• De laatste speeldag van dit seizoen had alles in zich wat een voetbaldag zo mooi kan maken. Een programmaboekje zonder omslag, verrassend genoeg ook zonder voorwoord deze keer maar een prachtige actiefoto van ons juichend eerste met de kop “Mannen, de kop der foar”, een balsponsor genaamd “Nico en dy”, supportersklupke” en een pupil van de week met de prachtige idyllische voornaam Italo. Het was uitstekend voetbalweer en het publiek was deze keer massaal op komen dagen.
  Ja het was de slotdag gisteren dus had de activiteitencommissie weer danig uitgepakt met deze keer geen springkussen maar een stormbaan, een barbecue en een hindernisrace na afloop van de wedstrijd van het 1e voor de jeugd.
  Maar het allerbelangrijkste voor het welslagen van deze dag was natuurlijk de wedstrijd Minnertsga tegen ODV. Om aan de loterij van de nacompetitie te ontkomen moest er deze middag simpelweg gewonnen worden. De diverse kansen die we gekregen hadden om ons veilig te spelen de laatste wedstrijden werden niet benut dus kwam het op de laatste wedstrijd aan. Bij een gelijkspel waren we afhankelijk van kampioen Berlikum, die moesten dan winnen van de Wykels. En daar hadden we al niet veel vertrouwen in. ODV had tegen ons aan een gelijkspel genoeg dus voor ons telde alleen maar winst. En niks anders. Deze promovendus uit Wynjewoude had topschutter Folkert Hoekstra in zijn geledingen en ik herinner me nog goed de uitpartij direct na de winterstop. Toen waren we kansloos en verloren met 4-2. En daar waren diezelfde Folkert Hoekstra en de kalende Auke Linstra een plaag voor onze verdediging. Scheidsrechter was dhr. V.d.Molen. Hij had een makkelijke middag, was soms ver weg van het voetbaltoneel maar beide ploegen maakten er ondanks de belangen een mooie pot van.
  En Minnertsga liet vanaf de 1e minuut een gedreven spel zien. Het was de herboren Herre de Vries die na 2 baggerpotten (sorry Herre) eindelijk zijn grote kwaliteiten weer liet zien en opkomend op rechts een heerlijk afgemeten pass verstuurde naar de hoog opspringende Gerlof Glazema. Die kopte de bal perfect binnen. 1-0 . Drie minuten later brak Jarco Kingma door de ODV verdediging heen maar keeper Niels v.d.Meer redde ten koste van een corner. Toch kwam ODV gelijk. In de 14e minuut was er duur balverlies op de midden en het was Auke Lindstra die geheel vrij op een meter of 5 van de goal binnen kon tikken 1-1. Deze domper deerde Minnertsga echter niet want in de 17e minuut was het de opkomende Mees Moerbeek die het hoofd van Gerlof zocht en vond. En weer was Gerlof trefzeker 2-1. En in de 22e minuut was Enno Kingma heel dicht bij een treffer maar zijn laag schot ging centimeters naast. ODV zat danig in de tang bij Minnertsga en creëerde eigenlijk geen uitgelezen kansen meer. Jarco Kingma was daar in de 35e minuut wel dichtbij maar opnieuw redde keeper v.d.Meer.
  Vlak voor rust raakte Mees Moerbeek geblesseerd en viel Geert Siegersma in.
  De 2e helft begon zeer enerverend. Minnertsga was in de eerste 15 minuten oppermachtig. In de 50e minuut werd Hidde de Vries neergelegd in de 16 maar de scheids wilde van geen pengel weten. Twee minuten later een diepe bal op Gerlof die opnieuw koppend leek te scoren maar keeper v.d.Meer redde met de vingertoppen. En uit de corner kreeg Hidde een kans om te scoren maar zijn halve omhaal teisterde de lat en de terugspringende bal kon gered worden op de doellijn. In de 54e minuut was het Enno Kingma die prima inkopte maar wederom werd de lat geraakt. In de 57e minuut bracht Duco Mulder Laurens Hoekstra en Niels Jensma in voor Jarco Kingma en Hidde de Vries. En 5 minuten later werden Ydo Hoekstra en Henk Helmus gewisseld voor Feike Nieuwhof en Jort Haagsma. Dan waren dus 4 wissels met nog een half uur te spelen. Toch bleef Minnertsga aandringen en het was de aalvlugge Niels Jensma die in de 66e minuut 3 man passeerde en een prima pass gaf op de vrijstaande Gerlof Glazema. Die schoot laag en hard in de hoek 3-1. Het werd dus de middag van Gerlof Glazema met zijn 3 treffers.
  En het was dezelfde Niels Jensma die in de 70e minuut keihard op de paal schoot.
  Toch was de gifbeker voor ODV nog niet leeg. In de 77e minuut werd een vrije trap van Jildert de Vries door alles en iedereen gemist en zeilde de bal in de uiterste hoek 4-1. Het bezoekende ODV was lamgeslagen en besefte dat er niks meer te halen was. Na 90 minuten was de ontlading groot bij Minnertsga. Het had deze middag een collectieve prestatie neergelegd die op het juiste moment kwam en die hoop geeft voor de toekomst. Na een seizoen met (te) veel ups en downs, met een aantal wedstrijden die onnodig verloren werden en met enkele spelers die een wat minder seizoen meemaakten. Al met al toch handhaving in de 3e klas en dat was ook minimaal de doelstelling, lijkt mij. Op naar de zomerstop, die hebben we wel verdiend. Na afloop van de wedstrijd was het een drukte van belang op het terras en in de kantine en was het super gezellig. En werd Enno Kingma door de handhaving kaal geschoren. Het hoort er allemaal bij. Ik wil nog wel even een bijzondere gast noemen die deze middag aanwezig was. Ons aller Jenne Stienstra die nu in Skilhiem in Stiens woont was speciaal voor de wedstrijd door Henny opgehaald en heeft op zijn manier genoten van alle handen die hij moest schudden. Prachtig mooi dat dit zo kon voor de man die zoveel betekend heeft voor onze mooie vereniging. Voorzitter Wiebe Hoekstra haalde in een slotwoord nog even een aantal personen naar voren die afscheid namen, waaronder trainer Jaap van Rees. Tot zover mijn wederom te lange verslag. Met toch nog een kleine naverbrander. Ik heb besloten om na een jaar of 15 verslaglegging, waarbij vele verslagen volgens Erik Hoekstra veel te langdradig waren, om de pen in de wilgen te hangen. Dus ook geen annekedotes meer van mijn kant. Ik heb de pen toen ter tijd overgenomen van Willem Bantema en ik ben er van overtuigd dat er vast en zeker een prima opvolger voor mij klaar staat. Ik zie die ontwikkelingen ook bij ons derde elftal en dat is voor de vereniging en het imago van de site een hele goeie zaak.
  Dus voor mijn trouwe lezers, het ga u goed. Ik tref jullie zeker nog eens langs de lijn.

  Groetnis Nico

  Voor mijn trouwe volgelingen hierbij de laatste opstelling van mijn kant:
  Jorn Helder, Mees Moerbeek (Geert Siegersma), Herre de Vries, Henk Helmus (Jort Haagsma), Frans Schiphof, Ydo Hoekstra (Feike Nieuwhof), Jildert de Vries, Enno Kingma, Gerlof Glazema, Jarco Kingma (Niels Jensma) en Hidde de Vries ( Laurens Hoekstra)