• Had ik het 2 weken geleden nog over een slot van de competitie die voor Minnertsga met piepen en kraken tot zijn einde komt, dan was de wedstrijd deze middag thuis tegen Rijperkerk zo een die volledig in dat straatje past maar bovendien met de constatering dat er gisteren een kruiwagen vol zand tussen de raderen zat. Het liep bij ons voor geen meter en er werden vrijwel geen kansen gecreëerd, ja dan ben je simpel gezegd tegen een ploeg als Rijperkerk kansloos. Die ploeg strijdt bovendien nog om een plaats in de nacompetitie want het staat 3e op de ranglijst. Kijkend naar de overige uitslagen van deze middag zie je met name bij ploegen die om des keizers baard strijden onnatuurlijke uitslagen verschijnen. Want 2 keer een uitslag van 8-1 is natuurlijk niet een weergave van de werkelijke krachtsverhoudingen die deze afgelopen competitie hebben laten zien.
    Wedstrijden thuis tegen Rijperkerk zijn in de regel van de potjes die vaak voldoende vermaak opleveren. Een kijkje in de historie laat dat ook zien. Dus waarom zou dat deze middag niet kunnen. Daarnaast was deze middag de penaltybokaal gepland na deze wedstrijd en was het onze traditionele slotdag met barbecue en muziek. Dat het weer niet echt meewerkte was wat jammer maar je kunt ook niet alles hebben. En als ik het over dat alles heb, de spelers van Minnertsga hadden het deze middag vaak even niet. Rijperkerk kwam zeer geconcentreerd binnen de lijnen en troefde Minnertsga op alle fronten af. En de uitslag van 0-4 was niet eens geflatteerd te noemen. Rijperkerk begon overtuigend aan de wedstrijd en gaf Minnertsga regelmatig het nakijken. Al in de 12e minuut zag het een bal tegen de paal gaan en het wachten was op een treffer van de ploeg van Hylke Schrale. In de 18e minuut was het Lammert van Althuis die na een prima steekbal eenvoudig kon scoren 0-1. Minnertsga kreeg gaandeweg de eerste helft wel wat meer vat op de wedstrijd en de 0-1 bij de rust gaf ons nog wel wat moed. Wij gokten natuurlijk op het effect van een van die befaamde donderspeechen van Duco in de rust. Maar de 2e helft was nog maar koud aan de gang of de 0-2 stond al op het scorebord. Eerlijk gezegd had ik niet eens gezien hoe de goal van Diederik Andringa tot stand kwam. En in de 53e minuut werd het 0-3 na uitermate knullig verdedigen van onze mannen achterin. Toen was het natuurlijk uit met onze hoop op beter. En Thom Stielstra liet in de 62e minuut zien dat Rijperkerk geen echte super topscoorders in zijn gelederen heeft maar wel degelijk een aantal goede voetballers daar voorin. Hij soleerde als een jonge hond langs onze verdedigers alsof ze er niet stonden en scoorde eenvoudig de 0-4. Duco had de handdoek al lang in de ring gegooid en bracht al zijn wissels nog in. Positief punt was het inbrengen van Ydo Hoekstra. Super mooi Ydo dat je er weer bent. Hij kon zo nog zijn eerste minuutjes pakken na een lange blessureperiode. Hij kon echter ook niet de wedstrijd doen kantelen en zo bleef het bij 0 tegen 4. De jonge scheidsrechter IJkema floot om 20 over 4 voor het laatst en hij floot een prima wedstrijd. Voor de boys van Duco zit het seizoen er bijna op. Er volgt nog 1 wedstrijd uit tegen Ropta Boys. Die kunnen de degradatie nacompetitie niet meer ontlopen maar kunnen bij verlies nog wel eventueel rechtstreeks degraderen. Die spelen dus zeker niet om des keizers baard.
    Tot slot nog een paar kleine constateringen: Vorige week was ik door omstandigheden niet aanwezig bij de uitwedstrijd in Anjum. Voorzitter Wybe Hoekstra pakte de pen direct op en zorgde ervoor dat onze al jaren durende traditie dat er een verslag komt op onze site van de wedstrijd van de hoofdmacht, in stand bleef. En waar broer Erik mij al jaren aan de kop zeurt dat mijn verslagen veel te lang zijn, presteerde Wybe het om 2 A-viertjes over de wedstrijd tegen Anjum vol te schrijven met bovendien zeer leerzame uitleg over de opstelling, positiewisselingen en wedstrijdverloop. Een verademing mag je dat best noemen. Dat hij daarmee aan mijn stoelpoten zit te zagen wordt ten stelligste ontkend maar het riekt er wel naar. En trouwens… waarom ook niet. Verandering van spijs doet eten. En mijn 2e (niet onbelangrijke) constatering was de 3e helft van gisteren. Waar de selectie van Duco in de wedstrijd diverse steekjes lieten vallen werden we gisteren door een aantal van diezelfde jongens in de watten gelegd met een overheerlijke warme hap en goed getapte goudgele rakkertjes. Met name in de bakkerij lieten ze zich van hun beste kant zien en dat mag ook zeker even gezegd worden. Klasse mannen, het was keurig voor elkaar. Dat geld ook zeker voor de reguliere tappersploeg van deze middag en de leerling tappers die daarna kwamen. Ik heb het met eigen ogen gezien, Mossie tapte zo even met 10 glazen in de hand de een na de ander zonder ook maar 1 druppel te morsen. Zo komen nooit gedachte talenten boven drijven. En…….zoals een liefdesroman heel vaak eindigt : het was nog lang druk en gezellig.
    Tot slot nog 1 laatste ding : komende vrijdag is de algemene ledenvergadering. Voor het eerst weer sinds 2 jaar. Dit is je kans. Onder het mom van : laat je zien en horen.
    Dus, komt allen.

Groetnis Nico

Opstelling Minnertsga
    Jorn Helder, Mees Moerbeek, Frans Schiphof, Henk Helmus, Hylke Hoekstra (Enne Joostema), Feike Nieuwhof (Hidde de Vries), Roan Joostema (Hjerre Miedema), Jens de Boer (Ydo Hoekstra), Laurens Hoekstra , Enno Kingma en Jildert de Vries