Berlikum bekert verder na nipte winst op Minnertsga 2-1

Een vreemde situatie om na een eerste potje bekeren al te moeten constateren dat je bent uitgeschakeld. Maar niets is normaal in deze tijd.

En dus ook niet dat de eerste 2 bekerduels niet doorgingen om overigens legitieme redenen. Dus moesten we op een doordeweekse avond op de E-bike naar Berlikum om de pot tegen buur Berlikum alsnog te aanschouwen. Een normaal gesproken beladen duel die vaak de nodige emoties oproept. Maar gisteren was alles heel timide en rustig. Geen entreehokje open, geen programmaboekje, geen Bengaals vuur langs de lijn, geen opeenhoping van jeugd achter de goal van Jorn. Ach, het leek verdacht veel op een rustig potje zomeravondvoetbal.

Met bij Berlikum een aantal jonge nieuwe gezichten waarvan met name de blonde Thomas Dijkstra indruk maakte. En bij Minnertsga vrijwel helemaal de bekende gezichten van vorig seizoen, echter dan wel met een nieuwe trainer. Duco Mulder mag zijn kunsten vertonen dit seizoen en ik heb er alle vertrouwen in dat hij zich in no time thuis zal voelen bij ons.

Dan de wedstrijd:

Een wedstrijd met 2 gezichten. Een eerste helft waarin van beide kanten prima werd gevoetbald. Minnertsga had de overhand en kreeg de nodige kansen. Daarvan had de kopkans van Enno in de 20e minuut misschien ook wel wel een beter lot verdiend maar de paal redde keeper Seerden. Pas na 30 minuten kreeg Berlikum de eerste kans maar Jorn toonde maar weer eens aan van uitzonderlijke klasse te zijn. Een paar minuten erna was het wederom Enno die inkopte maar nu was het keeper Djurre Seerden die ternauwernood redde. Berlikum kreeg nog 1 kans na slordig balverlies van ons middenveld maar opnieuw kon Dijkstra de bal niet verzilveren. In de 43e minuut kwam Minnertsga verdiend op voorsprong toen Enno met een prima steekbal vrij voor keeper Seerden werd gezet. Die werd prima omspeeld en de bal lag in het net 0-1

De 2e helft leek de eerste 10 minuten op een kopie van de 1e helft. Maar toen kwam het Berlsumer kwartiertje waarbij binnen 12 minuten 2 keer werd gescoord. Mede door onnodig balverlies, maar het werd door Berlikum doeltreffend afgestraft. Remco Anema en Thomas Dijkstra waren de doelpuntenmakers.

De 2e helft was duidelijk voor Berlikum en gebrek aan wedstrijdritme brak de mannen van Duco Mulder op. Van het prima spel van de 1e helft was geen sprake meer. Duco bracht Henk en Enne nog in maar daarmee werd het tij niet gekeerd. Ook de laatste 10 minuten met Hidde als extra man voorin zette geen zoden aan de dijk. Verder dan een uitstekende kopkans van Enno die net langs de verkeerde kant van de paal ging kwam Minnertsga niet meer. En de uitblinker van Berlikum Thomas Dijkstra kreeg nog een dot van een kans maar ook hij zag zijn inzet net voorlangs gaan.

Zo eindigde dit bekerduel in een nipte zege van Berlikum en ik kan wel vrede hebben met die uitslag. Na afloop geen na peteer en geen pilsje in de kantine in verband met de Coronamaatregelen en dat komt kaal en vreemd over. Maar we zullen er maar aan moeten wennen. Het wordt nog een vreemd jaar.

Groetnis Nico