Wat is het heerlijk als je ’s ochtends vroeg de opgeruimde en schone kantine binnenkomt bij de voetbalvereniging en na een vriendelijke ontvangst een lekkere kop koffie ingeschonken krijgt. Vervolgens ga je naar het veld waar je zoon of dochter speelt, of naar de kleedkamers om je om te kleden. De vlaggen staan al keurig om het veld. De scheidsrechter komt met de teams en hun leiders het veld op om de wedstrijd te beginnen…

Zoals je kunt begrijpen, is bovenstaande ervaring alleen mogelijk dankzij de vele vrijwilligers die er nodig zijn. We vinden het vanzelfsprekend dat je als lid van onze vereniging je steentje bijdraagt aan onze club. Een opgeruimde, schone kantine dankzij de schoonmaakploeg. De vriendelijke ontvangst en koffie dankzij de barvrijwilligers. De velden klaargezet door de jeugdleiders en de jeugdcommissie. De scheidsrechters en de jeugdleiders en -trainers die de kinderen begeleiden. Zonder hen geen vereniging: De vereniging, dat ben JIJ!

Samen voor het plezier van je kind bezig zijn, geeft je een nuttig en voldaan gevoel. Nog los van de gezelligheid en de leuke sociale contacten die je opdoet. Je hoeft geen expert te zijn om een taak te vervullen. Je werkt altijd samen met mensen die je wegwijs maken. Het verenigingsgevoel begint bij de juiste instelling: Wij willen dingen doen voor onze vereniging. (Zie huisregels).

Zo is er per team een wasschema voor de kleding en een rijschema voor vervoer. Daarnaast zijn er vele taken die vervuld moeten worden om sportplezier voor iedereen te kunnen garanderen. Wij verwachten van jou als lid (of als ouder in het geval van jeugdleden) dat je bereid bent om vrijwilligerswerk te doen bij onze club. Je kunt hierbij denken aan:

Algemene taken:
– ochtend, vroege of late middag bardiensten
– kantine schoonmaken
– terrein opruimen en onderhouden

Sport- en begeleidingstaken:
– jeugdteams begeleiden op speeldagen
– jeugdteams trainen
– voetbaltechnische zaken

Organisatorische taken:
– jeugdcommissie
– activiteitencommissie
– sponsorcommissie
– kledingcommissie

Bestuurstaken:
– voorzitter
– penningmeester
– secretaris

Wilt je meer informatie over wat je voor je club kunt betekenen, of wil je je aanmelden voor een vrijwilligerstaak? Stuur dan een e-mail naar secretaris@vvminnertsga.nl.