• Voor de 2e keer in 2 weken moest er door de weeks aangetreden worden om de competitie af te werken. Was dat vorige week tegen Wykels Hallum nog een inhaalwedstrijd, gisteren was dat een volledig programma.
    Onze gasten waren Leovardia, die kampioen werden het afgelopen weekend. Even kijkend naar de ranglijst zie je dat ze intussen al 2 straatlengtes voor stonden op de rest. Als je 19 punten voor staat op de nummer 2 en dat realiseert in 21 wedstijden dat is het kwaliteitsverschil wel heel erg groot. Normaal gesproken waren ze al 2 jaar geleden overgegaan naar de 2e klas maar 2 jaar Corona gooide roet in het eten.
    Trainer Sander Hart van Leovardia heeft de beschikking over een zeer brede selectie met heel veel kwaliteit. En als er dan een paar missen door Corona of blessures trek je gewoon een blik open. Daar kunnen wij als dorpscluppie alleen maar van dromen. Dat zij bij ons met hun sterkste opstelling kwamen gaf wel aan dat er geen kadootjes te vergeven waren.
    Duco Mulder krijgt steeds meer last van geblesseerde spelers en zal alleen daarom al uitkijken naar het einde van de competitie. Het rijtje afwezigen wordt steeds langer. Toch nog en dat voor de laatste keer even een opsomming . Het hele seizoen al geblesseerd is Ydo Hoekstra. Daar komen bij : Enne Joostema die zo goed terugkwam van een langdurige blessureperiode en Gerlof Glazema die door een hamstringblessure van vorige week zijn seizoen zag eindigen. Daarnaast mist hij deze wedstrijd door kleinere blessures Mees Moerbeek en Hidde de Vries. En tot slot Frans Schiphof die Corona heeft. Dus startte Duco met Roan Zoodsma voor het eerst in de basis (deed dat zeker verdienstelijk) en mocht ook Laurens vanaf minuut 1 starten. Met op de bank de jonkies Hjerre Miedema , Willem Nieuwhof en Jelter Meijer.
    Scheidsrechter deze avond was dhr. Strampel uit Heerenveen.
    Vanaf minuut 1 werd duidelijk dat Leovardia voor de winst ging. Het dicteerde de wedstrijd maar Minnertsga liet zien dat men anders aan de pot begon als tegen Grootegast. En dat vertaalde zich in de 8e minuut toen Enno de bal ontfutselde van een Leovardiaspeler en goed voorzette. En daar was Jort Haagsma die de bal binnen schoot 1-0. Volgens mij zijn eerste goal met het eerste. Maar Leovardia raakte niet in paniek en lieten in de 20e minuut hun kwaliteiten zien. Een 1-2 tussen Ancel Bruinsma en Hessel Breeuwsma dwars door de verdediging van Minnertsga heen en laatst genoemde scoorde eenvoudig de 1-1 En 7 minuten later stond er al een voorsprong op het scorebord toen Ancel Bruinsma op de rand van de 16 niet hard uithaalde maar een lob produceerde. Keeper Jorn Helder rekende op het eerste, stond dus iets te ver van zijn goal en was dus kansloos. 1-2. Verder dan een kopbal van een Leovardia verdediger uit een vrije trap van Jildert, die maar net over eigen goal zeilde kwam Minnertsga niet. De 2e helft was goed en wel bezig toen Leovardia in korte tijd afstand nam. In de 52e minuut een corner die bij de eerste paal door Mirco van Dijk perfect werd ingekopt (1-3) en 2 minuten later een steekbal op Patrick Klijn die in de uiterste hoek belandde. (1-4) Duco wisselde toen Geert voor Hjerre Miedema en probeerde nog wat aan de stand te doen. Abubakar Suma schoot een vrije trap nog net over het doel van Jorn, de bal schampte de bovenkant van de lat. Maar Minnertsga gaf zich niet gewonnen. Laurens kreeg in de 75e minuut een vrije kopkans maar de bal ging naast. Dat was ook de laatste actie van Laurens want direct daarna werd hij vervangen door Willem Nieuwhof. In de 82e minuut schoot invaller Rico Kramer via de lat over het doel en dat was het laatste wapenfeit van Leovardia. Minnertsga kreeg in de 83e minuut nog een penalty na een handsbal van een Leovardia verdediger en Enno Kingma schoot de bal onberispelijk binnen 2-4. Toch eindigde de wedstrijd met een domper toen 5 minuten voor tijd Herre de Vries geblesseerd het veld moest verlaten. Jelter Meijer mocht de laatste tijd volmaken. Het is te hopen dat die blessure wat meevalt want anders wordt de spoeling wel heel erg dun de laatste 4 wedstrijden. Scheidsrechter Strampel floot na 90 minuten voor het laatst. Hij had 5 keer geel aan ons gegeven en 2 keer geel aan Leovardia. En bij de 7 gele kaarten zat eigenlijk niet 1 zware overtreding bij. Praten, daar werd eigenlijk alleen maar voor gestraft en daar waren met name beide trainer terecht verbolgen over. De wedstrijd verdiende totaal niet 7 gele kaarten. Jammer dus.
    Zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen het altijd lastige ONT. Een ding is zeker, We beginnen vast met elf man.

Groeten Nico

En voor diegene die door de weeks niet van huis mogen , hierbij de opstelling:
    Jorn, Geart (Hjerre Miedema), Roan Jacob Zoodsma, , Henk, Hylke, Herre (Jelter Meijer) , Jort Haarsma , Feike , Laurens (Willem Nieuwhof), Jildert en Enno.