• Zaterdag mocht een delegatie van de 35+ aantreden op het grootste 35+ en 45+ toernooi van Nederland. Dit wordt 1x in de 2 jaar gehouden en hier doen wij al mooi wat jaren mee. Gerard is regelneef vooraf dit toernooi dat Best of the Rest (botr) heet. Deze keer had hij Ruurd als medelijder geregeld. En een selectie die door de week dagelijks veranderde door afzeggingen, maar met 4 wissels hadden we niet te klagen. De selectie bestond uit oudgediende (Jeroen) tot debutanten van net 35 jaar (Sander en Feike) en verder Jacob F en Jacob W, Peter, Geert, Guido, Syrt, Rein en WdV.

    Om 11 uur pakten we de bus en na een half uur kwamen we aan. Na een bak koffie en omkleden mochten we 12.15 los. Tegen de 35+ van Blauwhuis. We moesten even wennen aan het veld wat door de droogte wat stroperig was en 7 tegen 7 in de kleine ruimte waren sommigen ook nog niet gewend. Desondanks maakte Rein de 1-0. Het team was zo enthousiast dat ze maar naar voren bleven rennen. De lijders schreeuwden dat ze in de formatie moesten blijven voetballen, maar luisteren ho maar. Dus uit een counter viel dan ook de 1-1. Na een donderspeech van Ruurd mochten we 13.09 weer en wel tegen Friesland. We speelden een prima pot, maar de bal wilde er maar niet in. Met name had Sander pech, want hij raakte paal en lat. En dan treed de oude voetbalwet in werking en in de laatste minuut scoorde de tegenpartij. Zij zouden het toernooi in de 35+ klasse ook winnen. En ze gaven ook aan dat ze tegen ons heel veel geluk hadden gehad.

    Daarna floot Jacob W twee wedstrijden bij de 45+. Om 14.00 moesten wij tegen Stiens. En nu lukte wel wat eerder moeizaam ging. WdV, Geert en Rein scoorden moeiteloos, maar bij Sander wou hij er nog steeds niet in. Wel een mooie 3-0 overwinning. Om 14.34 was de laatste poule wedstrijd tegen Harlingen en wie deze zou winnen mocht de wedstrijd spelen om de 3e en 4e plek. We waren de bovenliggende partij en na goals van Jeroen en Guido wonnen we dan ook 2-0. Daarna een frisje en in de schaduw afwachten wie de tegenstander zou worden in de troostfinale. Dat werd FVC en na alle wedstrijden op gras te hebben gedaan moesten we deze pot op kunstgras. En onze keeper Jacob F haat dit plastic en hij was dan ook degene die na 2 minuten struikelde en de spits kon simpel binnentikken. En weer 2 minuten later viel na een goed uitgespeelde aanval de 2-0. De lijding ging nu vabank spelen. Jeroen en Sander in de spits en alleen Guido nog achterin. En eindelijk kon de 0 bij Sander van zijn naam, want hij scoorde net voor tijd de 1-2. Meer zat er echter niet in en lichtelijk teleurgesteld zochten we onze biertafels op.

    Daar hadden we een gezellige middag en avond met live muziek, prachtige anekdotes en hilarische verhalen. Ook hadden teams verkleedspullen mee en dat viel bij voornamelijk Geert wel in de smaak. De 3e helft werd dus moeiteloos gewonnen en toen de duisternis inviel was het voor ons ook tijd om op naar huis te gaan. Een mooie start van het seizoen!