Eindelijk, we konden weer los. De eerste competitiedag, op naar Opeinde.
Een dag trouwens met grote vraagtekens. Want het was ook de eerste dag met de nieuwe Coronamaatregelen waarbij het de grote vraag was hoe verenigingen daar mee om zouden gaan. Wij waren dus ook erg benieuwd hoe ONT een en ander aangepakt zou hebben. Nou, daarin kan ik kort zijn, niets gedaan en niets van gemerkt dus. Misschien wel met de zelfde gedachten als bij ons, even afwachten hoe de anderen het gaan doen. Voor Minnertsga betekent dat dat de kantine komende week met een lint in 2 zones wordt verdeeld. Daarmee krijgen we een afhaalzone langs de bar waarbij alleen kan worden besteld en meegenomen en geen zitplaatsen aanwezig zijn. De andere zone is de rest van de kantine waar de zitplaatsen zijn zoals we gewend zijn en waarbij niet op anderhalve meter gezeten hoeft te worden. Deze zone is bestemd voor de bezoekers en spelers die in het bezit zijn van een QR code. Er zal een groot beroep gedaan worden op eigen verantwoordelijkheid.
Tot zover even de Coronaperikelen. Laten we oprecht hopen dat dit virus de competitie niet opnieuw zal verstieren zoals afgelopen seizoen. Op bezoek bij ONT dus. Voor Minnertsga altijd een zware tegenstander. De laatste 2 duels tussen beide ploegen daar in Opeinde werden met 3-1 verloren. Het 2e vraagteken van de dag was hoe Minnertsga er voor zou staan in de competitie. De bekerronde had mij al positief verrast maar de competitie is wel heel iets anders. Met wederom zware tegenstanders waarvan we totaal niet weten hoe die uit de Coronaperiode tevoorschijn zijn gekomen. ONT had het goed gedaan in de bekerronde dus die was natuurlijk hoopvol gestemd. Minnertsga had trainer Duco Mulder weer op de bank zitten na een weekje vakantie maar verder was de bank zeer karig bezet. Slechts 2 fitte reserves en Ido Hoekstra die de taak als teammanager, leider en verzorger mee had gekregen. Dat de verzorger van ONT in de 2e helft de taak van verzorger van Minnertsga overnam geeft te denken. (klasse trouwens). Laat ik het voorzichtig uitdrukken, zo behoor je eigenlijk niet als 3e klasser op stap te gaan. Dat had ook zeker wel anders gekund. Maar goed, dan de wedstrijd maar.
De start van Minnertsga was zeer hoopgevend. Het creëerde in de eerste 20 minuten een paar goede kansen en de treffer van Enno Kingma in de 22e minuut was dan ook geen grote verrassing. Een goede actie van Laurens op rechts die de vrijstaande Enno aanspeelde. Die poeierde de bal vanaf een meter op 20 keihard in de bovenhoek 0-1. De keeper was volstrekt kansloos. Duco moest in de 25e minuut al technisch ingrijpen omdat Feike Nieuwhof op rechts in de verdediging het zwaar had tegen de snelle linksbuiten van ONT. Invaller Geert Siegersma kwam op zijn vertrouwde plek te staan en Feike verkaste naar het middenveld. Dat ging ten koste van Hjerre Miedema. ONT probeerde het wel in de eerste helft maar wist geen echte grote kansen te creëren. Minnertsga was eigenlijk nog het meest gevaarlijk met zijn uitvallen. De 2e helft was een ander verhaal. De thee had ONT blijkbaar goed gedaan want vanaf de eerste minuut van de 2e helft werd door hun massaal de aanval gezocht. Minnertsga kwam maar zeer sporadisch onder de druk vandaan. Met name nummer 7 en nummer 11 van ONT waren een ware plaag en het was aan Jorn Helder te danken dat de nul werd gehouden. In de 62e minuut werd een inzet van nummer 9 door hem ter nauwer nood tot corner verwerkt. In de hele 2e helft redde Jorn tot zeker 4 keer toe terwijl wij de goal eigenlijk al hadden geteld. En daar waren miraculeuze reddingen bij. ONT bracht in de 70e minuut verse krachten in en bij Minnertsga werd de geblesseerd geraakte Herre vervangen door Jens Visser. Daarmee was onze bank al leeg want de meegekomen Jens de Boer bleek niet speelfit te zijn. Minnertsga kwam zowaar wat onder de druk vandaan en Hidde kreeg in de 73e minuut een kans maar de keeper redde. En ONT had niet te klagen toe de scheidsrechter floot voor een overtreding op Enno terwijl Hidde al alleen en vrij op de keeper af ging. Excuses van de scheids maar daar hadden wij natuurlijk niks aan. De laatste 10 minuten was billenknijpen maar na 90 minuten stond nog steeds de voorsprong op het scorebord. De scheidsrechter gaf aan dat hij 6 minuten bij zou tellen. In de 2e minuut in de blessuretijd was het toch raak. Het was Jorrit de Graaf die van 20 meter een schot loste maar de bal werd van richting veranderd door de kruin van Enno. Zo was Jorn kansloos want de bal plofte in de andere hoek van de goal. Daarmee kreeg ONT trouwens wat het verdiende. Maar voor Minnertsga waren de druiven zuur. Ze hadden er als leeuwen voor gevochten en dan toch in blessuretijd de winst verspelen. Ja, dat komt even aan. Maar gezien de hele wedstrijd was dit een terechte uitslag. Volgende week krijgen we Grootegast op bezoek. Deze ploeg won de eerste speelronde met 3-0 van Ropta Boys. We zien wel.

Groetnis Nico

Opstelling Minnertsga
Jorn Helder, Mees Moerbeek, Frans Schiphof, Henk Helmus, Feike Nieuwhof, Hjerre Miedema (Geert Siegersma) , Hidde de Vries, Herre de Vries (Jens Visser), Laurens Hoekstra , Enno Kingma en Jildert de Vries