• Afgelopen zaterdag speelde het sterren ensemble van Minnertsga 3 de voorlaatste wedstrijd van het seizoen. Al tijdens het verzamelen van de spelers rond kwart over 1 was het onduidelijk of we met 10 of 13 spelers zouden afreizen naar Leeuwarden. Zo moest onze keeper Rimmer op het laatste moment afzeggen met een enkelblessure. Eenmaal onderweg ging het al niet veel beter… Na 100 meter te zijn verwijderd van ons eigen sportcomplex moest er al een buitenspiegel van een auto worden opgeraapt uit de berm. Toch zouden we allemaal veilig en in goede gezondheid op “De Magere Weide” aankomen.

Eenmaal in de kleedkamer aangekomen bleek dat er 10 fitte spelers aan de aftrap konden verschijnen. Robert had knieproblemen en kon niet voetballen, hij zou deze middag onze statische grensrechter zijn. Gerrit Dijkstra werd vanwege zijn lengte en lenig voorkomen verkozen tot keeper deze middag. Het gele keeperstenue stond hem prima in elk geval!

De rest van de opstelling deze middag:

------------------------------- Gerrit Dijkstra -----------------------

Syrt Glazema, Willem de Vries, Bauke Joostema, Ties Dijkstra

---------- Hein Lieuwe Joostema -- Feike Jochum Vogel -------------

------------- Jacobus Zwart Jr. ----------- Folkert Feenstra-----------

-------------------------------- Tjerk Nagel --------------------------

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er contact gezocht met de plaatselijke scheidsrechter. Deze toonde veel begrip voor onze situatie en in overleg met de aanvoerder van LAC Frisia 5 werd besloten om 2 x een half uur te voetballen. Dit had nog wel wat voeten in aarde, want Frisia is een team bestaande uit buitenlandse studenten met de voertaal Engels. Minnertsga 3 zou in de wedstrijd dan ook veelvuldig elkaar coachen in de Engelse taal, met kreten als “blind horse” en “give me the ball”.

Dan de wedstrijd zelf, Minnertsga begon met 10 man toch uitstekend aan de wedstrijd! Ties had een uitstekende rush diep in de vijandelijke 16 meter en ook Folkert was weer op dreef met een paar goede acties, gescoord werd er echter niet. Na een minuut of 10 spelen kregen we echter de volgende telleurstelling te verwerken… Feike Jochum moest het veld verlaten met een lieskwetsuur en er bleven nog 9 strijders over.

Hierna begon het grote tegenhouden, wat helaas niet lang duurde. De 1-0 viel uit een lange bal, kundig afgemaakt door een rappe middenvelder van Frisia. Onze achterhoede dacht aan buitenspel, maar assistent scheidsrechter Loonstra was zeker van zijn zaak; Doelpunt goedgekeurd!

De 2-0 viel uit een lage voorzet vanaf onze rechterkant… Keeper Dijkstra gleed naar de bal, maar raakte deze maar half. Onze verdediger werd wel volledig geraakt door de keeper en de spits van LAC stond er als de lachende derde bij en kon eenvoudig de bal in de lege goal pissen. Verder keepte Gerrit een prima pot trouwens, menig inzet van Frisia heeft hij uit de goal geronseld!

De 3-0 was een goal zoals de gemiddelde voetbalsupporter die niet vaak ziet… Het 3e elftal van Minnertsga maakt dit echter wekelijks mee, goals van een weergaloze schoonheid. De bal werd vanaf links voorgezet en ging over alles en iedereen heen

richting de punt van de 16 meter. Hier werd de bal met een van Basten volley uit de lucht en diagonaal richting de goal geknald. De bal viel binnenkant paal binnen, een echte wereldgoal in de reserve 5e klasse. De 4-0 viel binnen na een lage schuiver in de korte hoek en kort daarna mochten we gaan rusten van de goed fluitende scheidsrechter.

Na de pauze (zonder thee) werden er nog 2 kansen verzilverd door LAC Frisia. Minnertsga 3 kon daar slechts enkele speldenprikjes tegen over stellen. Tijdens een corner in ons voordeel gingen we massaal naar voren. De corner werd door Folkert uitstekend ingedraaid, maar deze kon helaas niet verzilverd worden bij de 2e paal. Credits voor FJ om dit gevaarlijke moment goed op beeld vast te leggen, zodat we dit op een volgende training kunnen analyseren en verbeteren.

Na circa 25 minuten werd er gefloten voor het einde van de wedstrijd, het reizende circus kan weer een wedstrijd afstrepen! Dit werd gevierd met een lekker koud blikje bier in het zonnetje. Frisia deed nog een Haka act op de middenstip om ons buitenlands avontuur een passend einde te geven. We kregen van de goedlachse trainer nog de complimenten dat wij verreweg de leukste tegenstander waren geweest om tegen te spelen. De punten bleven in Leeuwarden, maar deze pluim ging mee terug in de tas. Dank aan de 2 supporters (namen bekend bij de redactie) die ons ondanks deze moeilijke voetbalmiddag toch bleven steunen.

Nog 1 wedstrijd te gaan dit seizoen en wel op zaterdag 28 mei, uit en tegen Wykels Hallum. Tjerk zou zeggen; “Dit wordt weer een mooi uitje!”

Tot dan.