Het sportcomplex It Blikkelan van Wykels Hallum is een bouwput waar men momenteel hard bezig is met een grondige renovatie c.q. vernieuwing. En dat is hard nodig ook. Want de bestaande kantine met kleedboxen is niet meer van deze tijd. Ook het hoofdveld, dat weten we uit het verleden, is een zwaar veld wat in de wintermaanden voor veel afgelastingen zorgde. Intussen ligt er een splinternieuw veld naast het hoofdveld. Dat wordt hun toekomstig hoofdveld. Tussen dit nieuwe hoofdveld en het huidige zwembad komt een nieuwe en moderne accommodatie die multifunctioneel gebruikt gaat worden. Daar hebben ze in Hallum jaren voor moeten vechten. Daar kan de huidige voorzitter (en oud Minnertsgeaster) Sybe Post uren over praten. De wedstrijd van onze hoofdmacht tegen de Wykels werd in het programmaboekje omschreven als een kraker die vaak garant staat voor spektakel. En dat was gisteren niet anders. Minnertsga heeft het altijd moeilijk daar in Hallum en met hun 12e en 13e man (publiek en grensrechter) staan we vaak al van te voren met 1-0 achter. De resultaten van de laatst gespeelde duels tussen beide ploegen gaven eveneens geen aanleiding van de ploeg van Duco Mulder om te denken dat het een makkie zou worden deze middag. De resultaten van de Wykels dit seizoen zijn echter niet bepaald super te noemen en ook zij hebben net als Minnertsga de punten hard nodig. Daarnaast is het opvallend dat de gemiddelde leeftijd van de spelers van Wykels Hallum aanzienlijk hoger dat van de ploeg van Duco Mulder. Maar daarmee stond er natuurlijk ook veel ervaring in het veld.
Dan de wedstrijd. Wykels Hallum gooide direct veel fysiek in de wedstrijd en was in de eerste helft de bovenliggende partij. Met name de oude rot Jurjen Bosch zorgde voor veel gevaar en hij liet Hylko Plat regelmatig zijn hielen zien. Hij zorgde voor vrijwel alle aanvallende gevaar en Minnertsga wankelde zo nu en dan. Dat noopte Duco Mulder er dan ook toe om Mees Moerbeek en Hylko Plat van positie de laten wisselen en daarmee werd dat gevaar grotendeels geëlimineerd. Echte grote uitgespeelde kansen wist Wykels echter niet te creëren en Jorn heerste met name bij de corners met zijn lengte in het doelgebied. Aanvallend waren met name Jildert de Vries en Laurens Hoekstra hun tegenstander vaak te vlug af en Enno won vrijwel elk kopduel maar de kansjes die zij creëerden werden niet verzilverd. Zo bleef het tot de rust 0-0 . Direct na rust raakte Jildert de Vries geblesseerd en dat was natuurlijk een aderlating. Gerlof Glazema was zijn vervanger. Er kwam gaandeweg de 2e helft steeds meer ruimte op het middenveld en het spel golfde op en neer. Minnertsga bracht Jeffrey Guertin en Jens de Boer binnen de lijnen voor Jort Haagsma en Feike Nieuwhof. Jeffrey zorgde met zijn eerste actie direct voor een goede voorzet op Enno maar hij kwam een teenlengte te kort om de scoren. Het was echter Wykels Hallum dat op voorsprong kwam. In de 75e minuut ontsnapte Jurjen Bosch aan de aandacht van Mees en zijn voorzet leidde 1-0 voor Wykels Hallum. Minnertsga gaf echter niet op en zette volop druk. Het bracht Hendrik Kootstra nog in voor Herre de Vries en nam alle risico’s. Een prima steekbal zette Jeffrey in de 82e minuut vrij voor keeper Louwerens en hij scoorde met een prima schot zijn eerste goal voor Minnertsga 1-1. Maar daarmee was de wedstrijd nog niet gespeeld. Laurens Hoekstra ontsnapte in de 84e minuut op rechts en zijn voorzet kwam via een kluts bij de vrijstaande Enno Kingma terecht en die kon eenvoudig de 1-2 binnenwerken. Wykels Hallum zette vanaf dat moment alle registers open maar verder dan een kopkans van Pieter Dijkstra kwamen ze niet. Zo boekte Minnertsga een zwaar bevochten maar verdiende overwinning. Deze 3 punten waren hard nodig en geven de ploeg weer moed. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Veenhuizen. Dat kreeg met 0-5 aan de broek van Berlikum en zal dus gebrand zijn op herstel. We zullen zien.

Groetnis Nico

Opstelling Minnertsga
Jorn Helder, Mees Moerbeek, Frans Schiphof, Henk Helmus, Hilko Plat, Feike Nieuwhof ( Jeffrey Guertin), Jort Haagsma (Jens de Boer), Herre de Vries (Hendrik Kootstra), Laurens Hoekstra , Enno Kingma en Jildert de Vries (Gerlof Glazema)