Verslag: Robert Loonstra

Eindelijk was het weer zover, de C-selectie mocht weer aantreden voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Het was prachtig weer en het veld lag erbij als een biljartlaken, de tegenstander vandaag was Leovardia-6. Vanwege de coronamaatregelen moesten we ons in 2 groepen omkleden.

Om half drie floot de scheids Pieter voor de aftrap, het eerste kwartier ging het gelijkwaardig op, beide teams hadden kansen over en weer. Begon Minnertsga de overhand te krijgen dit resulteerde in de 35ste minuut in een goal voor Klaas Abma na een geweldige steekpass van Herman Sytema. Echter werd het doelpunt afgekeurd naar aanleiding van het vlagsignaal door de grens van Leovardia vanwege buitenspel. Wij hadden hier onze twijfels over, maar de scheidsrechter kon niet anders dan dit te honoreren. Verder gebeurde er niet veel meer in de eerste helft, en floot de scheids af voor de rust.

Na een aantal wissels in de tweede helft Jildert Glazema op goal ipv Jacob Wassenaar en een zeer sterk spelende Mees Moerbeek op het middenveld, werd er een behoorlijk veldoverwicht gecreëerd door Minnertsga. Echter duurde het tot de 75ste minuut voordat er gescoord werd door Mees Moerbeek, met een geweldig schot vanaf 20 meter die perfect in de linkeronderhoek paste buiten bereik van de keeper. Na deze openingstreffer ging leovardia op zoek naar de gelijkmaker, deze ging er bijna in maar deze werd op het nippertje uit de hoek gehaald door Robert Loonstra.

Het was een sportieve wedstrijd over en weer, welke na negentig minuten werd afgefloten door de scheidsrechter en zaten de eerste drie punten in de tas.

Hierbij de opstelling van de spelers.

Jacob

Ties              Roan           Willem dV     Robert

Syrt             Willem N      Klaas W          Klaas A

Tjerk           Herman

Op wissel stonden:

Jesper

Mees

Jildert

Gerard S

Meer foto’s zijn te vinden op onze Facebook-pagina en Instagram-account.
De foto’s zijn gemaakt door Goffe Jensma (www.goffefotografie.jimdofree.com).