• Hallum – De belangen waren zaterdag in Hallum groot voor Minnertsga én tegenstander Wykels Hallum. Het leek op een gelijkspel uit te draaien, tot het gouden moment van Niels Jensma, die vanaf de middellijn weg spurtte van de tegenstanders en oog in oog met de doelman Desmond Louwerens de winnende treffer binnenschoot.

De grens hield de vlag stevig omhoog, maar de arbiter was onverbiddelijk, en wees onder groot protest gedecideerd naar de middenstip. Het kloofde meteen de wedstrijd in tweeën, want opeens kwam er aan de kant van Wykels Hallum nog meer vuur in, terwijl Minnertsga zich vooral bezighield met het verdedigen van de minimale voorsprong moest verdedigen.
    Wel was er dan soms nog ruimte voor een uitval. Niels kreeg daarna nog een grote kans na weer een geweldige sprint, werd er een vrije trap van Enno Kingma gestopt en schoot Roan-Hein Joostema op het eind nog net naast.

Maar het drukst was het in de slotfase toch echt voor het doel van Minnertsga. Het verdedigingsblok hield stand. Driemaal werd er bal voor de doellijn weggetrapt. Eenmaal door Herre de Vries, door Jildert de Vries en in de slotminuut door doelman Jorn Helder. Dat was notabene op een prima kopbal van doelman Louwerens, die zich bij een corner ook in de aanval meldde. De Hallumer aanhang juichte al, maar de voet van Helder blokkeerde de bal net op tijd. Daarnaast pakte Helder in die fase nog tweemaal de bal klemvast na een kopbal en een schot. Compliment voor het verdedigingsblok dat standhield. Waar de teleurstelling er bij Wykels Hallum afdroop, was er terechte vreugde bij de Minnertsgasters met trainer Duco Mulder voorop.

Vóór deze storm aan aanvallen, leek het duel naar een gelijkspel te denderen op een slecht bespeelbaar veld. Er was in de beginfase nog een lelijke botsing, die erin resulteerde dat twee spelers het veld groggy moesten verlaten. In een frontaal kopduel kwamen een Wykels-speler en Ydo Hoekstra van Minnertsga met de hoofden tegen elkaar. Dizzy en ook behoorlijk aangeslagen verdween het tweetal even later naar het MCL voor controle.
    Een behoorlijke tik was dat trouwens. Voor Minnertsga betekende dat het verlies van een van de spelmakers op het middenveld. Het was trouwens een typische kick and rush-wedstrijd. Veel lange ballen door de lucht. Opvallend vaak werd aan beide kanten vaak de verre ingooi benut. Klaas Kuiken aan Wykels Hallum-kant en Roan-Hein Joostema aan Minnertsga-kant slingerden ballen voor het doel. Het leek soms gevaar te stichten, maar gescoord werd er niet.
    ‘Normale’ uitgespeelde kansen waren er bijna niet in de eerste helft. Een scherpe bal vanaf de zijkant van Laurens Hoekstra belandde in de beginfase nog wel voor de voet van de vrijstaande Jarco Kingma. Was het een polletje – de club heeft een zaak lopen tegen de makers van het nieuwe veld dat heel slecht is – of was de kans te onverwacht? Kingma kreeg de bal niet op tijd onder controle.
    Zoals gezegd kwam het ook op verdedigen aan. Hidde de Vries, Herre de Vries, Enne Joostema en Mees Moerbeek stonden stevig in de wedstrijd. De backs konden heel minimaal zelf door schakelen en aanvallend iets laten zien.
    Er was dus redelijke controle en zo nu en dan konden de middenvelders Jildert de Vries en Roan-Hein Joostema onder de druk uit voetballen. De Vries speelde het met name in de tweede helft klaar om met dribbels door te dringen tot de voorhoede om daar onrust te zaaien. Enno Kingma ving vooral de vele hoge ballen op. Feit was dat Wykels Hallum in de eerste helft met een dwarrelbal op de buitenkant paal nog het meest dicht bij een treffer was.
    Minnertsga nam drie belangrijke punten mee naar huis.

Minnertsga: Jorn Helder; Hidde de Vries, Herre de Vries, Enne Joostema, Mees Moerbeek; Roan-Hein Joostema, Ydo Hoekstra (Feike Nieuwhof), Jildert de Vries; Laurens Hoekstra (Niels Jensma), Enno Kingma, Jarco Kingma (Sjoerd Hendric Kerlien).