De voorlopige indeling van de jeugdteams en begeleidend kader voor het seizoen 2019-2020 is bekend.

Bekijk de indeling hier.

Hoe is deze voorlopige indeling tot stand gekomen?

In de afgelopen maanden is de VTC en de Jeugd Commissie met hulp van trainers, leiders en coördinatoren druk in de weer geweest om een indeling voor het seizoen 2019-2020 te maken.

Altijd een hele klus.

Voor het maken van de indeling wordt in de basis gebruik gemaakt van

• De leeftijdscategorieën van de KNVB.
  • Het tekort aan spelers in een team opvullen met dispensatiespelers (1ejaars) uit een naast hogere leeftijdsklasse.
  • Het tekort aan spelers in een team opvullen met spelers (2ejaars) uit een naast lagere leeftijdsklasse.
  • Vanaf JO13 een elftal aan de competitie laten deelnemen.

Wanneer wordt deze indeling definitief?

De jeugdteam indeling wordt definitief vlak voor de start van de reguliere competitie 2019-2020.

Na de eerste ronde van de bekercompetities kan de indeling nog worden aangepast. We noemen deze indelingen voorlopig, omdat er nog wisselingen zouden kunnen plaatsvinden. Uiteraard kunnen er in de voorbereiding (en zeker ook tijdens het seizoen) mutaties plaats vinden door diverse omstandigheden in goede, dan wel iets minder goede vorm. Spelers stoppen of er komen nieuwe spelers bij. Daarnaast is er eventueel de mogelijkheid om de indeling tijdens de winterstop aan te passen.

Samenwerking meidenvoetbal

Zoals in onze nieuwsbrief aangegeven is er voor het komende seizoen voor de meiden van de MO15 en MO17 een samenwerking opgestart met Sint Jacobiparochie en Berlikum. Betreffende de teamindeling, start trainingen en trainingstijden zullen zij geïnformeerd worden door de samenwerkende partijen.

Trainingsdag. De aftrap van seizoen 2019- 2020

Op zaterdag 17 augustus zal er net als afgelopen seizoen afgetrapt worden met een trainingsdag voor alle jeugdteams van de VVM. Mochten er vragen zijn over de indeling of overige zaken dan kunnen die gesteld worden aan de aanwezige coördinatoren van de JC/VTC en de trainers/leiders van de teams. Informatie over deze aftrap volgt nog op de site.

Trainingsschema.

Het trainings- en keeperstrainingsschema worden begin augustus op de site gepubliceerd.

De trainingen voor starten vanaf maandag 19 augustus (week 34).

Het kan zijn dat een trainer hier op individueel niveau van afwijkt. Hij / zij zal dan persoonlijk het team informeren.

Aanvang nieuw seizoen

Het nieuwe seizoen zal aanvangen met de eerste bekerwedstrijd op zaterdag 31 augustus.

Dit jaar zijn alle teams opgegeven voor de beker! Aanvang competitie is op 21 september.

Meer informatie over aanvangsdata vind je in de speeldagenkalender van de KNVB.

Kader

Wij zijn verheugd en trots dat zich voor alle teams één of meerdere trainers/leiders beschikbaar hebben gesteld! Voor sommige teams zijn wij echter nog op zoek naar extra kader.

Bekijk hier het vacature overzicht:

JO 8   2e Trainer

JO 11  2e Trainer

JO 11 2e Leider

JO 13  2e Trainer

Wanneer er personen zijn die graag leider en/of trainer van een team zouden willen worden dan kan er contact opgenomen worden met Arjan Kerlien of Klaas Wiersma.

Trainers en leiders overleg.

De JC heeft op vrijdag 20 september voor het gehele jeugdkader een trainers en leiders overleg op het programma staan. Uitnodiging en agenda volgen nog.

Voetbal Technische Commissie/Jeugd Commissie.

De VTC is verantwoordelijk voor het technische deel voor de afdeling jeugd van de voetbalvereniging Minnertsga. Volgend seizoen gaat Harry Wasch zijn functie als Technisch Jeugd Coördinator beëindigen. Harry heeft jaren goed werk verricht binnen de VVM en een goede basis neergezet waar de Jeugd Commissie en de Voetbal Technische Commissie mee verder kan. De V.V. Minnertsga is hem hiervoor dankbaar.

Met het vertrek van Harry ontstaat er een vacature in de Voetbal Technische Commissie. Deze zal voor eerst worden opgevuld door Thijs Rienks tot het moment dat er een vervanger is gevonden.

Blij zijn wij met het feit dat Pieter Wiersma voor het nieuwe seizoen bereid is gevonden om toe te treden tot de Jeugd Commissie.

Foutje gezien? Mail ons!

We hebben deze indeling met veel zorg gemaakt. Mocht er toch een foutje ingeslopen zijn,

neem dan contact op met de VTC via: arklas@ziggo.nl

Maar nu eerst voor jullie allemaal een fijne zomervakantie toegewenst.

Met sportieve groeten,

Namens de Jeugd Commissie en de Voetbal Technische Commissie.