Beste voetballiefhebbers,

Naar aanleiding van de persconferentie van gisteravond (14-1) doen we jullie hierbij de update van de corona-maatregelen toekomen.

Onder andere voor sport, en dus ook voor het voetbal, is weer meer mogelijk:

Iedereen kan weer trainen en onderlinge wedstrijden spelen, zowel op het veld als in de zaal, en zonder avondklok.

Wat zijn de nieuwe regels?

• Vanaf vandaag (15 januari 2022) is het weer voor iedereen mogelijk om te trainen en het spelen van onderlinge wedstijden op de club, op het veld en in de zaal, zonder beperkingen in groepsgrootte of tijdstip

• De kantine mag niet open

• Kleedkamers mogen open, op vertoon van een coronatoegangsbewijs (CTB) door sporters van 18 jaar en ouder

(uitzondering: een CTB is niet verplicht voor vrijwilligers op het moment van het vervullen van een functie voor de club)

• In de kleedkamer moet een mondkapje worden gedragen door iedereen van 13 jaar en ouder

• Voor binnensport (zaalvoetbal) geldt dat een CTB is vereist voor sporters van 18 jaar en ouder

• Publiek is niet welkom

De KNVB heeft voor wat betreft de competities het volgende aangegeven:

Dinsdag 25 januari is er weer een nieuwe persconferentie met hopelijk verdergaande versoepelingen. Voor het vervolg van de competitie zet de KNVB nu in op het weekend van 29 januari. Dit betekent dat alle competitie- en bekerwedstrijden t/m 28 januari ’22 vervallen. Na de persconferentie van de 25e hoopt de KNVB meer duidelijkheid over het verloop van de competitie te kunnen geven.

Wij zijn blij dat we met deze verruimingen weer een stap in de goede richting kunnen zetten. Allemaal heel veel plezier en succes met de voorbereidingen op een (hopelijk) mooi restant van het seizoen!

Met sportgroet,

Bestuur V.V. Minnertsga