Na het prima optreden vorige week thuis tegen AVC met een afgetekende winst van 2-0 was doorbekeren voor Minnertsga echter nog steeds niet zeker. Want bij verlies bij SDS en winst van AVC op bezoek bij CVO in Vrouwenparochie zouden 3 ploegen op 6 punten komen en zou het doelsaldo beslissend zijn. Dus stond er best nog wel wat op het spel daar in Easterein. En uit tegen SDS is altijd lastig.
Minnertsga moest het doen zonder trainer Duco Mulder die nog een weekje vakantie te goed had. Vervanger was Oege v.d.Mossel en ach, ook die weet vanuit zijn ervaring best hoe een en ander moet.
SDS is zoals gezegd altijd lastig en is als vereniging goed vergelijkbaar met Minnertsga. Ook 3e klasser en voor het 4e jaar onder leiding van trainer Douwe Posthuma. Met een aantal oude rotten in de selectie zoals Hendrik de Jong, Eric Haitsma en keeper Jaap Toering. Maar verder redelijk verjongd. Minnertsga heeft maar 1 oude rot binnen de selectie in de persoon van keeper Jorn Helder en heeft noodgedwongen danig verjongd met 1e jaars senioren. En die doen het zoals vorige week al bleek bijzonder goed.
Minnertsga startte tegen SDS dan ook voortvarend en met name de eerste 20 minuten drukte het SDS ver terug en was het veelvuldig in balbezit. Maar tot 2 keer toe wist keeper Toering de bal te keren en zijn doel schoon te houden. De eerste kans van SDS kwam in de 29e minuut maar Jorn Helder liet zien dat hij nog steeds van uitzonderlijke klasse is en voortreffelijk kan keepen. En een paar minuten later ging een inzet van SDS net over het doel. Daar bleef het wat SDS betreft bij. Minnertsga kreeg nog 2 kansen maar de omhaal van Jildert de Vries werd een prooi van keeper Toering en een schot van Laurens Hoekstra werd tijdig geblokt. Zo werd met de stand 0-0 gerust. Direct na rust werd een vrije trap van Herre de Vries perfect door Enno Kingma ingekopt en was keeper Jaap Toering al gepasseerd maar werd de bal vlak voor de lijn gekeerd. Minnertsga wisselde toen Hilko Plat voor Geert Siegersma en Hjerre Miedema voor Hidde de Vries. SDS kwam in de 67e minuut echter volledig tegen de verhouding in op voorsprong. Een klutsbal werd door nr. 15 in het doel gewerkt. 1-0. Oege bracht het laatste kwartier Gerlof Glazema nog in voor Laurens Hoekstra en Minnertsga drukte SDS ver terug. In de 82e minuut was er een prima aanval over links en bediende Jildert de Vries Enno Kingma perfect op maat. Die schoot onberispelijk en onhoudbaar binnen 1-1
En Enno was 3 minuten later heel dicht bij zijn 2e goal maar zijn kopbal kon door Jaap Toering met een uiterste krachtsinspanning ternauwernood worden gekeerd. Minnertsga rook de winst maar Gerlof en Feike zagen hun inzet niet met een treffer bekroond worden.
Zo bleef het 1-1 en daar mocht SDS zeker het meest gelukkig mee zijn. En voor Minnertsga was deze uitslag voldoende om door te bekeren. Volgende week is de start van de competitie en moet het naar ONT. Direct een lastige tegenstander maar ach, makkelijke tegenstanders zullen er in de 3e klasse B zeker niet zitten. Het zal zeker geen gemakkelijk seizoen worden maar de wedstrijden van vandaag en vorige week geven de burger best wel moed. We zullen het afwachten.

Groetnis Nico

Opstelling Minnertsga
Jorn Helder, Mees Moerbeek, Frans Schiphof, Henk Helmus, Hilco Plat (Geert Siegersma), Hjerre Miedema (Hidde de Vries), Feike Nieuwhof , Herre de Vries, Laurens Hoekstra (Gerlof Glazema), Enno Kingma en Jildert de Vries