• En zo is het seizoen ten einde. Foarut 4 zei wederom af. Ook al tijdens het BFF feest en nu met het slotfeest weer. Erg zuur.
  Maar wat een seizoen was het. We starten met veel spelers van het 3e op 9 september met een toernooi in Harlingen. Daar haalden we de finale en deden we al aan klantenbinding.
  Alles voor het 3e begon op 23 september met een thuiswedstrijd tegen de Sweltsjes. En die konden we afsluiten met een 3-2 overwinning. Een week later uit tegen MKV wonnen we 1-4 en als we dan een week later thuis weer 4-0 winnen tegen Trynwâlden begint er langzaam iets te bruisen….

  14 oktober is dan de derby tegen Berltsum en hier winnen we 2-5 met 2 goals van Tjerk. Erg belangrijk. En een week later is Gerrit man of the match met de 3e goal uit tegen Beetgum en die winnen we 2-3.
  En zo zijn er telkens anderen die opstaan en wordt de selectie breder en breder. De as is telkens wel erg in balans en super belangrijk. Op de goal Jacob of Jildert, elke keer WdV ervoor en op de 7 Guido en als die eens geblesseerd is staat Geert daar op en op de 10 Jacob. We krijgen het gehele seizoen maar 23 goals tegen en daarmee verreweg de minste in deze competitie. In november een klein dipje met een gelijkspel uit tegen Foarut en een nederlaag uit tegen concurrent Zeerobben 4.

  Naast de wedstrijden op zaterdag gingen we in oktober ook op bezoek bij onze sponsor Riedex. Een leuke rondleiding met uitleg wat er allemaal gebeurd bij dit bedrijf van onze keeper.
  Verder ook in december een voetvolley toernooi met BMJ zaal bij onze Tjerk zijn bedrijf Konaxx Onions. Erg fanatiek werd er gespeeld tussen de kuubskisten en een gezellige nazit.
  En in december natuurlijk ook nog in dit bijzondere jaar voor Minnertsga 3 de wedstrijd tegen de Creators. Met een prachtige opbrengst van 10.000 euro voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

  Na de winterstop begonnen we met een mooie 1-3 overwinning uit tegen de Sweltsjes en nadat we in maart uit winnen van Hardegarijp begint iedereen toch in het kampioenschap te geloven.
  In april dan de wedstrijd tegen Zeerobben thuis en als we die afsluiten met 4-0 is de buit zo goed als binnen. Op 11 mei pakken we het kampioenschap en vieren we dit alsof de champions league is gewonnen! En terecht! Morgen vieren we nog het slotfeest, hebben we nog een BBQ bij Bot en eind juni gaan we nog even een weekend evalueren op Ameland. Belangrijk is dat ;-)

  En dan op naar volgend jaar… er komt jeugd over en die is van harte welkom bij ons 3e. Dit was een uniek seizoen, maar soms ook wel té… volgend seizoen gewoon met beide beentjes op de grond en als het gezellig is maakt het niet uit of je 3e of 7e wordt, maar ben je gewoon elke zaterdag mooi weg. Of op vrijdag met de 35+. Ook leuk en gezellig!

  2 man in het bijzonder wil ik nog even in het zonnetje zetten. Trainer Goffe die elke donderdag avond een fanatieke training organiseert en dit heeft zeker voor zulke goede resultaten gezorgd.
  En leider WdV die de hele week met de zaterdag bezig is en iedereen probeert tevreden te houden. En dat was dit jaar niet de makkelijkste taak. Bedankt mannen en op naar het volgende seizoen!