• De ene wedstrijd is de andere niet, dat werd ons deze middag weer eens duidelijk ingepeperd. Waar Minnertsga afgelopen dinsdag tegen Wykels Hallum een meer dan een uitstekende wedstrijd met een overwinning afsloot, bakte het er in de uitwedstrijd tegen Grootegast helemaal niks van. En daar is geen woord Spaans aan. Het had deze middag maar 1 uitblinker in zijn gelederen en dat was de immer betrouwbare keeper Jorn Helder. Hij haalde als enige zijn vertrouwde nivo.
  Natuurlijk zijn er altijd verzachtende omstandigheden te noemen. Zo kreeg Frans Schiphof deze week Corona en raakte Gerlof Glazema tijdens de warming up geblesseerd aan zijn hamstring en is zijn seizoen nu al voorbij. Daarnaast werd er niet getraind afgelopen donderdag i.v.m. bevrijdingsfeest. Dus dat was dubbel puzzelen voor Duco. Met nog maar 2 reserves op de bank was de keuze bepaald niet reuze. Maar het verleden had uitgewezen dat je met 200% inzet nog heel ver kunt komen. Maar het was nu juist Grootegast die dat liet zien deze middag.
  Scheidsrechter was de heer W.Jagt. Een onbekende voor mij en in tegenstelling van wat we dit jaar met heel veel jonge gasten in de competitie vaak gewend zijn een man al op redelijke leeftijd. En ik kan kort zijn, hij was voor mij de man van de wedstrijd. Uitstekend fluitend en op een goede manier de voordeelregel toepassen. Ik ken iemand die daar nog heel wat van kan leren.
  Vanaf het eerste fluitsignaal liep het bij Minnertsga totaal niet. Het grossierde in louter foute passes en leed heel veel balverlies. Grootegast zat er bovenop en was dan ook de ploeg die het gevaar stichtte. Minnertsga creëerde in de eerste helft geen enkele uitgespeelde kans en met name Enno Kingma werd,¸als hij in balbezit kwam, omringd door een man of 3 van Grootegast. Dan zou je zeggen dat er ruimte zou zijn voor de andere 9 veldspelers van Minnertsga. Niks was minder waar. Het was dus Grootegast die de wedstrijd dicteerde. In de 12e minuut was Kooistra al dicht bij een treffer maar Jorn Helder redde met de voet. Een kopbal van Mike Homan in de 23e minuut was eveneens een prooi voor Jorn. Dat kon dus niet goed blijven gaan Uit een voorzet van Robert Kooistra was het Kevin Houweling die in de 25e minuut de bal achter Jorn in het doel schoot 1-0. En al in de 31e minuut besloot Duco Mulder in te grijpen en Geert Siegersma te vervangen door Jens de Boer. Maar ook Jens kon zijn stempel niet drukken op het matige spel van Minnertsga. In de 30e minuut scoorde Grootegast voor de 2e keer maar gelukkig ging deze treffer niet door wegens buitenspel. Vlak voor rust kreeg Robert Kooistra nog een schietkans maar zijn schot ging millimeters over het doel van Jorn Helder .
  De 2e helft was van de kant van Minnertsga iets minder slecht maar de ploeg was niet in staat om ook maar in enige mate zijn stempel te drukken op de wedstrijd. Een solo van Kooistra van Grootegast in de 52e minuut verdiende beter lot maar in de 57e minuut was het wel raak voor de Groninger ploeg. Robert Kooistra werd op rechts geen strobreed in de weggelegd toen hij voorzette op Johan Beute . Die scoorde eenvoudig de 2-0. Duco verving in de 64e minuut nog Henk Helmus voor Laurens Hoekstra en daarmee moest er in het elftal het nodige omgezet worden. Maar soelaas bood dat niet. In de 79e minuut gooide Johan Beute de wedstrijd definitief in het slot. De enige kans die Minnertsga in de 90 minuten “vrij worstelen tegen zich zelf” kreeg, was van Enno Kingma. Maar zijn inzet in de 86e minuut ging tegen de paal. Trainer Veenema van Grootegast vond het in de 88e minuut nodig om maar liefst 3 man nog even te wisselen. Leuk voor die jongens die er in kwamen.
  Na 90 minuten floot scheidsrechter Jagt voor het laatst en dropen de mannen van Duco af. Het was helaas geen reclame voor goed voetbal wat ze hebben laten zien deze middag. Het was de lange reis op geen enkele manier waard. Maar het kan uiteraard ook niet elke keer feest zijn. Komende dinsdag al kan het zich revancheren als kampioen Leovardia op bezoek komt. Die ploeg pakte het kampioenschap met een 6-0 overwinning op Anjum Heel, heel misschien zijn die jongens komende dinsdag nog wel een beetje in feeststemming zodat er kansen liggen. Maar dan moet het mes tussen de tanden. Dat ontbrak er deze middag aan. Jammer.

  Groeten Nico

  Voor degene die voor een uitwedstrijd de grens niet over willen hierbij de opstelling:
  Jorn, Geert (Jens), Henk (Laurens), Mees, Herre, Hylke, Feike, Jort, Jildert, Hidde en Enno