Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor het feest waar menig lid al weken, zo niet maanden, naar heeft uitgekeken. Het altijd veelbesproken Vrijwilligersfeest van de vv Minnertsga.
Na het vorige feest, met als thema Olympische Spelen, werd er volop gespeculeerd wat voor thema er dit maal uit de hoge hoed kwam rollen. Dit was, vanwege het feit dat 2020 een schrikkeljaar is; Het Verschrikkelijk Vrijwilligerfeest.. en de oproep op de uitnodiging luidde; kleed je zo verschrikkelijk mogelijk. De activiteitencommissie is maanden bezig geweest om in het geheim zoveel mogelijk verschrikkelijke activiteiten en versiersels te bedenken. Er ging geen week voorbij dat de organisatie niet werd aangesproken om een tipje van de sluier op te lichten. Uiteraard zijn de commissieleden op dat gebied onvermurwbaar. De opgave verliep in begin moeizaam, maar zoals wel vaker in Minnertsga, kwamen de aanmeldingen op de valreep massaal binnen. Naast de 70 aanmeldingen zijn er zo’n 20 personen bereid gevonden om te assisteren op de avond.

Dresscode
Een flink aantal aanwezigen had zich aan de dresscode gehouden. Zo was de organisatie -vanwege het naderende Corona-virus- alvast gekleed in quarantaine pakken. Ook was een diehard Heerenveen-fan gekleed in een Cambuur outfit, uiteraard met een klinker.. Verschrikkelijk! Andersom was er ook een Cambuurfan in Heerenveenkloffie, mensen in een SC Berlikum outfit; Verschrikkelijk! Uiteraard ontbraken kapotgescheurde overhemden niet, en waren er dames in de meest verschrikkelijke gekleurde jurken.

Een succesformule
De voorgaande edities van het Vrijwilligersfeest ging men in groepjes door het dorp om op verschillende locaties opdrachten / spellen te doen. Vanwege de vele positieve reacties daarop, was het dit jaar niet anders. 8 groepen van 8-10 personen werden door Gerrit Jan naar verschillende locaties gedirigeerd. Dit verliep ietwat chaotisch, vanwege het feit dat scheidend voorzitter behoorlijk gestrest was dat hij de sleutel van het MFA kwijt was. Gelukkig bleek deze in de jaszak van Klaske te zitten..
Op de locaties (Koos Stapert, Jacob Faber, Abe Visser, Jeugdhonk, Tenniskantine, Ijsbaanhokje en het Kaatshokje) werden de meest leuke spellen uitgevoerd.

Mystery guests Siemen en Tjerk bleken moeilijk te raden. Tips van teamleider Rein-Gert en de zo nu en dan zichtbare tatoeage op de arm van Tjerk waren nodig om ze te ontmaskeren. Toch wist één team Siemen te verwarren met Feike Jochum, Arjan Andringa tweemaal en Remco Mossie. Het galgje bij Jacob met lastige woorden bleek voor een aantal teams een onneembare vesting. Toch waren er groepjes die alle woorden wisten te raden, chapeau!
Beerpong bleek een sluipmoordenaar. Vele prachtige worpen werden beloond met een welverdiend shotje. Menig team kwam behoorlijk luidruchtig uit het ijsbaanhokje.

The Ketchup song, Lambada en vele andere verschrikkelijke nummers waren lastig te raden. Echter zijn er verbazingwekkend veel muziekkenners binnen de club die het presteerden om zowel het nummer als de artiest te raden. Voorwerpen raden bij Koos was een daverend succes. De varkensneus en poot voelden echt aan, en waren dat ook. Toen Kassie na lang aandringen mocht voelen, schrok ie zich het hoedje; hij stuitte op het Foetsie-racket. Een ander voorwerp was dusdanig nieuwsgierig, dan er aardig lang gevoeld werd. Dit voorwerp bleek later op de avond verdwenen, maar kwam uiteindelijk toch weer terug.. De verschrikkelijke WK-finale van 2010 staat bij velen nog vers in het geheugen gegrift. Echte vond Bart het nodig om deze samenvatting nogmaals te laten zien. Scriba dacht -na voorgaande jaren- te weten waar hij op moest letten (kleur grensrechtervlag, schoenen etc..) maar helaas, Bart wist verschrikkelijk lastige vragen te bedenken.


De foodtruck met topkok Rienk en gastheer Sieb werd weer van stal gehaald om de innerlijke mens te verzorgen. Op het menu stonden zes soorten stamppot met alles erop en eraan. Deze met liefde bereidde maaltijden waren zeer welkom!

De afsluitende Kahoot quiz moest de winnaar van de avond brengen. Na een eindspurt wist team 3 de eerste prijs te pakken. Mede doordat ze Beerpong verschrikkelijk goed wisten te spelen en doordat hun lantaarn nog brandde (Dit was goed voor een bonuspunt). Daarnaast was Rudmer het meest verschrikkelijk gekleed, als Cambuur-tokkie.

De avond werd voortgezet met muziek van Hjirris. Het bar-team Gerrit, Bea en Rients hadden het behoorlijk druk tot in de vroege uurtjes. Rest ons om dit barteam, alle helpende vrijwilligers, de locaties, de schoonmaakploeg en alle aanwezigen hartelijk te bedanken voor deze topavond!

De Activiteitencommissie.