mag komen, was iedereen het ook wel over eens. Helder bewees dat het kan.

  Jorn Helder; Jort Jan Haarsma (Ulbe Joostema), Frans Schiphof (Roan-Hein Joostema), Herre de Vries, Hidde de Vries; Ydo Hoekstra (Laurens Hoekstra), Jildert de Vries, Feike Nieuwhof (Sjoerd Hendric Kerlien); Niels Jensma, Enno Kingma, Jarco Kingma.