Helaas zullen de competities dit seizoen 2020-2021 niet meer worden hervat. Het goede nieuws is dat er wel wat ruimer getraind mag worden. En dat is fijn en als bestuur juichen we dat dan ook toe. Het zal nog wel wat afstemming vergen tussen trainers en spelers, maar we kunnen tenminste weer iets meer.

De A- en B selectie en dames mogen in principe vanaf donderdag 4 maart weer los met trainen. De tijden worden onderling afgestemd en in de groepsapps en op de website gecommuniceerd, maar dat zal ivm de avondklok wel iets vroeger zijn dan dat er voorheen werd gedaan. Tot  27 jaar mag je weer in een groep samen trainen en vanaf 27 jaar mag je in tweetallen los. Bij de C selectie zijn er heel weinig spelers onder de 27 jaar. De betreffende spelers (onder 27 jaar) kunnen, als ze willen, met de B selectie trainen. Neem eerst even contact op met Willem de Vries om dit af te stemmen.

De huidige lockdown wordt in ieder geval verlengd tot en met 15 maart. Alle overige maatregelen die gelden voor het voetbal worden hiermee voorlopig automatisch verlengd tot deze datum. Zo blijven kantine en kleedruimtes gesloten en is er geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.

Veel plezier.

Bestuur VV Minnertsga

Onderstaand, samengevat, de door de KNVB opgestelde nieuwbrief van 24 februari:

Competities senioren categorie A niet hervat

Nadat het kabinet dinsdag de bestaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus grotendeels verlengde, komt de KNVB vandaag met de gevolgen daarvan voor de routekaart voor het amateurvoetbal. Door de verlengde maatregelen kunnen in ieder geval de seniorencompetities veldvoetbal in de categorie A (eerste elftallen Tweede Divisie tot en met Vijfde Klasse) niet worden hervat. Voor de jeugd- en zaalcompetities in de categorie A blijven de opties openstaan.

Doordat de competities in de categorie A senioren niet kunnen worden hervat, zal er geen promotie en degradatie plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021/’22 zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020/’21.

De KNVB hanteerde voor de senioren veldcompetities in de categorie A een uiterste startdatum van 10 en 11 april en een minimale voorbereidingsperiode waarin zonder beperkingen getraind kon worden (vanaf risiconiveau ‘ernstig’) van 4-5 weken. Trainen zonder beperkingen zou in dat geval mogelijk moeten zijn vanaf 10 maart. Doordat de maatregelen van het kabinet zijn verlengd tot en met 16 maart, vervalt de optie om deze competities te hervatten en de eerste seizoenshelft uit te spelen.

Ook voor deze teams organiseert de KNVB de KNVB Regio Cup: regionale competities zonder promotie of degradatie. Dit aanbod start vanaf het moment dat het kabinet dit toelaat. Begin maart start de KNVB met een inventarisatie onder alle teams in de categorie A over mogelijke deelname aan de KNVB Regio Cup.

Hoop op hervatting voor de jeugd

De jeugd uitkomend in de categorie A en de competities tot en met onder 23 kunnen hoop blijven houden op hervatting van de competities. De uiterste startdatum van de onder 23-competities staan gepland voor het speelweekend van 10 en 11 april, die van de jeugdcompetities 17 en 18 april. Omdat het grootste deel van deze teams op dit moment al zonder beperkingen kan trainen, geldt voor hen een kortere voorbereidingsperiode (2-3 weken). Alle jeugdteams (inclusief O19) moeten in dat geval vanaf 24 maart zonder beperkingen kunnen trainen, de onder 23-teams vanaf 17 maart.

Uiteindelijk zijn we afhankelijk van de ontwikkelingen van het coronavirus in de samenleving. Het doel van de KNVB blijft om de opties open te houden en de jeugd zoveel mogelijk wedstrijden te laten voetballen zodra dat (weer) kan.

KNVB Regio Cup

De teams uit de categorie A in de competities die niet meer worden hervat, stromen door naar de KNVB Regio Cup. Dit zijn kleinschalige regionale competities die door de KNVB worden georganiseerd en starten vanaf het moment dat de coronamaatregelen dit toelaten. Begin maart start de KNVB met een inventarisatie onder de clubs in categorie A over mogelijke deelname aan de KNVB Regio Cup.

Alle teams in de categorie B veld-, zaal- en pupillenvoetbal gaan al over naar de KNVB Regio Cup