• Voor de eerste wedstrijd van de 2e helft van de competitie moest de ploeg van trainer Duco Mulder naar Oenkerk voor het treffen tegen Trynwalden. Thuis had Minnertsga pas rond de 80e minuut de eerste en winnende goal gescoord (het werd uiteindelijk 2-0) dus ook nu was het uitkijken en mocht deze ploeg niet onderschat worden.. Trynwalden heeft het als fusieclub (tussen Trynwaldster Boys en VV Trynwalden) in het eerste jaar als zaterdagvereniging moeilijk. Na het kortstondig uitstapje naar de zondagcompetitie is het dit seizoen voor het eerst in de zaterdagafdeling in de 3b ingedeeld. En het bungelt met Veenwouden en Rottevalle in de onderste regionen van de ranglijst. De afscheiding met de overige clubs begint zich al aardig af te tekenen dus er is werk aan de winkel voor de jonge trainer Stevan Knobbe. Duco Mulder toverde bij aanvang zowaar een verrassende opstelling uit de hoge hoed. Enno Kingma stond eens niet in de spits maar Hidde de Vries. Enno ging een positie naar achteren.
  Aangekomen op het sportcomplex bleek het oude kassahokje gesloten te zijn en werd er geen entree gevraagd. Maar een programmaboekje had men daar ook niet en dat is altijd lastig voor een verslaggever. Net zoals een handbediend scorebord zonder tijd waarbij de standen met bordjes wordt aangebracht. De tand des tijds had daar zijn intrede gedaan, dat was duidelijk te zien. Alhoewel, de kunstgrasmat lag er puik bij. Ik herinner me nog goed het gitzwarte eerste kunstgrasveld wat ze daar hadden.
  Zonder boekje dus ook geen naam van de scheidsrechter, laten we hem dus voor zover nodig maar mister X uit Y noemen. Die floot een goede wedstrijd maar moest met name bij een aantal redelijk harde charges van Trynwalden meerdere malen met geel optreden. Maar de wedstrijd liep verder nooit uit de hand.
  Dan de wedstrijd: Minnertsga nam direct het initiatief in handen en het gaf Trynwalden geen enkele kans. Het was dat de eindpass vaak niet zuiver was dat we moesten wachten tot de 21e minuut voordat er gescoord werd. Het was Jarco die goed in de diepte werd aangespeeld. Zijn voorzet op Enno was op maat en die kopte tegen de onderkant van de lat. De terugspringende bal werd door de attente Hidde de Vries in het doel gewerkt. 0-1. Twee minuten later was Enno er opnieuw koppend dichtbij maar redde keeper Joran Koopman. De enige kans die Trynwalden in de eerste helft kreeg was de vrije trap op een meter of 18 van Danny van Dijk die door Jorn Helder met de vingertoppen tot corner werd verwerkt. In de tweede helft was Minnertsga nog overheersender. Henk Helmes maakte een goede invalbeurt voor de geblesseerd geraakte Geert Siegersma en de zieke Laurens Hoekstra maakte plaats voor Gerlof Glazema. Minnertsga heerste en Trynwalden kreeg geen voet aan de grond. Een solo van Jildert de Vries langs 3 man verdiende een beter lot maar keeper Koopman kon ternauwernood redden. In de 55e minuut een prima diepe bal van Ydo Hoekstra maar de kopbal van Enno Kingma belandde op de paal. Maar in de 57e minuut was het wel raak. Het was Jarco Kingma die op rechts vrijkwam voor keeper Koopman. Die redde in eerste instantie maar de terugspringende bal kwam via Enno bij Hidde de Vries en die scoorde zijn 2e treffer van de middag. 0-2 Daarna kreeg Minnertsga nog voldoende kansen. Jarco Kingma kreeg een dot van een kans maar miste. Ook in de 73e minuut een prima voorzet met 3 man vrij voor het doel van Trynwalden maar het leverde geen treffer op. Duco wisselde de moegestreden Jildert de Vries nog voor Feike Nieuwhof. Pas in de 80e minuut werd de stand verhoogd. Een prima actie van Jarco op links en zijn voorzet werd feilloos en onhoudbaar in de hoek geschoten door Gerlof Glazema. 0-3
  De grootste kans daarna kreeg trouwens prima spelende Enno Kingma in zijn nieuwe rol maar alleen voor keeper Koopman wist hij niet te scoren. Zo wonnen de mannen van Duco Mulder afgetekend. Naar mijn idee kon Trynwalden wel 2 uur voetballen zonder ook maar 1 keer te scoren. Minnertsga had de zaken met name verdedigend prima voor elkaar deze middag en dat geeft vertrouwen. Als ook de eindpass, die deze middag regelmatig net niet goed genoeg was, wat zuiverder is geeft dat best wel wat extra vertrouwen voor het vervolg van deze competitie. Volgende week komt de trotse leider Rijperkerk op bezoek. Dat wordt zeker andere koek. In die pot is Minnertsga duidelijk de underdog maar met name onze grens Wim Abma is overtuigd van een goed resultaat. Laten we ons daar dan maar aan vast houden.

  Groetnis, Nico Zonderland

  En voor de trouwe fans die liever de training van ons vlaggenschip het derde wilden meemaken en dus niet meereisden naar Oenkerk hierbij de opstelling van Minnertsga:
  Jorn Helder, Frans Schiphof, Geert Siegersma (Henk Helmus), Herre de Vries, Mees Moerbeek, Ydo Hoekstra, Jildert de Vries (Feike Nieuwhof), Laurens Hoekstra (Gerlof Glazema), Enno Kingma, Jarco Kingma en Hidde de Vries