• De inhaalwedstrijd thuis tegen Wykels Hallum stond gisteren op het programma en de toeschouwers werden getrakteerd op een prachtig en onderhoudend voetbaltreffen. Wykels Hallum maakt tot nu toe een curieus seizoen mee. Het begon heel matig aan de competitie maar pakte halfweg het seizoen verrassend de draad op en pakte zowaar de 2e periodetitel. Dus voor de ploeg van trainer Max Houttuin zit er aan het einde van het seizoen nog een toetje aan te komen. Geen reden echter om gas terug te nemen getuige de 3e plaats op de ranglijst. Wykels Hallum is voor Minnertsga altijd een lastig te bespelen ploeg. In de historie kijkend staan er in de laatste 10 ontmoetingen buiten de 3-2 winstpartij van het vorig seizoen alleen maar verliespartijen en 1 gelijkspel op papier. Dus Duco was gewaarschuwd. Echter, dit seizoen werd de uitwedstrijd met 1-2 gewonnen dus je weet het maar nooit. Duco miste Laurens en Hidde die bij de Vrienden van Amstel zaten.
    Scheidsrechter van dit duel was Dhr. Vellekoop. Minnertsga begon goed aan de wedstrijd en was al in de 3e minuut gevaarlijk toen Feike Nieuwhof na een diepe pass alleen op keeper Desmond Lauwerens af kwam. Die bracht Feike buiten de 16 ten val maar blesseerde zich zelf daarmee zodanig dat hij vrij snel daarna gewisseld moest worden. Scheidsrechter Vellekoop floot voor een overtreding maar deelde verrassende wijze geen kaart uit. Daar had de keeper dus niet bij te klagen. Minnertsga had in de beginfase in de opbouw het beste van het spel. Maar echte grote kansen creëerde het niet. Wykels Hallum was daarentegen in de omschakeling levensgevaarlijk. Met name Bas de Groot was een plaag voor Geert Siegersma. Het was ook diezelfde Bas de Groot die in de 18e minuut Wykels Hallum op voorsprong zette na goed werk op links van Jurjen Bosch. Zo was eigenlijk de gehele eerste helft. Minnertsga liet goed veldspel zien en Wykels Hallum was uitermate dreigend in de omschakeling. En in de 38e minuut opnieuw slecht ingrijpen bij Minnertsga centraal achterin en aanvoerder Bas de Groot was er als de kippen bij om de 2-0 te scoren. Met die stand werd gerust. En eerlijk gezegd leek mij de wedstrijd al gespeeld. Met name ook omdat Minnertsga wel prima speelde maar vrijwel geen uitgespeelde kansen creëerde. Maar zoals wel vaker zagen we in de 2e helft een heel ander Minnertsga. We werden getrakteerd op een 2e helft die van begin tot einde boeide. Bij Minnertsga werd Hylke Hoekstra ingebracht voor Geert Siegersma. De eerste kans in de 2e helft was nog voor Wykels Hallum. Maar het schot van Sander Prins in de 55e minuut ging in het zijnet. In de 58e minuut wisselde Duco Gerlof Glazema voor Willem Nieuwhof. En Willem maakte een meer dat voortreffelijke invalbeurt. Minnertsga kreeg een corner in de 62e minuut. Mees nam de corner en die kwam afgemeten op het hoofd van de boven alles
    opspringende Enno Kingma. En Enno kopte de bal in de uiterste bovenhoek.1-2. Vanaf dat moment begon iedereen er weer in te geloven. En 2 minuten later was de stand in evenwicht toen na een prima aanval van Minnertsga Jildert inschoot. Maar de bal werd geblokt en spatte voor de voeten van Willem Nieuwhof. En die scoorde beheerst. 2-2. Vanaf dat moment kon de wedstrijd alle kanten op. Minnertsga voetbalde uitstekend en Wykels Hallum bleef dreigend in de omschakeling. En Wykels had voor de 2e keer de scheids niet tegen toen Sieger de Vries natrapte op de op de grond liggende Willem Nieuwhof en er met slechts geel vanaf kwam. Minnertsga kreeg kansen. Enno ontsnapte in de 72e minuut aan de Wykels verdediging en ging alleen op de keeper af. Die wist echter met de punt van de schoen te redden. In de 79e minuut nog een kans voor Enno maar ook nu wist hij het net niet te vinden . Even later kwam Herre in scoringspositie maar de bal ging net over. Maar in de 86e was het wel raak. Een meer dan geweldige actie van Mees op het middenveld die Jildert de diepte instuurde. En uit een schier onmogelijke hoek poeierde Jildert de bal hoog in de touwen.3-2. Een goal om door een ringetje te halen. Daarna kreeg Mees nog een grote kans maar redde de keeper met de voet . En in de 90e minuut brak Willem nog een keer uit maar zijn lob was net niet hoog genoeg zodat de keeper kon redden. De laatste mogelijkheid was voor Wykels Hallum. In de 95e minuut een corner met massaal opgekomen spelers van de Wykels maar ze scoorden niet. Minnertsga won de onderhoudende partij en dat was volkomen verdiend. Hiermee komt het op 29 punten en lijkt het veilig. Aanstaande zaterdag uit naar Grootegast. Alweer een lastige pot. Maar in de vorm zoals het tegen de Wykels heeft laten zien hoeft het voor niemand bang te zijn.

Groeten Nico

Voor degene die niet in de gaten hadden dat Minnertsga op een doordeweekse dag moest inhalen hierbij de opstelling:
    Jorn, Geert (Hylke), Henk, Frans, Mees, Gerlof (Willem), Feike, Herre, Jort, Jildert en Enno .