• Het seizoen zit er op. Voor Haulerwijk viel het doek ondanks de winstpartij tegen Anjum. Het maakte trouwens 2 minuten voor tijd nog de winnende treffer. En Waskemeer en Ropta Boys konden door hun achterstand op nummer 11 Rottevalle niet meer aan degradatie nacompetitie ontkomen. Voor Ropta Boys was de wedstrijd tegen Minnertsga nog wel van groot belang om rechtstreekse degradatie te voorkomen. En dan tref je het als ploeg dat je tegen een tegenstander speelt die niks meer had om voor te strijden en de gedachten al lang en breed bij andere dingen had. Er stond dan ook maar 1 gemotiveerde ploeg aan de start gisteren om half 3 daar in Oosternijkerk. Over de wedstrijd kan ik deze keer wel heel erg kort zijn. Er was maar 1 ploeg die het in elk geval probeerde om te voetballen op het hobbelige veld en dat was Ropta Boys. Maar het was kwalitatief van zeer matig niveau en het aantal kansen van beide kanten was op 1 hand te tellen. Minnertsga kwam nog wel op voorsprong door een wonderschone pegel van Hylke Hoekstra in de 31e minuut. Op de rand van de 16 dacht hij, laat ik het maar eens proberen. En zijn schot dwarrelde in de uiterste bovenhoek buiten bereik van keeper Redmer Jorna. 0-1 De gelijkmaker in de 36e minuut was misschien nog wel curieuzer. Jorn Helder produceerde een volledig mislukte uittrap die ter hoogte van de middellijn werd opgepikt door verdediger Rudi Torensma. En die had natuurlijk die dwarrelgoal van Hylke in gedachten en nam de bal ook maar eens op de slof. De dwarrelbal zeilde hoog over Jorn heen net onder de lat in het doel. 1-1. Verwoede pogingen van Jorn om de bal nog over de lat te tikken mislukten. Bij die stand werd gerust. De 2e helft was goed en wel bezig toen geklungel achterin bij onze verdedigers Geert Linthof in staat stelden om de 2-1 te scoren. Vanaf dat moment gebruikte trainer Duco Mulder de 2e helft om al zijn reserves in te zetten en ook nog even speelminuten te gunnen. Niks mis mee natuurlijk. Maar op de posities waar ze kwamen te spelen, daar snapten wij niet veel van . Bovendien was de 2e helft niet om aan te zien. Ropta Boys had zijn voorsprong en daarmee voorlopig lijfsbehoud bereikt en Minnertsga….. ja wat zal ik er van zeggen. Het liet nog wel even Tim v.d.Voort in de 80e minuut eenvoudig lopen om er met een simpel schot 3-1 van te maken. Toen was ook Ropta Boys veilig en was daarmee was de eindstand bereikt en konden we huiswaarts keren. Het seizoen zat er op.
  Tot slot nog een paar wetenswaardigheden. Jens de Boer kreeg applaus toen hij in de 2e helft werd gewisseld. Hij stopt mede door drukke werkzaamheden. Jammer Jens, je bent altijd een gewaardeerd speler geweest van de A-selectie, kon niet altijd rekenen op een vaste basisplaats maar stond er altijd als het nodig was. En met passie en inzet. Dat is klasse. Een kleine tip van mijn kant: je bent nog te jong en te fit om helemaal te stoppen. Dus zoek een tussenoplossing zodat wij als vereniging nog gebruik kunnen en mogen maken van je kwaliteiten. En dan kreeg ook grensrechter Wim Abma een publiekswissel vlak voor tijd. Het ontging ons als trouwe uit supporters waarom dat was. Wij gaan er van uit dat Wim nog lang niet stopt. En volgens mij is hij ook niet in verwachting ? Dan tot slot nog een kleine overdenking over het afgelopen seizoen. Dat begon door de Corona met vallen en opstaan. En vanaf februari kregen we een vervolg met een rotvaart zonder vrije weekenden om toch nog tijdig tot het afwerken van de competitie te komen. Duco heeft dat gemotiveerd en met een lach om zijn gezicht tot een goed einde gebracht. Hij had met veel blessureleed te maken maar schroomde niet om daardoor met het inzetten van talentvolle jeugd de competitie tot een goed einde te brengen. 9e in de eindstand was het resultaat. Met hele goede wedstrijden maar ook met hele matige potten voetbal. En daar schaar ik deze laatste ook maar onder. Het was wel heel wisselvallig dit seizoen. Het is zo en het was alleen deze middag wat sneu voor die supporters die de reis naar Oosternijkerk toch hadden ondernomen om de jongens te steunen. Misschien iets om toch eens over na te denken. En dan als laatste toch nog een kleine uitbrander : we hadden deze week de Algemene Ledenvergadering waar maar 1 persoon van de hele A-selectie met staf bij aanwezig was. Dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Dat is ook iets om over na te denken. Een stukje waardering in de vorm van je aanwezigheid was mijns inziens zeker op zijn plaats geweest.
  Tot slot wens ik staf en spelers maar ook al mijn trouwe lezers een hele goede vakantieperiode toe. Geniet er maar lekker van. Eind Augustus begint het nieuwe seizoen weer en ik ga ervan uit dat wij volgend seizoen samen met onze buren Berlikum mee kunnen strijden voor een prijsje. Wie weet.

  Groetnis
  Nico

  En voor al die trouwe fans die zo’n voorgevoel hadden en gisteren al thuis gebleven zijn hierbij de opstelling van de ploeg van Duco Mulder:
  Jorn Helder, Jens de Boer (Hjerre Miedema), Roan Zoodsma (Ydo Hoekstra) Henk Helmus, Frans Schiphof, Hylke Hoekstra (Enne Joostema), Mees Moerbeek (Hidde de Vries), Laurens Hoekstra , Feike Nieuwhof, Enno Kingma en Jildert de Vries.