Het leven van een voetbaltrainer gaat niet over rozen. Op het allerhoogste niveau zitten bijvoorbeeld Mark van Bommel en Robert Maaskant duidelijk op de schopstoel. Maar beiden zijn overtuigd van hun kunnen en willen van geen wijken weten. Maaskamp beroept zich op het “wij” principe bij VVV . Ik had daar nog niet eerder van gehoord maar ik vond het wel een goeie. Daarnaast zeggen beiden : roeien met de riemen die je hebt, je niet beroepen op blessures. Maar het is wel van invloed op het resultaat. En eigenlijk is dat op elk niveau zo. Een uurtje later hoor ik dat dat Robert Maaskant is ontslagen. Gelukkig gaat dat alleen maar op topniveau zo. Zagen aan de stoelpoten van de trainer als het iets minder gaat. Dat past trouwens niet bij onze cultuur en zeker ook niet bij het niveau waarop wij acteren. Dat ook wij moeten roeien met de riemen die we hebben was afgelopen zaterdag bij de competitiewedstrijd tegen Twijzel wel van toepassing. Dat blijkt dan uit het samenstellen van de selecties, waarbij ook rekening gehouden met de andere teams. Zo startte Harm Spijker met 3 wissels op de bank die allemaal al een wedstrijd in de benen hadden. Siep en Sander in het 2e en Arnaud bij de JO19. Ik kan me niet herinneren dat ik dat eerder heb meegemaakt. En dat gebeurt uiteraard niet uit weelde. Maar juist op ons niveau moeten wij dit samen oplossen, alleen dan staan alle teams elke zaterdag weer in de wei. Harm is niet te benijden met het aantal blessures. En tijdens het duel tegen Twijzel vielen Herre en Geart ook nog eens geblesseerd uit. Dan begint de spoeling ook wel heel erg dun te worden. Bovendien had Harm qua speelwijze het roer al tegen de wedstrijd uit tegen Veenhuizen omgegooid onder het motto : eerst achter de boel maar eens dicht. Zo speelde het tegen Veenhuizen gelijk en ook tegen leider Leovardia speelde het een prima wedstrijd en verloor pas in de laatste minuten. Het begon tegen Twijzel ook weer met die speelwijze. Minnertsga gokte op de counter en hield achter de geledingen gesloten. Beide ploegen joegen vol op de bal dus was er weinig ruimte voor mooie opgezette aanvallen. Toch kreeg Twijzel al in de eerste minuut een kans en leek het te scoren. Maar de bal belandde via de paal in de handen van Jorn Helder. Twijzel had grote moeite om het spel te maken en zo was de wedstrijd voor de toeschouwers dan ook niet hartverwarmend. Verder dan een goede kopkans die maar net naast ging in de 30e minuut kwam Twijzel eerst dan ook niet. En in de 32e minuut moest Herre, die al niet okselfris aan de wedstrijd begon, het veld verlaten en moest Siep Driessen voor de 2e keer deze middag weer aan de bak. Verder dan een paar kansrijke uitvallen kwam ook Minnertsga niet dus werd er gerust bij een brilstand . Twijzel ging in de 2e helft vol op de winst spelen en Minnertsga kwam er in de 2e helft vrijwel helemaal niet meer uit. Er kwamen kansen voor Twijzel maar dan hebben wij nog altijd die lange in de goal staan. Jorn keepte weer als vanouds, mede omdat ik de veldverlichting aan het begin van de tweede helft even aangezet had. Je kon duidelijk zien dat hij uitstekend zicht kreeg op de bal. Hij redde in de 73e minuut met de voet en in de 79e minuut was zijn redding helemaal formidabel. Johannes v.d.Meulen van Twijzel kwam alleen op hem af en had de hoek voor het uitkiezen. Maar Jorn keerde de bal met een katachtige reactie. In de 81e minuut moest Geart er ook nog geblesseerd af en moest A-speler Arnaud Wassenaar invallen. Peter Poortman van Twijzel leverde nog een poeier af in de 87e minuut maar wederom redde Jorn weer formidabel. Zo bleef het 0 tegen 0 en daar was Minnertsga uiteraard het meest tevreden mee. Er werd in de box van Twijzel naderhand hardgrondig gescholden op die lange keeper van Minnertsga. Die had hun van een zekere overwinning afgehouden. Het kan verkeren, ook dan kun je alleen maar de hand in eigen boezem steken.
Met dat ene punt schiet Minnertsga niet zo veel op maar het is nog altijd beter dan niets. Bovendien krijgt het nu even de kans om zijn wonden te likken want er komt een vrij weekend aan.
Nog een kleine wetenswaardigheid: 2 seizoenen geleden speelden we ook tegen Twijzel. Wij wonnen toen thuis met 4-2 na een 3-0 tussenstand. Er stonden toen maar liefst 7 andere spelers in het veld.
Over 2 weken moeten we uit naar Wykels Hallum. We zullen zien.

Groeten Nico

En voor de thuisblijvers die een hekel aan herfstachtig weer hebben en dan maar achter de kachel blijven zitten, hier dus maar de opstelling:
Jorn, Geart (Arnaud), Herre (Sieb) , Hilco, Roy, Jens, Hidde , Jildert, Laurens, Roan Hein en Enno.
Reserve : Sander